ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (23)
В Пловдив се скараха кой да бяга за здраве на Гребната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 05.01.2017Коментари (2)4602
©
Изненадващ скандал се разрази тези дни в Пловдив на тема кой да бяга за здраве на Гребната база. Повод за това стана решение на общината, която забрани на организацията с нестопанска цел 5kmrun да провежда традиционните си бягания в почивните дни, считано от 1 януари 2017 година.

В същото време такова разрешение е издадено на Сдружението с нестопанска цел "Пловдив бяга". В момента даже върви подписка с искане до Община Пловдив да промени решението си.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на Организацията 5kmrun:

На 12 април 2014 г. стартирахме 5kmrun Пловдив на Гребната база. Почти три години по-късно (без пропусната събота и над 140 проведени 5 км бягания), Община Пловдив реши да ни отстрани от Гребната база!

Считано от 1 януари 2017 г. (без да посочва мотиви), Община Пловдив прекратява разрешението на 5kmrun да провежда традиционното си 5-километрово бягане по трасе Гребна база, в съботни дни, в познатия ни час. Едновременно с това Община Пловдив е разрешила на една организация, начело с г-н Станимир Симеонов, да ползва от тази дата същото трасе, по същото време за провеждане на бягания напълно копиращи модела на 5kmrun!

За тези от вас, които не знаят, Станимир Симеонов изпълняваше почти година длъжността "Главен Организатор 5kmrun Пловдив". Още по времето, което заемаше тази позиция при нас, той изгради паралелно еднотипен интернет сайт и 5 км бягания в неделя по модел на 5kmrun, използвайки "едно към едно" нашето сертифицирано (БФЛА) 5 км трасе на Гребния канал.

Неправомерното облагодетелстване от предоставеното му "ноу хау", нелоялните му действия по време на заеманата длъжност, както и уронване престижа на 5kmrun сред нашето бегаческо общество, бяха основните причини за неговото отстраняване!

За по-малко от четири години, 5kmrun се превърна в национална, напълно спонтанна и свободна организация. 13,000 участници, без значение от спортни възможности, пол, възраст, националност и религия, са приветствани всяка събота на 5 км бягания, безкористно, с искрена любов и уважение.

Нашите утвърдени трасета в четирите града: София, Варна, Бургас и Пловдив и традиционните ден и час са част от модела на свободно и организирано 5 км бягане, които ни самоопределят и отличават от останалите!

Със самочувствието на първо основатели, ние настояваме пред Община Пловдив: Провеждането на 5kmrun и за напред, да остане на Гребна база Пловдив, всяка събота от 9:00 ч. лятно и 10:00 ч. зимно време!

Призоваваме всеки, който иска да подкрепи правото на 5kmrun да провежда бяганията си на Гребна база на утвърдените ни място, ден и час, да го направи лично, свободно и по собствено усмотрение, чрез електронната ПОДПИСКА - ПЕТИЦИЯ в нашия сайт!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.01.2017 г.
0
 
 
Здравейте, Аз съм един от участниците и в двата формата. И двата формата са аматьорски и с не състезателен характер т.е. за удоволствие и спорт в свободното време. Неприятно впечатление ми правят няколко неща. Публикували сте едната гледна точка надявам се да се появи и другата в най-скоро време. Каква е драмата не ми е ясно, една софийска организация провежда бягания в Пловдив и още два града чудесно, но това че "първи" са копирали един много широко разпространен формат в Европа и първи са провели копираният от запад формат в Пловдив правили ги собственици на Гребната база в този ден и час "до живот"? Що за смешен вой. При положение че почти от начаото на формата имат алтернативно трасе в парк Лаута и според мен могат да правят техният формат на гребната или където решат в друг час в събота или неделя? Нещо не разбирам и тази подписка петиция. Значи някой който е виждал гребната база само на снимка ще ми се подписва от Бургас, Варна и София примерно и ще ми казва на мен (пловдивчанина) респективно общината кой и кога да ползва гребната база в моя, нашия град. Абе хора излагате се много лошо Грабната база не е нито на 5кмрън нито на Пловдив рън а на нас бегачите гражданите. След като има различни формати всеки може да избере къде да участва. Нито един от форматите не е собственик на ден час и т.н. за ползване на Гребната база. Къде е драмата?
0
 
 
Общината затова е община - да прави каквото си иска и да прави чадър а когото иска...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Нов футболен клуб ще бъде учреден в Пловдив
Ботев с уточнение за безплатните билети: Всяко дете трябва да е с възрастен придружител
Арда със свирепа атака по Крумовград: Научете думата "Не" за отговор! Имате да решавате проблеми, които са публична тайна
Без резки движения - оставиха публиката на вечното дерби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: