ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лекари и пациенти от Онкото в Пловдив изригнаха срещу "Господари на ефира"
Автор: Мариана Панчева 14:04 / 04.11.2016Коментари (31)34942
Тенденциозно демонизиране на КОЦ - Пловдив заподозряха лекари и пациенти, събрали се днес да дадат подкрепата си на ръководството на Центъра, предаде репортер на Plovdiv24.bg
 
И за лекари, и за пациенти атаката срещу едно от най-добрите лечебни заведения е тенденциозна, системна корпоративна атака. И най-лошото в случая, хвърля се кал върху доказани специалисти, спасили живота на десетки хиляди.

Като категорично неверни шефът на лечебното заведение д-р Красимир Вальов определи внушенията на "Господари на ефира", че в Центъра се извършват ампутации по сгрешени диагнози и ненужно отстраняване на органи. 

По думите му след срещата с екипа той самият е наредил проверка на случаите, последвала е и проверка на медицинския одит, след това и пълна ревизия на медицинските досиета на голям брой от пациентите, които обаче стигат до едно и също заключение - всички медицински стандарти по онкология, гинекология и хирургия в болшинството от случаите са спазени. 

Междувременно, разкри д-р Вальов, е постъпил сигнал от пациентка, че върху нея е оказан натиск от хора, представили се за адвокати, които предложили пари, за да изнесе резултатите си от лечебното заведение. 

От КОЦ-Пловдив вече са сигнализирали Прокуратурата, приложил е писменото изложение на пациентката, лично подписано от нея, в което разказва как е била издирена, извикана от двама адвокати, които й дават пари и казват какво да каже. 

"Разбиха ни работата, хората са пред инфаркт, тези хора ли са престъпниците, толкова отговорни хирурзи не съм виждал през живота си. Който не е грешен, пръв да хвърли камъка", емоционално пред колеги и пациенти сподели д-р Евгений Димов, председател на БЛС в КОЦ - Пловдив. 

По думите му на колегите му вече е просветнало, че вероятно са обект на тежка корпоративна атака, която не е ясно откъде и как ще завърши. 

"Предполагаме, че става дума за хора, използващи свободата на словото за лично облагодетелстване", коментира той.

И за д-р Антоанета Томова атаката е целенасочена. 

"Самите болни не са се оплакали. Никой от нашия персонал не е искал да осакати пациенти, при нас се работи задължително по стандарта на онкологията", категорична бе тя. 

Що се отнася до единия от визираните в предаването случаи, то тя коментира, че се касае са изключително рядък тумор, който имитира злокачествения като поведение и който лесно може да бъде сбъркан с рак. Останалите случаи пък попадат в процента на несъответствията, която всяка болница има, но крие като болнична политика. 

И ако световната практика за тези несъответствия може да се приеме средно до 2,9%, в КОЦ - Пловдив този процент е едва 0,58%. 

"Центърът е с над 60-годишна история, спасили сме много човешки животи благодарение на комплексното лечение, което се извършва в него. Излекуваните от нас са пълноценни хора, които нормално продължават своя живот, за нас най-важна е грижата за пациента и хуманното отношение. Чувстваме се омерзени от нападките, че работим в Средновековието. 

Броят на органосъхраняващите операции тук е много по-висок от този на отстранените гърди, провежда се най-модерното комплексно лечение. Явно сме обект на организирана мощна и грозна атака, която е срещу интереса на нашите болни - над 50 000, и срещу имиджа на нашата болница, но истината е най-силна и когато тя излезе наяве, доброто име ще бъде защитено."

Очаквайте много интересни подробности, както и любопитни видеоматериали от пресконференцията!




Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Минка Седмакова ракът е причина да умират милиони по света!!! Ти не си вкарала дъщеря си здрава там, а те да я убият! Мои близки умряха от рак. Не съм обвинявал за това никого!!! Познавам обаче много повече хора от мъртвите ми близки ИЗЛЕКУВАНИ от точно тези лекари, в точно този диспансер!!!! Ако аз се разболея, точно там ще отида! Съболезнования за дъщеря ти, но в тази болница работят ХОРА, а не господ!!! Този среден пръст е за Рачков, Зуека, Йордан Йорданов, гнусното предаване господари и цялата нова телевизия!!!!!
0
 
 
Като гледам не са те погребали, неблагодарна озлобена бабичке! Не те е срам да плюеш!
+1
 
 
Любен Велев - момченце жалко. Явно не ставаш за работа с хора. За това са те изритали от Теленор и сега работиш като нещастник в КЦМ. Не квалифицирай хора чийто труд и отговорност е несравним с жалката работа на асеновградски, покрит със сажди, невръстен трол в завод за цветни метали. Когато се разболееш в КЦМ от РАК, не стъпвай в болница чехльо! Направо си запази място до баба и дядо!
-2
 
 
Еии боклутци сте из тея болници бре пюююю
0
 
 
Крайно време е телевизиите да спрат да обслужват частни интереси и да работят в полза и интереса на обикновените хора. От личен опит знам, че Господари на ефира искат 10 000 лв за да направят репортаж и се питам каква ли е цената при толкова голям залог?
0
 
 
И пак поредица от тъпи коментари на умствено ограничени индивиди като Чопър, биги, ники николов 2, васил цветков 2, надявам се и ви пожелавам да се разболеете от рак. След това не стъпвайте в КОЦ Пловдив, идете при професионалистите от частната болница в Панагюрище които седят зад тази атака срещу пловдивската болница. За сравнение частниците имат 1 пациент за месец октомври докато коца има над 50 за месеца. Сравнението е излишно.
+1
 
 
Не вярвайте на господарите на манипулациите!!! Тези лекари са пример за това какви трябва да бъдете професионално и чисто човешки!!!
+3
 
 
Много лоши тези лекари, но все ходите да ревете при тях като опре ножа до кокала. Едва ли са безгрешни, но цялата тази демонизация е просто кощунствена. Лекарската професия е като всяка друга: никой не е съвършен и безгрешен. Най-мъдрото е всеки от нас да се старае да не стига до услугите на лекарите, колкото зависи лично от него. Иначе е някак лицемерно да ревеш, че си дал някакви пари за лечение, а да приемаш за нормално да дадеш двойно за нов таблет или обслужване на автомобила.
+1
 
 
Как пък до сега не осъдиха лекар за грешка, или прокурор, или политик? Те по безгрешни от Господ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: