ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината: Грозните ламаринени гаражи нямат място в Европейската столица на културата
Автор: Мариана Панчева 07:20 / 27.11.2016Коментари (168)27367
© Plovdiv24.bg
Премахването на гаражните клетки и оформяне на платени паркоместа срещу 15 лева ще се извършва само при възможност от страна на районната администрация да реализира инвестиционна политика за благоустрояване на терен общинска собственост и изготви план-схеми за местодомуване на леко МПС.

Това са част промените, които ще трябва да се утвърдят в Наредбата за реда за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Пловдив, касаещи премахването на гаражните клетки и заменянето им с паркоместа срещу 15 лева, научи Plovdiv24.bg.

"Както в повечето градове на страната, гаражите в Пловдив се появяват през 90-те години на миналия век. Не е тайна, че голяма част от разпръснатите из града бетонни или ламаринени конструкции са поставени върху имоти общинска собственост, които не са опредени за тази цел. Освен това практиката показва, че много от тях се използват за вехтошарски килери, складове за дърва и въглища, складове със зимнина, а в някои райони на града има и такива, които са преустроени в жилища или за квартални заведения.

Нарастващите изисквания на гражданите на града към естетизацията на градската среда налагат община Пловдив да работи за подобряване привлекателността на жизнената среда, както и за обновяване и благоустрояване на общински площи и междублокови пространства, което от своя страна ще доведе до повишаване на качеството на живот на населението.

Грозните ламаринени гаражи, с които сме свикнали от десетилетия и които задръстват Пловдив, отдавна нямат място в градския пейзаж на една Европейска столица на културата", гласят аргументите на общинската администрация. 


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Какъв ви е проблема с гаражите? Аз си плащам всеки месец по 60 лв. за да ползвам паркомястото.Зимата изчисвам не само пред гаража си, но и цялата улица за да могат да преминават както хора така и автомобили защото общината не чисти. Боядисвам всяка година ламариненият си гараж за да не изглежда зле на визия. Как да си опазя автомобила от кражби на стъкла, акумулатори, гуми и т.н. Моето семейство има един автомобил не 4 или 3. Ако някой е превърнал гаража си в кафене или жилище има Незаконно строителство за да го събори. Сега тревните площи ще се превърнат в обществен безплатен паркинг. Ние Българите си знаем, че сме чюжденци в собствената си държава нека да творим фекалии пък след нас да се оправят както могат. Благодарности на Общината за прекрасната инфраструктура. Ние ще премахнем гаражите и така Пловдив ще стане Европейска столица на Културата .
+1
 
 
Няма да ги махнат.През последните три месеца,на съвсем "чисти"парко места в предблоковото пространство ,изникнаха два нови гаража....Заеха поне три места за паркиране.Ламаринени....лъскави,но грозни ,и никак не на място някакси .Като цяло,хората недоволстват,но те са със стикери от общината...значи някой им е разрешил.Говорят за махането им от години,а в същото време издават разрешителни за поставянето им.Всяко свободно място в града ни се застроява,а където не е възможно това,изникват тези бутафорни грозни консервни кутии....
0
 
 
категорично НЕ! Има много по важни дейности от премахването на гаражите, като например благоустрояването на свободните и пустеещи площи в детски площадки. Престанете да утежнявате живота на пловдивчани. Достатъчно години наред си пълните гушите от незаконното взимане пари от нас за тези гаражи. Сега искате да скарате съседите за така наречени паркоместа, които уж на търг ще давате.... и т.н т.н все куп простотии. А, толкова е лесно- с част от събираната гаражна такса просто се благоустрояват местата около гаражите, а самите клетки да се подържат от собствениците в приличен вид, Само ръждясали и изгнилите да се махат.....НО, кой ли ще го чете.....кучето си лае кервана си върви...
+1
 
 
А не ,не ги махайте ,много са убави...нема що ! Още преди 20 год трябваше ламарината да изчезне ,21 век живеем с ръжда ,каруци ,улични псета и какви ли н е още грозни гледки !
0
 
 
Уж е тъпо да отговаряш на такива хора, пък им отговаряш, значи ти си олигофрена. Второ, това "ivankosta" цялото ти име по паспорт ли е или така са те кръстили на село?
0
 
 
Ми, ела днес в 17 '00 часа на часовника на пощата да ме видиш. Там има много хора, няма страшно.
-1
 
 
Уточнявам още нещо,за разлика от половината драскачи тук освен гараж имам и пълно автокаско,така че не ме притеснява решението за премахване на гаражите-напротив общината ще ми спести 360 лева на година-за което и благодаря,само да се притесняват тези с колчета,бордюрчета и връзки на техните места-все пак около 70 000 автомобила останали без гаражи ще трябва да спрат на запазените им местенца
-1
 
 
Да плащаш е твое задължение, а не повод за циврене! Още 3 600 лв да ти вземат за философстването само!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: