ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев каза кой е предложил да се закрият 4 автобусни линии в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 08.08.2016Коментари (14)14617
© Plovdiv24.bg
Консултанти са предложили закриване на 4 линии на градския транспорт в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това са 222, 15, 44 и 37. Предложението обаче може да не бъде одобрено от Общината.

На базата на проучване за оптимизация на градския транспорт, изготвено от фирма "Инфра смарт" и възложено от Общината, се дава предложение въпросните 4 автобусни линии да бъдат спрени от експлоатация. А за сметка на това други съществуващи линии да бъдат с променени маршрути.

"До голяма степен в момента действащата транспортна схема в Пловдив е по желание на превозвачите и по-малко водена от нуждите на града", коментира кметът на града Иван Тотев.

С изтичането догодина на договорите на превозвачите Общината ще започне и преговори с тях.

"За бъдеще искаме превозвачите да не генерират приходите от билетите, а те да се събират от Общината. Това означава, че трябва да бъдат спокойни, че ще получават средства на базата на пробега, който ще имат", допълни още градоначалникът.


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не може от Каршиака да нямаме връзка с Четвъртък пазара и ВМИ!Какви са тези консултанти?Явно нищо не разбират от проблемите на пловдивчани!
+5
 
 
На тия консултанти да им отнемат колите и да ги качат на градски транспорт! За обществен транспорт трябва да се питат пътниците с не " консул танци"
+3
 
 
Искаме линия,която да свързва Тракия,моста на Адата ,колелата на панаира и Брезовско шосе,Дунав,бензиностанция ОМВ и Кат.Не може по моста на Адата да не се движи никакъв градски транспорт!
+5
 
 
Като чух за "Инфра-Смарт Консулт" си спомних няколко стари случки от миналото и след като се порових из архивите..... https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osvobodete-trotoara-ako-vidite-tazi-zhena-Tya-ima-pravo-na-vsichko-549749 ...... https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Infra-Smart-Konsult-Naetite-ot-nas-lica-nyamat-pravo-da-narushavat-zakona-552571 И тези хора искат от Общината да закрие няколко от ключовите линии в града и за компенсация да промени (както те казват "да оптимизира") маршрутите на някои от останалите линии и да застави хората да се прикачват от автобус на автобус. Това прикачване обаче все още не е уредено от финансова гледна точка. Въпреки че в близкото минало многократно се обещаваше че ще бъдат пуснати билети за пътуване с прикачване, то такива все още поне аз лично не съм виждал. Доколкото си спомням, цената на един такъв билет трябваше да бъде 1,60 лв. Т.е. гражданите, които станат потърпевши от закриването на тези линии ще трябва да плащат повече за пътуване с градския транспорт. Излиза, че това оптимизиране ще намали разходите на Общината, но ще увеличи разходите на гражданите - т.е. едно скрито увеличение на цената, която се плаща за билетче.
+2
 
 
Пълно безумие.Отклониха двойка маршрутка и автобус №24 от Сточна гара,сега ще отрежат и транспорта до Окръжна болница и Брезовско шосе.От Прослав става все по-трудно да стигнеш до където и да е било.Всяко едно прехвърляне коства левче.Вземеш ли си карта не можеш да използваш маршрутки.
+4
 
 
Това е пълно безумие! Спряхте тролейбусния транспорт, сега ще орязвате градския транспорт с 4 най-важни линии... тук има някакъв конфликт на интереси, защо не спряха тази година 21, ами продължи да работи... 15 е линия от хиляда години, тя по рано ходеше до войводиново но я намалиха до ИЗК Марица, автобусна линия 37 е линия която е от поне 30 години в транспорта, как може някви недъгави хора, дето един ден не са се возили в автобуси да говорят коя линия е за спиране и коя не... Това е безумие... Трябва да се направят летни и зимни разписания, защото в момента автобусите са с разписание лято 2013 година и са нерентабилни и нередовни... Транспорта ни е под всякаква критика... автобусна линия 15 е единствената, която обслужва квартал Мараша и Прослав с Панаира и се ползва от много хора! Преди години на нейно място вървеше тролейбус 102! Който покрива част от този маршрут... важно е от всеки квартал да има връзка с всички останали, както и важните обекти в града... А да не говорим защо трябва да се прикачва човек, когато в 6,30 излизаш да чакаш автобус през Декември и Януари и температурата е около -20, -25! Вие не мислите за хората, много правилно хората го казаха в предходната новина много хора искат да пътуват с хубави автобуси, големи и с климатик, да имат връзка с града, много от тях които живеят в един и работят в друг квартал естествено че ще предпочитат с кола да пътуват! Мислете малко преди да говорите глупости! Трамвай, тролей, влакове... ние 29 автобусни линии не може да оправим пък камо ли друго! Тъпаци! И като спрете 44 с тези малки автобуси дето идват от тракия като 18 и 9, как ще покриете нормите за хора! Първо си оправете договорите... то хубаво ЕВРО 6, ама не за 6 души, а за поне 66! Както по автобусна линия 1 - 105 места има вътре... страхотен градски автобус! Я да си отива тая фирма от където си е дошла и да не се меси в живота на Пловдивчани! Има достатъчно интелигентни хора, които могат да направят транспортната схема на града идеална!
+1
 
 
15 и 37 са единствените който минават през бул."Копривщица",това не е нормално?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: