ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нова версия: Анита вързала гушата на мъжа си със свински опашки и отишла до магазина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 26.08.2016Коментари (3)15338
©
Мъжът на скандалната миска Анита Мейзер е починал от глупост и самонадеяност, присъщи на това семейство, разкри пред "168 часа" участник в разследването. Въпреки опитите на полиция и прокуратура да внушат, че са разкрили фундаментално престъпление и изключително сложен казус, всичко огласено до момента сочи, че до трагичната развръзка се е стигнало след напълно безотговорното отношение на жертвата и обвиняемата. При това без пряк умисъл.

Междувременно миската се оплака публично, че сестрата на мъжа й оказва натиск над разследващите, за да й вменят вина за нещо, за което тя е невинна. Тя твърдеше, че брат й е станал жертва на умишлено убийство, вече отказва да коментира публично случая. "Трудно е да си го представиш, но наистина хора умират от глупост и от липса на елементарния инстинкт за самосъхранение", коментира пред "168 часа" участник в разследването. Според него, за да бъде осмислена тази теза, трябва да си познавал Николай и Анита. Скандалното семейство започва съвместния си живот след два други брака на Анита. Един за друг ги открива самопровъзгласилият се за "кръстник на мускулите" в България Киро Скалата. Той и бездруго е познат с Анита. Т

я е един от участниците в телевизионното му предаване, посветено на фитнеса и здравословния начин на живот. "На Николай му казах, че в САЩ лесно ще преуспее с даденостите си и начина си на живот, стига да има кой да го въведе в този кръг на обществото. Това можеше да му осигури Анита. След това те заживяха заедно", споделил Киро Скалата пред свои познати. Като уточнил, че не може да влиза в подробности заради прокурорското разследване. "Мога да кажа, че в нощта на смъртта на Николай нямаше шум от апартамента им.

Нямаше викове от скандали, удари, чупене - казал Киро Скалата. - Ние живеем в апартамента точно под тях. Лягаме си рано заради бебето ни. Предполагам, че ако имаше дандания, щяхме да чуем с жена ми." Връзката между Николай и Анита е изтъкана от взаимната изгода. Тя се възползваше от Николай, а той - от нейните връзки, коментира близък до семейството. Според него той бил сериозен човек, който не се занимавал с нечисти сделки. "Тя е добродушна, все гледа да помогне на някого, но е много лесно ранима. И лесно манипулируема. Много се притесняваше какво ще кажат другите за нея, какво ще напишат в медиите. Затова е напълно нормално тя да е искала да не се огласява случката пред медиите. 

Както видяхме, и след грозните небивалици, които се написаха по неин адрес, имала е пълното право да се опитва да не влиза отново в медийното пространство", сподели близкият до нея. Жилището, в което Николай бе намерен мъртъв, е на атрактивно място. Последният етаж е панорамен, с кушетки, маси, светлини, предполагащи изключителна интимност, типични за хората, които живеят със самочувствието, че "са безсмъртни" и "избрани". 

За мнозина обясненията на Анита са противоречиви, но следвайки нейния начин на мислене, те са напълно логични. За семейството е нормално да се занимава с нетипични дейности като в нощта срещу 13 август, когато според Анита Николай решил да демонстрира потенциала си с популярния номер късане на свински опашки само със силата на мускулите. Легнал по къси шорти на масажната маса. Бил по очи с лице във фабрично произведената дупка и казал на жена си да му пристегне ръцете, краката и врата с пластмасовите каишки. Анита уверява, че идеята била тя само да снима. Николай лесно скъсал тези на ръцете и краката, а после поискал да се сложат и две на врата му. И на два пъти казал на Анита да пристяга още, за да няма луфт между кожата му и стяжката. 

Тя го стегнала, а той започнал да прави типичните си движения с напъване на врата и раменете, за да ги скъса. Някъде по това време жена му отишла до магазин да купи заръчани продукти. Когато се върнала, видяла, че Николай е мъртъв, и започнала да удря и блъска тялото. След това слязла на долния етаж, където живее семейството на Киро Скалата. В този момент тя очевидно не е осъзнала, че причина за смъртта на Николай са стяжките, и казала на Киро, че някой е убил мъжа й Той, като близък техен приятел, я посъветвал да звънне на 160, защото не знаел, че от доста години номерът за спешни повиквания е 112. Така дошли полицаите. Според тях през цялото време Анита била повече от притеснена какво ще кажат хората и само това повтаряла. Не усетихме никакво съжаление за стореното, категорични са ченгета. 

Те се оплакват, че часове наред Анита ги въртяла, докато признае "за убийството". След разкриването на тежкото престъпление окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и началникът на полицията Даниел Пашов дават пресконференция, на която се хвалят, че за по-малко от 24 часа са разкрили престъплението. Реално обаче са минали 36 часа, като 12 от тях Анита прекарва в полицията без заповед за задържане и в разпити, докато "признае за убийството". Междувременно криминалистите не спират да плетат версии и решават, че няма как случилото се да е плод на случайност и безобразна безотговорност към живота. Стремежът им да докажат умишлено убийство въпреки становището на съдебните лекари засега остава без успех. 

Не е изключено обаче Анита да е имала мотив да убие Николай от ревност заради дъщеря си, пласират поредната си версия ченгетата. Двете инстанции на съда оставиха обвиняемата в ареста не заради "убийството на Николай", а защото тя е извършила и друго престъпление - "предлагане на подкуп" на полицай. В записите, които прокуратурата твърди, че притежава, миската предлагала на един и същи полицай три различни суми, "за да оправи нещата". Апелативният прокурор, явил се на обажалването на мярката, беше категоричен: "Това, че някой не е извършил престъпление, не означава, че не може да извърши следващо!" С което остави публиката да гадае как можеш да направиш за втори път нещо, след като не си го направил за първи. Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата и отхвърли напълно тази на защитата. "Има силен натиск върху мен. Ако нещата се развиваха законно, нямаше да има проблем. Но сестрата на Николай, която е общински съветник (от ГЕРБ - бел. ред.), е с огромно влияние и ме мачка. Аз й съчувствам, изказвам съболезнованията си към нея и към семейството, но не съм виновна - коментира пред съда обвиняемата. И допълни - Сестрата на Николай е ваш колега (съдебен заседател - бел. ред). Оказва натиск. Аз искам да говоря с нея. Когато и както каже. Защото имам много да й кажа. Не съм виновна. Не съм престъпник. Искам да помогна на Милена (сестрата - бел. ред). Нямам намерение да бягам. Искам истината да се изясни, защото само така мога да докажа невинността си." Съдът остана непреклонен, въпреки че защитата предаде в залата американския паспорт, който бе повод Анита да остане в ареста, защото с него можела да избяга.


Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: