ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наркоман, отвлякъл жена след заплаха с пистолет, влиза в затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:29 / 28.02.2017Коментари (0)2026
© Plovdiv24.bg
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес, 28 февруари 2017 г., състав на Варненския окръжен съд призна за виновен 30-годишния Антон Александров от Варна за отвличане на жена, противозаконно отнемане на автомобил и за грабеж. И трите деяние Антон извършил чрез заплаха с оръжие. 

Подсъдимият поиска в съдебната зала делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел получаване на присъда, намалена с една трета. За първото престъпление съдът му наложи наказание 7 г. лишаване от свобода, което редуцира заради съкратеното съдебно следствие с една трета, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 8 месеца. 

За второто и третото престъпление, извършено от Антон Александров, съдът му наложи наказание от по 3 г. лишаване от свобода, които бяха намалени на по 2 год. затвор за всяко деяние.Така съдебният състав му наложи да изтърпи общо наказание за срок от 4, 8 г. лишаване от свобода, но заради тежестта на извършените престъпления, личността на подсъдимия и риска от рецидив завиши наказанието му с една втора и определи общо наказание лишаване от свобода за срок 7 год.

Съдът групира и три предходни условни присъди, в чийто изпитателен срок Антон е извършил престъпленията на 22 май 2016 г., и определи подсъдимият за изтърпи отделно и 1 год. лишаване от свобода ефективно. Така общото наказание на Антон Александров е 8 год. лишаване от свобода в затвор при строг режим със зачитане на срока на предварителното му задържане под стража.

На пострадалата жена от трите престъпления Антон Александров ще изплати 4244 лева за претърпените имуществени вреди и 10 000 лева неимуществени вреди заедно със законна лихва.

На 22 май 2016 г. около 14,45 часа 30-годишният Антон отнел противозаконно автомобила на жената без нейно съгласие. Мъжът седнал на дясната седалка, докато тя потегляла, насочил пистолет към нея и й наредил да кара извън града. Под заплахата с оръжие и предупреждение, че ще стреля при погрешно действие от нейна страна, достигнали до местност над кв. "Аспарухово" във Варна. 

Там Антон, който е зависим от хероин, й наредил да напусне колата. Седнал на шофьорското място и потеглил. Уплашената жена успяла да излезе на магистралата и да спре автомобил. Пред шофьора разказала какво се е случило.

След това подсъдимият отишъл до дома си в кв. "Аспарухово". С черен изолирбанд преправил цифра в номера на колата. В заложна къща се опитал да продаде айфона на жертвата си, но не успял. Продължил към кв. "Владиславово", откъдето си купил наркотици. 

Шофирайки неразумно, той повредил бронята на противозаконно отнетата кола, после се ударил в паркирана кола. Обадил се на приятелката си, с която били включени в метадонова програма за лечение на зависимостта си от наркотици. Потеглили към Аспаруховия мост. Там подсъдимият забелязал изграденото полицейско КПП-та.

При започналото преследване 30-годишният мъж няколко пъти застрашил полицейските коли. Когато разбрал, че не може да избяга, той напуснал колата и наредил на приятелката си да бяга заедно с него. Малко по-късно двамата били задържани. При обиска у Антон били намерени кобур за пистолет, 10 газови патрона, личните документи на пострадалата варненка и други нейни вещи. 

От изготвената автотехническа и оценителна експертиза по делото е установено, че щетите по колата възлизат на близо 3000 лева, а стойността на ограбените вещи на жертвата са оценени над 1500 лева. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: