ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна чаканата от години реконструкция на "Коматевско шосе"! Отваряйте си очите на четири по Околовръстното!
Автор: Васил Динев 12:11 / 18.07.2016Коментари (8)14717
Започна дългоочакваната реконструкция на бул. "Коматевско шосе", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Засега пътят няма да бъде затварян изцяло, като това ще се случи до 2-3 дни. Дотогава автобусите остават с непроменени маршрути.

Общината ще изгради черен път най-вероятно с валиран чакъл за обслужване на предприятията и имотите на хората. Това стана ясно от думите на кмета Иван Тотев.

"Процесът бе много тежък и бавен, но мисля, че си струваше чакането. Тук ще бъдат изградени две изцяло нови канализации, ново осветление, велоалеи, тротоари, като цялата отсечка е 3 километра.

Ще има специални филтри под пътното платно, за да се избегнат проблеми при големи дъждове. Не мога да кажа кога ще приключи ремонтът, но искаме това да е възможно най-бързо. Ако изскочи археология, това няма да ни забави, подготвени сме. 

На Околовръстното ще бъде поставен светофар, в момента съгласуваме с община "Родопи" и с полицията проекта. Надявам се ОД МВР да има възможност техни служители също да са там в пиковите часове. 

Нека всички спазват правилата за движение, за да няма катастрофи. ПТП-та ги правят хората, не светофарите", обясни Тотев.


Още по темата: общо новини по темата: 133
21.10.2022 »
24.04.2021 »
30.08.2019 »
15.03.2019 »
12.10.2018 »
03.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Похвално е че този път инж. Тотев си призна, че и той не знае колко време ще отнеме ремонта вместо да говори за срокове, който винаги се удължават когато не могат да бъдат спазени. Сега ако действително има желание и воля ремонта да приключи колкото се може по-бързо, то нека като кмет да се погрижи и да осигури ежедневен надзор - представители на общинската администрация, които да следят постоянно какво се върши от изпълнителите. Всеки ден трябва да им се виси на главата за да не могат да си прилагат обичайните номера (вече всички ги научиха номерата им) и умишлено да размотават. Не е нужно хората да си пръскат парите за гориво, което да пропиляват по задръствания а за тези, които ползват градския транспорт никак не е приятно всеки ден да им се налага да извървяват километри пеша в есенните дъждове и зимни студове за да компенсират променените маршрути на автобусите. Разбира се, че всеки ремонт е свързан с неудобства, но не е нужно тези неудобства да се търпят необосновано дълго време от толкова много хора за да може една частна фирма (наричана в договорите "изпълнител") да си осигури дългосрочен финансов комфорт. Всеки ден трябва да им се виси на главата за да работят а не да я карат пак в режим 1 към 4 (1 работен ден и после 4 неработни). Не ги оставяйте отново да разкопаят цялата улица, да захвърлят материалите в някой ъгъл и да зарежат обекта да виси празен с дни и от време на време да се показват по 5 - 6 работника в час пик (за да ги видят повече хора), които с една кирка, канапче и нивелирче да отбиват номера че нещо се върши.
-4
 
 
Да попитам кмета защо не предпази хората от тежки ПТП като нареди да бъдат пуснати 24 часа в денонощието светофарите на Руски с Гладстон и на Мебелна къща
+4
 
 
"Не мога да кажа кога ще приключи ремонтът". Това направо ме изумява - сякаш не е имало проект, не е имало конкурс, не е имало техническо задание.....Направо Божа работа.....
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 18.07.2016 г.
0
 
 
От сега казвам: Оставете дежурна линейка / да не пиша катафалка/ на кръстовището със с. Марково.
+2
 
 
Сложете светофар на ОколоМръсното на разклона за Марково,по бързо...или шапкар от КАТ,не ни обяснявайте да си отваряме очите на 4! Археология ЩЕ ви изненада..Под Ком.шосе между квартала до града минава Аквадук-та който "излиза" на Коматевския възел,до линиите.
+2
 
 
Тъй като голяма част от коматевци ще се пренасочат по Околовръстното и ще се включват в шосето покрай Овощарския институт, добре е да се помисли за регулиране на кръстовището за Марково.Или светофар или кръгово трябваше да се направи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: