ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бъдещите инженери от ТУ Пловдив ще учат със софтуер за "Еърбъс"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 17.02.2017Коментари (1)3416
©
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Филиалът на техническия университет в Пловдив и представителите за България на френския софтуерен гигант Dassault Systemes /Дасо систем - фр./ "Хайкад Инфотех" подписаха договор за създаването на съвместната учебна лаборатория за CAD/CAM/CAЕ - технологии. Този софтуер се използва при конструктивното и технологично разработване на самолетите от фамилията "Еърбъс". 

От университета обясниха, че CAD/CAM/САЕ системите са основен инструмент в професията на бъдещите инженери и представляват приложен софтуер за проектиране, разработка и анализ на индустриалните изделия. Обучението с продукти за инженерно проектиране от висок клас се осъществява във филиала на Техническия университет в Пловдив вече повече от 30 години, което го утвърждава като водещ технологичен и обучителен център в региона. За обучението на студентите българският представител на Dassault Systemes  е дарил на Филиала лицензи за ползване на високотехнологичния инженерен софтуер. 

Според доцент д-р Христиан Панайотов, уменията за работа с CAD/CAM/САЕ системите са абсолютно задължителни за един съвременен инженер. Обучението започва в първи курс на Техническия университет София, филиал Пловдив и продължава до приключване на магистратурата. 

"CAD/CAM/САЕ системите не могат да изместят инженера в предприятието, но правят работата му ефективна. В днешно време с тези системи индустриалният продукт започва живота си, поддържа се и накрая с тях се предписва как той да бъде рециклиран", уточни доцент Панайотов.

Студенти от седем специалности на Техническия университет - филиал Пловдив ще се обучават в лабораторията. Това са специалностите авиационна техника и технологии, транспортна техника и технологии, машиностроене и уредостроене, машиностроителна техника и технологии, мехатроника, електроника, автоматика, информационна и управляваща техника. 

Според декана на Факултета по машиностроене и уредостроене доц. Д-р Пепо Йорданов обучението с новите системи на Dassault Systemes ще направи студентите на университета изключително конкурентни на пазара на труда. Във всички случаи млади инженери, умеещи да работят с CAD/CAM/САЕ - продукти от най-висок клас могат да разчитат на по-висока заплата още от началото на своята кариера.

Доскоро бизнесът в района на Пловдив използваше CAD/CAM/САЕ системи предимно от среден клас. Но с развитието на Тракия икономическа зона и навлизането на високо технологични европейски фирми особено от автомобилната индустрия, работата със системите от висок клас вече започва да става стандарт в изискванията към обучението на инженерите. 

"За студентите обучението ще даде огромни предимства поради възможността да се обучават в България, а не в чуждестранни университети на софтуерни продукти, които иначе използват инженерите в едни от най-успешните компании в света", заяви от името на дарителя Спасена Генчева, управител на "Хайкад Инфотех".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Колкото и да го хвалите това "учебно заведение" няма никакъв смисъл. Използва се за усвояване на пари. Приемат всякакви студенти и са готови да ги гонят до ПУ с молби да запишат при тях, защото са "НАЙ НАЙ НАЙ" ! Приемат с матура по български език :D и работят по най - старите методологии на преподаване. Ооо, да видите с каква гордост говорят по време на лекции за отказали се студенти от ТУ и записали се в ПУ. За тях това е мерилото => да откажат някой от следването си с техните остарели методи на преподаване. За жалост стойностните преподаватели са малцинство в този университет. Само да предупредя студентите, които ще "избутат" до 4ти курс, колеги, чака ви едно голямо молене и убеждаване от страна на университета, да запишете магистарската си степен точно при тях :) защо ли?! защото те са "simply the best!" ..иии накрая сте "инжИнери"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: