ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Грижа за цялото семейство - съхранение на стволови клетки в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 25.02.2017Коментари (1)4542
©
Когато говорим за здраве, най-важно е да бъдем информирани и подготвени. Затова съхранението на стволови клетки на всяко дете е от изключителна важност - не само за неговото здраве , но и за здравето на цялото семейство.

Лечението със стволови клетки е стандартна практика в развития свят - ако ги имате съхранени, тогава съвместимостта с детето е 100%, а с членовете на семейството достига до над 83%. Това показват и статистиките от направени успешни трансплантации по цял свят. Но нека да вникнем в съществото на стволовите клетки.

Човешкото тяло съдържа стотици различни видове клетки, които са необходими за здравето дневно. Тези клетки са отговорни за няколко ключови функции, като например: да може сърцето да пулсира; мозъка да мисли; нашите бъбреците да прочистват кръвта; кожата ни се подновява и т.н. Работата на стволови клетки е да направи така, че всички други видове клетки на тялото да функционират. Те са доставчици на нови клетки.

Когато са увредени или болни, нашите клетки умират или не функционират правилно, но ако има вливане на стволови клетки - увредените започват да се активират. Стволовите клетки имат ролята да поправят увредените тъкани, както и да заменят други клетки.

Стволовите клетки имат потенциал за лечение на някои от основните заболявания, които измъчват човечеството: рак, сърдечно-съдови заболявания; Паркинсон; множествена склероза; сърдечен удар; болестта на Huntington; увреждане на гръбначния мозък и много други. Броят на заболяванията и методите на приложение непрекъснато нарастват.
В цял свят функционират банки за съхранение на стволови клетки.

В България тази услуга става все по - популярна и предпочитана от двойки, които очакват появата на своя нов член в семейството. Както за всичко има степенуване, така и по отношение на банките за стволови клетки има най-добра, най-предпочитана и спечелила доверието на родители и доктори.

У нас функционират 10 тъканни банки - 5 от тях съхраняват в чужбина и 5 в България. По официални данни на Изпълнителна Агенция по Трансплантация, през последните години българските семейства се доверяват на световно известната банка "Future Health Biobank" . Tя е и първата частна акредитирана банка за съхранение на стволови клетки в Европа.

Future Health Biobank им

©
а две лаборатории - във Великобритания и Швейцария, което дава възможност на семейството да избере къде да съхрани своя материал. Future Health Biobank е категоричен лидер и за 2016 година.

Поискахме коментар на официалния представител на Future Health за България - Вили Пеева, която е административен директор на МЦ "Афродита" ООД.
" За нас 2016 година беше една изключително успешна. Пуснахме в експлоатация , новата ни модерна база за гинекология и инвитро процедури.

Пренаталния ни тест VISION, който предлагаме от март 2016 год. вече се наложи в цялата страна с уникалното му качество и прецизност. Относно съхранението на стволови клетки - заедно с нашите партньори от Future Health Biobank, за поредна година бяхме избора на българските семейства.

Постоянния растеж ни мотивира да се борим и в бъдеще се стремим да дадем отлично качество на конкурентни цени. Уверена съм, че с качеството, стабилността и професионализма на целия ни екип през 2017 година, високото темпо на нашето развитие ще продължи".

http://www.future-health.bg/
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ние също се доверихме на Фючър Хелт и сме много доволни от персонала в Пловдив! Благодарим ви Фани и Бистра!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: