ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Запуснат парк до Братската могила става най-атрактивната зона за отдих в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:15 / 11.09.2016Коментари (12)21778
©
Запуснатият парк Розариума до Братската могила ще се превърне в най-атрактивната зона за отдих в Пловдив. Обновяването му стартира тази есен, след като Общинският съвет одобри схемата за благоустройство. 

Инвестицията е 340 000 лева и средствата са отпуснати на район "Западен", обяви кметът Димитър Колев. 12 декара в парка ще бъдат облагородени до неузнаваемост. Проектът предвижда изграждане на две големи детски площадки с 18 съоръжения за игра.

Те включват пирамиди за катерене, за висене, за балансиране, както и люлки, пързалка и тематична къщичка, в която хлапетата да се забавляват. "Предвидили сме 10 маси с по две пейки за всяка, където хората да си правят пикници. Ще има 5 дървени беседки и 2 барбекюта", разказа кметът на "Западен". 

Входната алея е откъм новата зоологическа градина и се разширява. Тя ще бъде насипана с трошен камък, за да се запази естествената й среда. Целият парк ще има ново осветление, а също и волейболно игрище.

"Предвиждаме разширение на площадката за разходка на домашни любимци, както изграждане на чешма", допълни Колев. 

За да започне всичко това, е нужна санкция на местния парламент. Очаква се това да стане тази седмица. 

"След като изтекат всички срокове и влезе в сила решението, започваме процедура за избор на изпълнител. Надявам се през есента да започнем поетапно изграждане на атракциите, а напролет Розариумът да е изцяло завършен", каза Колев. 

В момента паркът е избуял в треви, но е и много посещаван при хубаво време. След благоустрояването му се очаква хора от целия град да се стичат в него.


Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А денонощна охрана ще има ли,защото парка е сред дървета и вечер ще има крадливи партита.
0
 
 
Поне изтрезвителя е наблизо. Цигания до шия.
+2
 
 
Кметът на район Западен не лош, върши я някаква, но е селско момче- някъде от пазарджишкият регион. Няма как човек който не е виждал Розариума в действащ вид или родители които да му разкажат, да сътвори нещо умно сега! Нека си представим "проекта" завършен.... Ще споделя какво виждам: Юнашка сеч, асфалтиране и тук там дръвче и трева! Беседки и барбекюта тип- "хубава работа, ама българска", предразполагащи паркирани до тях автомобили- защото "дон" баро от Житница или от помаклъка не може да носи хладилна чанта с чувалче дървени въглища на ръце! На едната беседка, Кънчо с фамилята от Огняново- пазарджишко: звучи Весна и сръбско на макс! На съседната, Васко и Ганка с чаветата от Изгрев: звучи яко Азис или Фики! На следващата, Събка и Събчо с малките помачета от Ливочево смолянско: звучат гайди и родопски песни..... Така проектът вече работи на пълна пара! Замисълът е копиран от западните страни- ХУБАВО, ама нито имаме културата и манталитета на запад, нито имаме еродирани и МИСЛЕЩИ управници за тази конкретна цел. Това виждам- аз. Нека селяните и помаците започнат да плюят- колкото си искат, а по старите и истински пловдивчани си спомнят- на какво беше заприличала тревната ивица между старата зоологическа градина и гребната база в началото на 90-те!
+1
 
 
Голяма ГРЕШКА е това с барбекютата, ГОЛЯМА! Хубаво е да се въведе в приличен вид Розариума, но да е във вид възможно най- близък до естествената природа! Отново даваме възможност на селските тояги да се развихрят около гребната база, да не говорим и за "братята" роми!
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 12.09.2016 г.
+4
 
 
От "братската" до "изтрезвителното" може да се спретне такъв парк, че цял свят да ни завижда, а Лаута да е като домашна работа на двойкаджия пред дипломна на медалист от реномиран колеж. Един добре направен парк ще се връзва отлично със зоологическа градина и ще бъде като магнит за цял Пловдив и околия. За това трябва да се изгради и наблюдателна и охранителна системи
+1
 
 
Зад мола в смирненски потрошиха детските площатки ,представете си долу в нищото какво ги очаква.
-1
 
 
Еее недейте де :( Дайте да го застроим :) И общината ще изкяри някой леФ - ще го продаде на безценица, а остатъка ще отиде при когото трябва - а сега какво? Кучета ще дефекират по площадките, майки с деца ще пищят всички едновременно и ще създават дискомфорт на бедстващите пенсионери, да не говорим за автогола с барбекюто...
+3
 
 
А на запуснатия парк зад хотел Санкт Петербург кога ще му дойде реда? Интересно защо дори на картата на Пловдив не е отбелязан.
0
 
 
С барбекюто ще е грешка. Има опасност от пожари и много боклуци наоколо! Все пак това е парк, а не кебапчийница
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: