ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тази чисто нова градинка издържа два месеца, забраняват я за кучета
Автор: Мариана Панчева 09:00 / 12.02.2017Коментари (21)13334
© Plovdiv24.bg
Чисто нова градинка в центъра на Пловдив ще се сдобие с табела "Забранено за кучета", съобщава Plovdiv24.bg. 

Мястото е край блоковете на бул. "Шести септември" с номера 122 - 126, а причината - така са пожелали пловдивчани, отправяйки молбата си лично към кмета на район "Централен". 

Градинката с чешма, лехи, алеи и пейки е неотделима част от проекта на районната администрация за обособяване на зона с два паркинга между блоковете на бул. "Шести септември" и ул. "Данаил Николаев", открита официално през декември миналата година.

"Собствениците на домашни любимци трябва да знаят, че когато животното отиде по нужда, трябва да извадят торбичка. За съжаление никой не го прави, аз поне не съм видял. Изключително неприятно е, когато човек седне на пейка, за да си почине, наоколо да има екскременти", коментира Георги Стаменов. 

В зоната ще се появят и нови антипаркинг колчета.
 
По-малкият паркинг ще се сдобие с две колчета и скоба точно в подхода към градинката, а ключът към скобата ще държи домоуправителят. 

Отделно и на ул. "Данаил Николаев", която е от другата страна на паркинг зоната, ще бъдат монтирани колчета. 

"Последните дни наблюдаваме, че някои водачи се изкушават да се качват по тротоарите, които са с чисто нова настилка", разказа районният кмет. Общинска охрана няколко пъти са лепили глоби там, но практиката продължава и администрацията смята да реши проблема генерално. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пак ли? Със забрани няма да се реши проблема с кучешките изпражнения (ако въобще те са най-гадното, на което можем да станем свидетели). Трябват санкции срещу тези, които не чистят след кучетата си, а не поредните забрани.
+1
 
 
Имам куче и искам достъп в градините на града. НО!!! Трябва да се научим да си събираме акото на любимците, да не им позволяваме да пишкат около пейките ( там сядат хора, нали!) и да ги водим на повод, а големите породи с намордник. Все още нямаме тази култура на поведение! Та забраната ни е хак!
+2
 
 
Те кучетата трошат пейки и детски площадки... -_- Да ги забранят за хората,те са истинските животни!!!
0
 
 
Каквито стопаните такива и питомците.Не е до физиолигия на пес-а ,а до отговорност на стопаните им.Като се издриска не е трагедия,проблема е ,че селяндура до него го гледа ,като олигофрен и не се наведе да му вземе лайното.Не заграждения и табелки трябват,първо на курс за отглеждане на кучета в градски условия да минават.Всеки "буржоазен"селяндур си мисли,че като си вземе пес и вече е аристокрация.Селските дворове са голямо "възпитание" и трудно се променя манталитета.Обаче фасоните и претенциите винаги са на челно място!
-2
 
 
А кога ще забранят да се избират тъпи управници...???
0
 
 
Вместо на това място да се направи едно хубаво заграждение - пак табели, - пак забрани. Какво правим собствениците, които си събираме акитата. Плащаме си и данъците. Чипирали сме си кучето. Ваксини, хапчета,...Разбира се това ние задължението щом искаме домашен любимец. А какво получаваме на среща. Единственото място в района е на В.Априлов. Тясно, мръсно, никой не го поддържа. Като кучета сте. Само знаете да лаете. На уличните котки, кой им събира акитата :? Нима на това място не е пълно с такива. Стегнете се и работете. Като се сложи табела ли ще се реши проблема. Ами нали акитата ще се появят надругата площатка без табела. Хората трябва да си променят навиците, а не да се ограничава свободата на примерните и спазващи обществените порядки. Тва е хубав ден
+3
 
 
Не заслужаваме нищо в Пловдив , толкова " страхливци " не съм виждал никъде другаде , защото когато някой забележи че нещо нередно се прави от други лица само си ИЗВЪРТА главата на друга страна и се успокоява че това НЕ Е негова работа !!!!!
+7
 
 
Много нихилисти в тази държава! Кое е лошото на тази градинка?А що се отнася за кучешките ЛАЙНА,хората са абсолютно прави.Тези,които са против това, нека кучетата им да се изходят в двора и тогава да ги разхождат!!!!
+6
 
 
Ами не минавай през тази *безсмислена градинка*,никой не те вика да цапаш или пък кучето ти да се насира!
на 12.02.2017 г.
+11
 
 
С риск да ме нападнат притежателите на кучета, и аз обичам домашните любимци, но откакто се стопи снега по тротоарите на бял свят се появиха толкова "минирани с акита пътища", че няма човек от къде да мине. Почиствайте си след животинките, бе хора, че се омацахме до ушите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: