ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев спечели Битката за Тракия, Виана блесна с два гола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:20 / 06.03.2017Коментари (20)9815
Фернандо Виана е в прегръдките на своите съотборници
Ботев спечели Битката за Тракия, побеждавайки Берое с 2:0, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят от 23-ия кръг на Първа лига се игра в Коматево и предложи доста емоции за зрителите.

Фернандо Виана (17, 90) се превърна в герой с двата си гола за жълто-черните, които играха през голяма част от второто полувреме с двама футболисти повече заради червени картони на Веселин Пенев и Охене от гостите.

По този начин "канарчетата" запазиха шансове за попадане в Топ 6. Те вече имат актив от 31 точки, 4 по-малко от шестия Дунав.

Още в 4-ата минута Ботев създаде чисто голово положение. Фернандо Виана се озова в добра позиция и шутира от около 7-8 метра, но топката излезе в аут.

В 17-ата минута бившият защитник на Локо (Пд) Асен Георгиев сбърка фатално, като не изчисти една топка в тъч, а я остави на Фернандо Виана. Бразилецът проби към вратата и с диагонален шут я прати в мрежата за 1:0.

В 25-ата минута бе най-спорната ситуация. Друг бивш играч на Локо (Пд) - Мартин Райнов, шутира в напречната греда от около 30 метра. След рикошета топката попадна в Ерик Почански, която я прати в мрежата. Голът обаче беше отменен заради сигнал за засада на страничния съдия.

В 56-ата минута Берое остана с човек по-малко. Веселин Пенев задържа с ръце откъсващият се в чиста позиция Тодор Неделев и бе пратен към съблекалните от съдията Ивайло Стоянов - Сватбата.

Две минути по-късно Фернандо Виана пропусна идеална възможност да отбележи втори гол. Той засече от 10-ина метра центриране та Тодор Неделев от фаул, но топката профуча покрай гредата в аут.

В 60-ата минута Берое остана с 9 човека след огромна групост на Охене. Халфът на Берое претендираше за фаул на Лъчезар Балтанов и получи жълт картон за репликиране на съдията. Веднага след това футболистът заплашително сложи пръст върху лицето на Ивайло Стоянов и за секунди получи втори жълт картон.

Четвърт час преди края Лъчезар Балтанов бе изведен с чудесен пас от Тодор Неделев и шутира от точката за изпълнение на дузпа, но уцели гредата. При добавката притичалият Крум Стоянов шутира в аут.

В добавеното време Тодор Неделев асистира с пас по земя на Фернандо Виана и бразилецът засече с крака в мрежата, фиксирайки крайното 2:0.

Ботев игра в състав:



Още по темата: общо новини по темата: 8
07.03.2017
06.03.2017
06.03.2017
06.03.2017
06.03.2017
05.03.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 06.03.2017 г.
+9
 
 
Сватбата трябвяше да изгони поне 2-3 още първото полувреме от зелените пришълци..басии бруталните ръгачи. Това, че не можеш да играеш, не значи, че трябва да ръбиш безкрай! Отърваха се марулите с това 2:0.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.03.2017 г.
+3
 
 
Честита победа, момчета! Победата е хубаво нещо, особено когато е над комплескирани от селянията си съседи, драпащи всеки път да ни победят. Мисълта за нашия отбор не ме напуска. Първо полувреме - амбициознна, но хаотична игра - трудно овладяване на топката, грешки в спирането, неточни пасове, изритване на топката, едва удържаме средната линия, напред каквото стане. Линиите едва се открояват - слаба връзка между тях - Фернандо самотен - няколко атаки - безлични удари. И това срещу отбор от нашата черга, който не пропуска да ни атакува. Сега, в етап в който запълнихме дупките в отбора с прилични футболисти /доволен съм от новопривлечените/, след голямата чистка на "фамозния и ненадминат" Костовой, в етап в който проведохме добра зимна подготовка - лъсва основния проблем в отбора - няма видима тактика, слаба подкрепа от скамейката по време на мача, безидейност в атака и при овладяване на топката - даже Лъчо, Тошко, Бризола, Серкан прекаляват с пасовете-мечта, безсмислени удари към вратата на Панов и Марин, от къде на къде - след като има 4-5 души в пенала?! Да го кажа направо - всичко е на юруш в отбора - в защита, средата и напред. Добре че вземехме прекрасен вратар. Няма го треньора, който да овладее отбора, да го тренира, да го насочи, да го пречупи в схема, която той вижда печеливша. Да, става въпрос за Белия. Не е бил никога истински треньор - няма и сега да бъде. Знам, че в тая финансова криза е трудно да си позволим друг, но нека да е ясно, защо толкова подскачат фуболистите ни, защо топката е по земята не повече от 10-20%, защо Фернандо е самотник в атаките ни напред, дори когато сме домакини. Не знам Кочев колко се намесва в тренировките, но за мен и той не дава нищо съвременно на отбора. Гледаме Англия, Италия и кой ли не... виждаме, че победите ги печелят ТРЕНЬОРИТЕ, не точно футболистите. При нас обаче това не става. Явно така ще добутаме сезона, но на мен това не ми се нрави, защото виждам по-голям потенциал във момчетата, който не може да бъде реализиран от треньорите. 3-4 или 7 точки няма да ни направят по-щастливи, но пък насладата от играта би била в пъти по-голяма. Нашата болка е стадиона, който така или иначе ще стане, но дано видим и по-добра игра, която нашите момчета виждам че могат, но за сега не изкарват наяве. Иска се много точен треньор. Ей ги Нафтата - аутсайдери през есента - сега са с 3 победи. Един Янев ги възроди. За това говоря..
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (8)
+11
 
 
За пореден път се убеждавам, че коментаторите и анализаторите по Диемата са ..... и не следят мача, а относно нашата игра -много слаба работа.
zashto plashtame zdravni osigurovki kato ne ni obrashtat nikakvo vnimanie vav bolnicite i predi malko se naloji da otida na chastna klinika da platq 150 leva i da me obslujat kachestveno kakto e redno i vav darjavnite bolnici dnes rabrah zashto ponqkoga h
на 06.03.2017 г.
+12
 
 
Победа но нашите не ми харесаха особено много все пак играхме със двама души повече от 30 минути а Берое по едно време си мислех че ще изравнят всеки момент все едно гледах мача със Славия миналата година
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: