ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
bTV с тенденциозна атака срещу Колодрума, мениджърът на Марица им се опълчи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 08.01.2017Коментари (10)10183
© Plovdiv24.bg
Мениджърът на волейболен клуб Марица (Пловдив) Борис Халачев обясни смисъла от съществуването на зали като Колодрума в Пловдив пред телевизия bTV. В тенденциозно предаване на медията, излъчено в съботния праймтайм снощи, се търси едно излишно противопоставяне между нуждата от големи представителни състезателни зали в България и нуждата от по-малки такива, достъпни за ежедневни тренировки на българските спортисти, когато на всички е ясно, че на българския спорт са необходими и двете.

Като цяло материалът се опитва да представи един проблем в конкретен град и за конкретен волейболен клуб като общонационален, въпреки че напоследък в страната се построиха много зали и с по-малки размери, като например тази на Пловдивския университет в Града под тепетата.

На въпроса заслужава ли си една инвестиция в зала като Колодрума за град като Пловдив, Борис Халачев отговаря категорично:

"Абсолютно си заслужава! Ако нямаше тази зала, ние най-вероятно нямаше да играем в Шампионска лига поради простата причина, че няма друга зала в града, която може да приеме състезания от такъв висок ранг, а и не само в града - досега такива зали в България, доколкото знам, са само четири или пет..."

На фона на кадри от Световното първенство по таекуон-до, което се проведе в зала Колодрума, водещият прави неуместното твърдение, че до момента в съоръжението не е проведено нито едно голямо спортно състезание. По-късно той още по-неуместно "подкрепя" твърдението си с това, че най-престижните събития в залата са двата мача на Марица от европейските клубни турнири.

Очевидно, според автора на материала Шампионската лига на Европа не е "голямо спортно състезание".

Освен това, предаването забравя да спомене например изключително успешно проведеното Европейско първенство по волейбол за мъже до 20 години през септември, което също показа колко подходяща е вътрешната структура в зала Колодрума (с по-малък сектор от вътрешната страна на колоездачната писта и по-голям от външната) за именно такива състезания, при които за някои срещи идват много зрители, а при други, към които интересът не е толкова голям, но трябва да бъдат изиграни, трибуните все пак не изглеждат неприятно празни, припомня официалният сайт на ВК Марица.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков също защитава смисъла от съществуването на зала Колодрума:

"Заради възможността тук да гостуват световни спортни величия и световни величия в сферата на културата и изкуството, община Пловдив може да си позволи субсидията на залата. Ако я няма залата, няма къде да се случат елитни събития, които да бъдат посетени от над 3000 човека. Като я има залата, пък трябва малко време, за да си ‘отгледаме' публика."

Още по темата: общо новини по темата: 21
19.09.2018
17.09.2018
13.09.2018
09.09.2018
08.09.2018
07.09.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БиТиВи за туморът на българските телевизии. Затова, нека си държат устите затворени
-2
 
 
И кое не е вярно?! Празна зала за 50 млн лв и-нито един свестен стадион.
+7
 
 
Босфор ТВ да си мълчат. Да си въртят турските сапунки и да не се бъркат там където не им е работата. За по-малки зали също има, все пак ремонтираха зала Строител и построиха новата спортна зала на Пловдивския Университет. На колодрума му трябва по-добър маркетинг, без спонсори е висок наема. Точно затова няма да има мачове от световното по Волейбол в Пловдив, в Русе Булстрад им дадоха да ползват залата без наем, а тук е скъпо...
0
 
 
Добре, но ми се струва, че мениджмънта на залата е доста слаб. Не може зала струваща толкова много пари да седи празна или с епизодични мероприятия. А сега и субсидия.
+7
 
 
На тази спортна зала й трябва един по-добър мениджмънт, но не непременно в посока на "икономическа ефективност", а да се търси ко-финансиране от рекламодатели ( а и общината може да даде едно финансово рамо ), за да не е толкова непосилен наемът на залата, да може да има повече живот в това голямо ( заслужено, като за града ни ) съоръжение!
+4
 
 
Ами те шопите не искат и Стадион в Пловдив да имаме...А може да им се прииска града да закрием!!!
+7
 
 
Недоклатени,некадърни журналисти,търсят под вола теле.
+7
 
 
Платените тролове на БТВ да си гледат работата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица на полуфинал, шампионската титла е все по-близо
Медали за всички, много усмивки и емоции в мемориалния турнир "Николай Диманов"
Походът на Марица към 10-а поредна шампионска титла започва от морето
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: