ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Общинарят от Разград: Треньорът на Ботев ни викаше цигани, мангали и мамалиги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:40 / 09.08.2016Коментари (11)6705
© Facebook
Общинският съветник Божинел Христов твърди, че треньорът на Ботев първи е започнал с провокациите
Общинският съветник от Разград, който заля с вода треньора на Ботев (Пд) Николай Костов на полувремето на мача с Лудогорец, представи своята гледна точка пред Дарик Разград. Божинел Христов разказа, че през цялото първо полувреме Николай Костов е отправял обиди към публиката от типа: "цигани", "мамалигари", "некадърници".

На полувремето Христов, който винаги гледа мачовете от централната трибуна, заедно с още двама фенове попитал идващия от съблекалните наставник защо обижда публиката по този начин. Костов взел бутилка с вода, отворил я и плиснал водата към запалянковците, твърди съветникът.

Божинел Христов, който държал две чаши - пълна и празна - реагирал инстинктивно и плиснал пълната чаша към треньора. След мача Христов се извинил на ръководството на Лудогорец, като използва Дарик да се извини и на публиката, уточнявайки, че е бил предизвикан, но бе категоричен, че на Костов няма да се извини.

Заради плиснатата чаша полицията в Разград започна проверка по Закона за футболното хулиганство, а Дисциплинарната комисия на БФС глоби Лудогорец с 2000 лева и отправи последно предупреждение за лишаване от домакинство, санкции футболният съюз наложи и на Николай Костов - лишаване от треньорски права за един мач и глоба от 500 лева.

"Бяхме предизвикани, през цялото първо полувреме старши треньорът на Ботев и хората от щаба му ни обиждаха - публиката зад скамейката и футболистите. Обидно ми е да спомена точно думите, най-меките бяха: цигани, мангали, мамалиги, некадърници, другите думи за майките и лелите не искам да споменавам, имаше арогантно държание треньорът", сподели Христов.

"Той не беше предизвикан, от доста години сме на това място, случвало се е някой нещо да каже, но има треньори, които го приемат като част от играта, Костов не го прие като част от играта. Обидни реплики към него, щаба и футболистите му нямаше. Напротив, на излизане всички футболисти, които сменяше, бяха аплодирани от публиката на Лудогорец, всички, не само Иван Стоянов, който е играл тук", добави общинският съветник.

"Не знам на какво се дължеше неговото поведение, но от щаба на Ботев това не е за пръв път. На полувремето в събота го питахме каква е причината да ни нарича с такива обидни думи, той умишлено отвори бутилка с вода и ни заля. Благодарен съм на Гонг и Дарик за пуснатия запис, на който се вижда, че той ни предизвика, записът е предоставен на полицията", сподели още Христов.

"Може би не ми беше най-адекватната реакция, но инстинктивно направих тази глупава за мен постъпка. Искам да се извиня на Лудогорец - на публиката и феновете. Не беше обмислена много постъпката, но може би беше адекватна. Съжалявам, ние бяхме предизвикани и всички на централната трибуна и които са гледали записа видяха това", сподели още общинският съветник.

"Фактът, че Дисциплинарната комисия наказва и Костов говори, че и той има вина. Не мога да приема наказанието на клуба, повече е за едната страна наказанието, не е взето под внимание, че той започна първи, предизвика ни, оправяше обидни реплики, щабът му - също. Считам че отговорността трябва да бъде на треньора на Ботев", добави той.

"Законови мерки са, съжалявам, изпуснах си нервите, законът си е закон трябва да се спазва. Дал съм обяснения в полицията, предоставил съм записа, на който се вижда, че той започна. Съжалявам, още на следващия ден се извиних на клуба, на изпълнителния директор."

"Не, не бих се извинил на Костов, поради причината че това, което изговори не може на бъде извинено, в България живеят български граждани, не мангали, мамалигари и т.н.", завърши общинският съветник.

Още по темата: общо новини по темата: 16
11.08.2016
10.08.2016
10.08.2016
09.08.2016
09.08.2016
07.08.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
По време на целият мач се чуваше какво говори Костов, непрекъснато подвикваше на футболистите, чуваше се по телевизията. Та този "народен избраник" няма какво да ни обяснява как стоят нещата, няма и защо Костов да се занимава с него.
+4
 
 
Имам усещането ,че Петричев е съчинил тази сърцераздирателна"творба"!
Сподели какво ново....
на 10.08.2016 г.
+5
 
 
Просто -НЕМЦИ- благозвучно.Покриващо некадърници мамалигари цигани.4702
+7
 
 
Ако се погледнеш в огледалото ти самият ще кажеш - "Егати мангала съм !"
+6
 
 
Култова снимка! Може да я наречем "Обичам те, Домус". За поведението на общинаря: цигания!
+7
 
 
Аз не знам какви са тези стадиони,охрана и т.н.Тези "фенове" изобщо не трябва да имат достъп,и да са в непосредствена близост до пейката.Чудя се ,как Костов не прескочи да му поизкриви физиономията на този мангал.На мен ми завря ла*ното,а на негo не исkaм да мисля...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.08.2016 г.
+9
 
 
Общински съветник - мангал! Лъже, лъже - като дърт циганин! Нищо вярно няма в приказките му.
+12
 
 
Мангал, на следващия мач заповядай в Коматево да ти се извиним масово и публично.
+12
 
 
Ами не е излъгал бе, мангал. Човека е прав, циганин си .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: