ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Без коментар: Вижте присъдата на турския шофьор, убил две пловдивчанки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 22.02.2017Коментари (3)7149
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Окръжен съд - Пловдив осъди подсъдимия Ерджан Йозкая на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за 5 години. Ерджан Йозкая бе признат за виновен в това, че на пътя Брезово - Раковски преди жп надлез на линията Пловдив - Скутаре, при управление на лек автомобил "Ауди" А4 е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на  две лица: Б. Зв. и Б. Зв., и средна телесна повреда на Цв. Зв., като случаят е особено тежък.

На 4.01. 2015 г. пострадалите Цв. Зв., съпругата му Б. Зв. и дъщеря му Б. Зв. били на гости при роднини в село Войводиново. Около 20,30 часа потеглили към дома си в Пловдив с лек автомобил "Опел Астра", управляван от пострадалата Б. Зв. Свидетелят Цв. Зв. пътувал на предната дясна седалка, а на задната седалка се намирала дъщеря им Б. Зв. Всички били с предпазни колани, автомобилът се движел с включени къси светлини. Пътната настилка била суха, видимостта намалена, предвид тъмната част на денонощието и движение на изкуствени светлини.

На 4.01.2015 г. Ерджан Йозкая, свидетелката С. К., с която живеел на съпружески начала, и синът й от друг брак С.К. потеглили от Истанбул с лек автомобил "Ауди" А4 за Германия, където живеели от около 6 месеца.

В района преди началото на Пловдив подсъдимият Йозкая спрял да зареди с гориво на бензиностанция "Шел", след което се насочил на север по източния околовръстен път на Пловдив, като се движел със скорост около 100 км/час. 

В същата посока - на север, към АМ "Тракия" по същото време със скорост около 60 км/час се движел лек автомобил "Рено Сценик", управляван от свидетеля Т.Р. Заедно с него пътувала Г.Т. и двете му деца. Преди началото на надлеза за с. Скутаре,, превозното средство на свидетеля Т.Р. било изпреварено от автомобил с чужда регистрация. 

В района имало поставени предупредителни знаци и хоризонтална непрекъсната маркировка, която на ППС е забранено да застъпват и пресичат. 

В 20,40 часа подсъдимият Е. Й. навлязъл в описания участък, като управлявал превозното средство със скорост 101 км/ч. След като изпреварил лекия автомобил, управляван от Т. Р., настигнал превозното средство, движещо се преди него. Без да намалява скоростта, решил да извърши маневра изпреварване, въпреки забраната за изпреварване и непрекъсната маркировка, отклонил и навлязъл с автомобила си в лентата за насрещно движение, по която в този момент в обратна посока се движел автомобила, управляван от Б. Зв. 

Сблъсъкът с насрещно движещия се автомобил бил неизбежен впредвид обстоятелството, че по границата на пътното платно имало монтирана метална мантинела, която не позволявала на водачката Б.Зв. отклоняване надясно. Пострадалата се опитала да задейства спирачната система и в този момент настъпил челен удар.

Според изготвената техническа експертиза основна причина за настъпилото пътнотранспортно произшествие от техническа гледна точка е, че Ерджан Йозкая е навлязъл в лявата за него западна лента на платното за движение на място по начин и в момент, когато това не е било безопасно, т.е. когато там насрещно се е движел лек автомобил "Опел Астра". Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мен ме интересува, дали ако в потърпевшия автомобил бяха близки роднини на дамите/господата от Окръжния съд присъдата щеше да е същата?
+15
 
 
Излиза, че ако искаш да убиеш някой, само си взимаш по-здрава кола и се врязваш в него, пък 2 години и 8 месеца не са кой знае какво... Нищо чудно, че продължава войната по пътищата, та тя очевидно е стимулирана!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: