ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Шефът на Марица: От федерацията или не могат да смятат, или тенденциозно отрязаха Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 23.12.2016Коментари (1)2519
© ВК Марица
В навечерието на Коледа и на новата 2017 година, както обикновено, е време за равносметки. Официалният сайт на ВК Марица (Пловдив) покани президента на клуба Илия Динков да направи именно такава една равносметка на изминаващата година и да открехне вратата към това, което предстои през 2017-а. Освен това, той коментира и някои съвсем актуални теми, като случващото се около националката Нася Димитрова и изключването на Пловдив от градовете домакини на Световно първенство 2018 за мъже.

- Като президент на волейболен клуб Марица, доволен ли си от изминаващата 2016 година като цяло?

- С оглед втората поредна шампионска титла, доволен съм, разбира се.

- Кои са топ трите момента през 2016 година, свързани с клуба, които ти донесоха най-много радост?

- Гореспоменатата шампионска титла, мачът в пълната зала Колодрума с Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) и второто място на волейболен клуб Раковски (Димитровград).

- Като споменаваш Раковски (Димитровград), в медиите този клуб често е определян като "сателит" на Марица. Съгласен ли си с едно такова определение?

- Не, не бих се съгласил. "Сателит" звучи много грубо. Споменавам го, защото имаме много наши състезателки там и старши-треньорът е от нашия клуб, но това е клуб, който се самоуправлява - както административно, така и финансово. Те си гонят своите си цели, а Марица като клуб и в мое лице като ръководство нямаме никаква намеса в техните дела. Просто се радвам, защото при тях има много наши млади състезателки.

- А кои са топ трите разочарования през 2016 година за теб?

- Аз съм много положителен човек и разочарования трудно преживявам. Просто не ги срещам по пътя си. Може би изпитвам известно недоволство от това, че не успяхме да дублираме титлата с купата на България, но това е нещо, което е поправимо. Само едно е разочарованието - няма три... Поне аз не си спомням.

- Марица не получи шанс да защити Суперкупата си от 2015 година. И като вицепрезидент на БФВ, имаш ли обяснение защо не бе организиран такъв мач, който уж трябваше да стане традиционен?

- Много добър въпрос! За съжаление, аз не успях да присъствам на вчерашния Управителен съвет, но при следващия такъв ще поставя въпроса, за да мога да ти отговоря. Иначе аз какво мисля ли? Може би някой не пожела да даде шанс на Марица да защити тази Суперкупа или да я направи традиционна, но се надявам, че в бъдеще нещата ще станат такива в женския волейбол, че проявата ще е ежегодна. Смятам, че някой прецени, че няма смисъл да го прави, защото няма как да се противопоставят на нашия клуб.

- Седем мача в НВЛ - седем победи и само един загубен гейм - това хубаво ли е или лошо?

- По-скоро лошо. Във всяка една човешка дейност конкуренцията е положителен фактор, включително и във волейбола. Това, че сме победили останалите участници във волейболното първенство със само един загубен гейм мен лично ме натъжава, не ме прави щастлив.

- Ако трябва да определиш една състезателка като Волейболистка №1 на Марица за 2016 година, коя ще бъде тя и защо?

- Радосвета Тенева. Това е еднозначно, макар че не е моя работа да определям коя е най-добрата. Защо Ради Тенева - мисля, че се вижда ясно във всеки един мач, във всяка една тренировка, в отношението и към колежките си... Просто тя е човекът за пример. Заслужено е капитан на отбора. Безапелационен капитан на отбора!

- Снощи стана ясен съперникът на Марица за Купата на ЦЕВ - италианският Унет Ямамай (Бусто Арсицио). Съгласен ли си с твърдението, че това са най-важните мачове на отбора за този сезон и изобщо как ще коментираш предстоящия сблъсък?

- Позволих си да гледам няколко мача на Ямамай от началото на сезона - както в италианското първенство, така и в евротурнирите. Винаги съм избягвал да давам оценки от спортно-техническо естество, защото не смятам, че това е моя работа. Много силен противник обаче! И се надявам да се получат качествени мачове, да направим отново един волейболен празник в Пловдив, а защо не и да опитаме да вземем нещо повече. Но всички мачове са важни. Всички мачове трябва да бъдат спечелени...

- Може би от гледна точка на това, че срещите с предишните два противника, в Шампионската лига, бяха до голям степен с предизвестен край...

- Да, така е. А тук би следвало да има интрига. Аз не съм си правил илюзии за турския гранд, нито пък съм очаквал отборът от Косово да е толкова слаб. Но такъв е волейболният живот. Съвсем скоро ще видим...

- Какво се случва около Нася Димитрова? Ще може ли тя най-после да бъде картотекирана в Марица за мачовете в Европа и тези от втория полусезон на НВЛ?

- Този въпрос е по-скоро за мениджъра на клуба. Мисля, че той е подал искане за картотека във федерацията в края на миналата седмица. Това наше искане на Марица беше продиктувано от информацията, която получихме от адвоката на Нася. Той твърди, че няма никаква пречка тя да бъде картотекирана. До този момент нямаме още официално становище от страна на Българска федерация волейбол. Ще се опитаме да го изискаме и аз лично поемам ангажимента да занимая президента на федерацията с този случай. Не виждам защо да не можем да я картотекираме, след като правно няма спънки.

- Значи можем да очакваме, че срещу Ямамай Нася вече ще бъде част от отбора?

- Аз поне очаквам...

- Да минем на плажния волейбол. Какво ще донесе 2017 година на плажния волейбол в Марица?

- Като начало три изцяло реновирани корта на Гребната база. Имам предвид всичко - дренажи, настилка, пясък, огради, трибуни... А в спортно-технически план очакваме успехи. Ние сме още млади в това начинание в сравнение с клубове като Арда (Кърджали), които имат богат опит в плажния волейбол. Ние, в Пловдив, прохождаме. Да се надяваме, че нещата ще се развият благоприятно.

- Астрономическата зима вече официално започна. А ще започне ли в клуба и практикуването на зимен волейбол, за което говориш в предишни интервюта?

- Имахме такава идея. Проблемът е, че пясък можем да сложим навсякъде, но сняг няма. Трябва да почакаме да падне снегът и да проходим в това начинание - вероятно някъде в планината, някъде на хижа Здравец...

- И все пак има ли клубът готовност, когато падне снегът, нещо да предприеме?

- Мисля, че това бързо ще се организира. Говорено е с някой от хотелите да подсигурят място около техните площадки, а другото ще го направим ние. Ако не тази зима, да се надяваме, че догодина ще бъде факт. Ще бъде забавно и интересно.

- Да обсъдим едно решение, което беше взето вчера относно Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. С това решение всъщност Пловдив беше изключен от градовете домакини за сметка на София, Русе и Варна. Отново и като вицепрезидент на Българска федерация волейбол, как ще коментираш това решение?

- Много приказки се изприказваха за това, че зала Колодрума не е подходяща за волейбол, че някой си там не я харесвал... Всичко това е адски несправедливо. Колегите от федерацията, които са определяли домакинствата, или не могат да смятат (за тяхно добро ще е, ако просто не могат да смятат), или тенденциозно са взели това решение. Имахме задочен спор за това колко би струвало домакинството на Пловдив, съотнесено към домакинството на някои от другите градове, което ме навежда на мисълта, че някой не може да смята. Не бих желал да цитирам цифри.

- На мен лично ми се струва нелогично да предпочетат една Варна, където и залата е по-стара, и публиката не ходи на мачове, когато не играе мъжкият ни национален отбор, докато в Пловдив на Европейското за младежи, дори когато не играеше България, имаше доста публика...

- За волейболните качества на публиката аз ще пропусна да коментирам, но действително и на мен ми е направило впечатление, че, когато не играе България, местните просто не ходят, а да не говорим пък за женски мачове. Аз съм имал случаи да сме само представителите на федерацията и няколко роднини и това е всичко. Дано за Световното в Русе и във Варна да не е така.

- В такъв случай как си го обясняваш в политически план? Това някакъв ход срещу Пловдив или срещу Марица (Пловдив) ли е?

- Не ми се иска да допускам, че това е такъв ход, защото не виждам основания за подобно нещо. Но пък фактите ме карат да съм подозрителен.

- В личен план как ще изкараш коледните и новогодишните празници?

- Със семейството. От известно време съм стигнал до извода, че по такива празници е добре човек да прекара семейно, а не по летищата, защото всички хукват да ходят нанякъде. Обичам да пътувам и много ще пътувам и през предстоящата година, но за празниците ще съм вкъщи.

- И накрая какво ще пожелаеш на себе си, на клуба, а и на всички наши зрители за новата 2017 година?

- Ще пожелая на всички хора на първо място здравето да не излиза от домовете им, а на клуба успехи - титла, купа... За себе си лично може би пак здраве!

Още по темата: общо новини по темата: 21
19.09.2018
17.09.2018
13.09.2018
09.09.2018
08.09.2018
07.09.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Могат да броят!И случая с Нася Димитрова,допълнително настройва онзи кретен да бъзика Пловдив. Щото неговия Левски Сиконко, вече няма кинти от фирмичката му Сиконко холдинг. А червените гадняри са на принципа..не искат те да са добре,искат Вуте да е зле!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица на полуфинал, шампионската титла е все по-близо
Медали за всички, много усмивки и емоции в мемориалния турнир "Николай Диманов"
Походът на Марица към 10-а поредна шампионска титла започва от морето
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: