ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Депутат, преградил улица, пита журналист: Има ли начин да спрем репортажа за това?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 23.01.2017Коментари (5)11548
© btv
История за депутат от Реформаторския блок, който не допуска собственичка до имота й, след като го е закупил добросъвестно, но впоследствие жената е спечелила съдебните дела и си е върнала парцела, разказа btv. Народният представител опитва обаче да спре този репортаж. 

Стайка Авджиева получила имота в Симеоново през 1967 г. , 600 квадратни метра, по тогавашен план за раздаване на терени около столицата за благоустрояване. Семейството си купило малко бунгало. След 1990 г. хората с такива бунгала получили право да закупят от общината парцелите и Авджиеви платили за своя имот. Тогава облаче започват реституционни процеси и масови злоупотреби с терени. 

Шефът на общинската техническа служба си вади документи, че е наследник на парцела на Авджиеви и на съседния и се сдобива с две съдебни решения, с които ги придобива. Именно неговата служба е една от тези, без чието решение не може да се реституира земята, обяснява в разследването си за btv Стоян Георгиев. Става дума за инженер Иван Божилов, спомня си възрастната днес Стайка Авджиева. 

"Бил съм някъде по веригата - окей, работил съм там", лаконичен е по телефона потърсеният за коментар бивш високопоставен общински служител. 

Сдобивайки се с вече окрупнения парцел - на Авджиеви и на съседите им, семейството на инженера веднага го препродава на семейството на активиста от СДС Борислав Миланов, който днес е депутат от РБ. 

"Не мога да кажа след 16 години какво, как и къде", обяснява депутатът, потърсен от тв екипа. След 16 години съдебни битки Авджиева доказва, че имотът й е отнет неправомерно, т.нар. му наследници никога не са го притежавали, а реалните собственици са били обезщетени. Междувременно обаче депутатът Миланов е построил 3-етажна къща от 500 квадрата на окрупнения имот, а този на Стайка ползва за двор. 

"От 4 години нямам достъп до имота, твърди Стайка. Дадох им ключа, когато се сдобиха с изпълнителен лист, а и всичко е отворено", твърди депутатът.

Шикалкави толкова години, завзема нашата законна улица - затворил я е с метална врата, а там е лицето на нашия имот с входа, обяснява възрастната жена. На кадрите в тв репортажа се вижда преграждането, а от общината уточняват, че тази улица е публична общинска собственост. 

Докато правят проучване по сигнала, от общината установяват още, че на същата тази приобщена улица депутатът е построил беседка с барбекю. В районната администрация няма одобрени строителни книжа за това. 

"Никой не минава, затова съм сложил там една желязна врата - ако някой иска, да я ползва, но трябва да се охранява", обяснява Миланов защо е заградил. 

Ключът, който ни е дал, не работи той отказва да се занимава с ключар, а ние не можем и да надникнем в имота си, категорична е обаче възрастната жена. 

Минути след разговора си с тв екипа Миланов звъни по телефона и казва: 

"С оглед на предстоящата кампания не мисля, че това ще ви направи добра услуга. Какъв е начинът да се обадя и да говорят това да го спреме. Или няма шанс да го спреме това нещо?". 

След като журналистът иска депутатът да изясни какво точно има предвид, той пита директно: "Какъв е шансът да го спрем репортажа?" "Никакъв, отвръща Стоян Георгиев, но ние просто ще изясним каква е ситуацията", разказа той в "Тази сутрин" преди малко. 

Освен това общината научава от журналиста, че тази улица вече не съществува. Борислав Миланов е избран благодарение на преференции от благоевградската листа на РБ. Той е от партията на Божидар Лукарски, няма нито едно изказване от трибуната на НС през първата година на мандата си. Депутатът е юрист. Декларира, че няма никакви юридически притеснения по този случай.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: