ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ангел Милянчев: Белчева можеше с памук да ни вземе душите, но тръгна с рогата
Автор: Васил Динев 16:09 / 01.03.2017Коментари (0)7380
© Plovdiv24.bg
Миналата седмица ОбС Куклен трябваше да избере представител на община Куклен в съвместния с община Асеновград МИГ (Местна инициативна група на общините за проекти, финансирани от ЕС). Единият от кандидатите бе кметицата Мария Белчева, но тя отложи точката заради липса на подкрепа в местния парламент за кандидатурата си. Въпросната точка ще се гледа отново утре, а Plovdiv24.bg потърси няколко мнения. Второто от тях е на Ангел Милянчев, общински съветник в ОбС Куклен:

- Г-н Милянчев, вие неволно станахте герой в едно видео, в което признавате, че ви е оказван натиск, за да гласувате по определен начин? Наистина ли съпругът на кмета Белчева си позволи да заплашва вас и вашето семейство?

- Първо искам да кажа, че не съм герой, а аз като общински съветник съм дал клетва, че ще работя за развитието на тази община. Да, действително имаше натиск. Първият натиск дойде, когато трябваше да се гласува бюджета. Тогава ме предупредиха, че ако не гласувам еди как си, няма да получа това и това. За мен беше много грозно, когато господин Белчев каза: "Всички работници, които защитавате, няма да получат увеличение на заплатата и много от тях ще бъдат пуснати в неплатена отпуска". 

Аз тогава изразих негодуванието си, но след време стана ясно, че действително са предприети подобни мерки срещу работниците. Същите хора които изкараха снегопочистването, сметосъбирането, хората които работят, точно те биват репресирани, защото аз гласувам по съвест, а не по заповед.

- Как според Вас се стигна до тази опасна за Куклен и Асеновград ситуация, при която двете общини могат да загубят европейското си финансиране?

- Много е интересна тази ситуация. Още на 09.11, миналата година, на една извънредна сесия, кметът Белчева беше замествана от зам-кмета Божинов. Тогава аз го попитах, защо липсва кметът и той ми отговори, че тя е в Руен, заедно със Здравко Куманов, за да коментират МИГ-овете. Още тогава ми стана ясно, че няма прозрачност по тази тема. До ден-днешен до нас общинските съветници не се спуска никаква информация - какви проекти ще се реализират, колко и т.н. 

Затова аз, дори без да го питам и да съм водил предварителен разговор, предложих за представител в МИГ-а г-н Гошев. Ако той беше си дал отвод, щях да предложа друг съветник. Целта е той да информира всички нас, общинските съветници, за това какво се случва с тази програма, а ние от своя страна да информираме нашите избиратели.

- Кметът Мария Белчева публикува в социалните мрежи едно обръщения, в което хвали себе си, а критикува всички останали - съветници, медии, дори персонално Plovdiv24.bg. Каква е причината за това нейно действие. Приписа си и доста заслуги, включително подобряване на пътната инфраструктура, която в интерес на истината е в може би най-тежкото си състояние от много години насам. Какво е провокирало тази нейна реакция?

- Един човек тръгне ли да бяга от медиите, значи има нещо гнило в този човек. Тръгне ли да не работи с общинския съвет, значи тя е решила да работи сама. Нека да дойде в общинския съвет и да каже - това са ми приоритетите, можете ли да ги гласувате. Аз в едно изказване бях казал, че госпожа Белчева може с памук да вземе душите на всички, но тръгне ли с рогата, ние не можем да стоим. 

А относно това, което е постигнато ще кажа, че когато госпожа Белчева изгради 35 км. Канализация, когато асфалтира 20 км и подмени водопровода, тогава ще направи нещо съществено, и нека тогава да дойде да каже: Аз направих еди какво си.

Ще ви дам само един красноречив пример. В Куклен има едно дере, от него се напоява цялото поле на Куклен, с него кукленци поят засадените си култури. Едно момче тръгна по проект да прави подпорна стена, точно на мястото, от където водата стига до полето, частен имот. 

Говорихме с него и момчето каза - няма проблем, нека дойде представител на общината, ще променим проекта, ще прекараме тръба, но да се направи всичко както трябва да е, по проект, просто да дойде общината и да го измислим. Няколко сесии повдигам въпроса, Белчева ме игнорира. Това ли са великите й постижения? Че не може една тръба да координира, за да могат хората да си поливат насажденията?

- Какво да очакват кукленци от вас в общинския съвет?

Аз съм се клел, че ще работа за община Куклен. Всички ние съветници сме се клели в това нещо. Ще се радвам, ако госпожа Белчева седне на масата и сподели всичко с нас, не трябва да има затъмнение, трябва да има прозрачност. Както ние сме прозрачни пред нашите избиратели . Искам когато някой ме срещне и ме попита, да му обясня всичко, което се случва в общината. 

Но когато има затъмнение и аз нямам информация, не знам какво се случва, започва да ме притеснява. Трябва да дойде госпожа Белчева, да седнем на една маса и да се сплотим - общински съвет и общинска администрация, да станем един юмрук, който няма да може да бъде разбит от никой, тогава и работата ще върви.



Още по темата: общо новини по темата: 53
03.06.2023 »
18.02.2022 »
17.02.2022 »
29.12.2021 »
15.12.2021 »
01.06.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: