ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив пак попадна в престижна класация, ето кое място зае
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 09.01.2017Коментари (0)8072
© Plovdiv24.bg
Пловдив и Тракийската низина са втори в класирането за Топ винена дестинация за 2017 година. Класацията "10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017" се прави от Wine Enthusiast, а резултатът, публикуван на 5 януари, съвсем не е случаен.

Mike DeSimone и Jeff Jenssen, които водят класацията, бяха поканени от Probegex като членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 година. В това си качество те посетиха Пловдив и региона и още тогава споделиха своите отлични впечатления.

Ето и самата статия:

Разположена на юг от Стара планина, прегърната от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската низина се счита от много историци за едно от най-старите места за винопроизводство в света. Наскоро откритите археологически свидетелства разкриват знаци за това, че преди 7000 години почитатели на култа към гръцкия бог Дионис са правили вино по тези места. Низината има мек климат, заоблени хълмове и морско влияние, осигуряващи перфектна среда за отглеждането на лозя. Установете се в Пловдив, вторият град на България, и открийте автентични сортове грозде, антична култура и модерни технологии за производство на вино.

Къде да вечеряме

Разположен на стара калдъръмена уличка в Старинния град на Пловдив, в ресторант "Пълдин" се сервира традиционна тракийска и българска кухня. Ще се почувствате като цар в едноименния ресторант "Петър Велики", докато вечеряте гриловано месо или елегантно приготвени френски блюда. Сипете си чаша вино и се наслаждавайте на гледката към Пловдив от терасата. Върху малки плочи, в съчетание с български и континентални вина, опитайте и предложенията на "Вино култура" - на крачки от Пловдивския античен театър - един от най-добре запазените от този вид в света.

Къде да отседнем

Модерният Гранд хотел Пловдив Новотел предлага гледка към река Марица. Разположен в центъра, с просторни стаи за гости, парк хотел Санкт Петербург се откроява с външен басейн и спа комплекс. Рамада Хотел Тримонциум, заедно с оживено казино, което привлича еднакво и местни и специални гости, се намира на главната пешеходна улица на Пловдив с многобройните магазини, ресторанти и кафенета.

Други 

Посетете Етнографския музей на Пловдив и ще почувствате старата слава на България. Там ще намерите експозиции с изкуство, мебели, занаяти и фолклорни костюми, разположени в красиво реставрирана възрожденска къща.
Активните туристи и колоездачи ще могат да се наслаждават на близката Родопа планина. Кратко пътуване от Пловдив ще ви отведе до сенчести планински пътища и маркирани веломаршрути.


Бюджет на пътуването

Само няколко лева ще ви дадат достъп до Античния театър. Построен около 100 г. Пр.Хр. по време на император Траян, театърът някога е бил домакин на ловни игри и други кървави спектакли. Сега е време за значително по-нежни забавления, като театър и музика.

Кога да отидем там

Планирайте пътуване преди 2019, когато Пловдив е удостоен с честта да бъде Европейска столица на културата и ще бъде по-пренаселен от обикновено.

Къде да дегустираме

На няколко минути от Стария град, ще намерите прекрасна зала за дегустации на Вила Драгомир, където можете да опитате видове от автентични и международни сортове. Друга чаровна възможност в Стария град е Винарна Братя Минкови, построена върху живописния хълм. Една от най-старите винарни в България - Асеновград е основана през 1947.

Нейното Шато "Асена" може да се превърне в страхотно място за кратка почивка, докато пътувате към Бачковския манастир. Винарна Angel's Estate е нова локация, където вината се приготвят само от местни сортове. Не пропускайте да опитате виното Stallion. Една от най-напредналите в технологично отношение винарни на България, New Bloom Winery, в близост до Съединение, предлага вина, направени от традиционни сортове грозде, както и от международни като Regent и Dornfelder. Елегантна зала за дегустации, гурме ресторант и луксозни къщи за гости са разположени на територията на 400 акра в лозарският район на Винарна Едоардо Миролио. 

Забележителни брандове

Качественото винопроизводство страдаше по време на комунистическата епоха, но сега младите, пост-съветски винопроизводители създават отлични вина от местни сортове. Мавруд е едно от водещите червени вина. Това вино притежава плътен червен цвят и танин, които го нареждат до най-популярните международни сортове като Каберне Совиньон, Сира и Мерло. Друг вид е виното Рубин - от пикантно червено грозде. Белите вина се произвеждат от родните Мискет и Димят, а също и от по-познатите Шардоне и Viognier. Те могат да бъдат свежи, произведени в инсталации от неръждаема стомана или плътни, отлежали в дъбови бъчви.

Местните експерти

Маргарита Левиева, редактор в списание "Лозарство и винарство", казва: "Моят най-предпочитан начин да прекарам времето си в Пловдив е да се разходя из Стария град. Това е най-старият жив град в Европа, и е археологическо и историческо съкровище. Само на няколко минути от шумния модерен град, вие можете да потънете в тишината на античността и да стъпвате по същите каменни улици, по които са ходели хората преди 8 000 години."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: