ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Чворович: В Ботев всичко се плаща навреме, клубът не дължи на никого и една стотинка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 18.03.2017Коментари (1)2730
© Plovdiv24.bg
Вратарят на Ботев (Пловдив) Иван Чворович отговори на въ­просите на "Тема Спорт" в навечерието на сблъсъка между "ка­нарчетата" с Левски на стадион "Виваком Арена Георги Аспару­хов". Сръбският страж бе при "сините" през есента, но през зима­та се раздели с клуба по взаимно съгласие. След това облече еки­па на Ботев.

Когато напусна Левски, той разкри, че е имало стар конфликт между него и титулярния страж на сините Бо­ян Йоргачевич. Сега обаче Чворович не засегна тази тема. За Левски Иван изигра само един двубой - за Купата на България сре­щу втородивизионния Царско село (2:0).

Иване, в последния мач срещу Черно море не взе участие поради контузия. Какво е състоянието ти, ще мо­жеш ли да играеш в предстоящия двубой с Левски?
- Лекарският екип прави всичко възможно, за да бъда го­тов за предстоящия мач. Имах проблеми в областта на адукторите и през изминалите дни ми биха инжекции.

Доста футболисти от настоящия състав на Ботев са носили екипа на сините - ти, другият вратар Георги Георгиев, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов, Виктор Генев... Ще се доказвате ли на "Герена", че не получихте достатъчно шанс, ще има ли чувство на реваншизъм?
- Не, защо да има реван­шизъм в нас? Излизаме да игра­ем като във всеки мач. Винаги е добре, когато се изправяш срещу Левски. Това са хубави­те мачове - срещу сините, ЦСКА, Лудогорец. В такива двубои се чувстваш истински футболист. Ще има много публика на стадиона. Ще се създаде добра атмосфера - всеки играч иска да се докаже в по­добни двубои.

Успяхте да спрете ЦСКА на "Българска армия" - ти не допусна гол срещу червените. Има ли сили Ботев да направи същото и срещу Левски?
- Разбира се, че имаме сили да постигнем добър резултат и срещу Левски. Ще имаме шансове. Сините притежават добри футболисти, но аз мисля, че и нашият отбор не отстъпва по нищо на Левски. Надявам се да победим.

Ботев вече 20 години няма победа на "Герена". Дошъл ли е моментът тази серия да спре?
- Със сигурност това ще бъде много труден мач за нас, ня­ма какво да се лъжем. Но ние имаме надежди за двубоя и всеки от нас ще даде максимума, за да си тръгнем с трите точки от София.

Ти вече имаш победи на стадион "Георги Аспарухов", първата бе с Миньор. Спомняш ли си този двубой?
- Да, имам спомени от този мач. Ако не се лъжа, победихме с 1:0. Треньор на нашия отбор беше Стойчо Стоев.

Има ли все още възможност Ботев да се бори за ше­стицата в Първа лига?
- Докато има теоретични шансове, Ботев ще се бори. Това е нормално. Но за да се случи, на всяка цена трябва да победим Левски в неделя. Ще видим какво ще стане.

Предвид новия регламент на шампионата, ако вие останете във втората осми­ца, след това ще имате шанса да достигнете до бараж за Лига Европа и в него да срещнете градския съперник Локомотив. Ще липсва ли плов­дивското дерби във втория етап на първенството, ако не се изкачите в класирането?
- Досега не съм имал възможност да участвам в дербито на Пловдив. Но си представям какво уникално чувство е. Разбира се, че ще липсва такъвмач и на публиката, и на футболистите. При един такъв бараж мачът ще е много интересен. Но като погледнете нашият отбор с какви футболисти разполага, си мисля, че заслужаваме напълно място в шестицата Притежаваме много добър отбор.

Ботев е изграден от много млади играчи, които показ­ват добри игри от началото на пролетния дял. Лесно ли се работи в такава атмосфера?
- Да, има много млади футболисти в отбора. Но аз не деля играчите на млади и стари, който заслужава, той е на терена. Хубаво е да се налагат млади момчета. Клубът предоставя уникална възможност за развитието на играчите. Това са най-добрите условия за един млад футболист в България да се развива. Има всичко необходимо и на младите таланти остава единствено да мислят изцяло за футбола.

През есента ахилесова пета на отбора бяха гостуванията, но през пролетта все още Ботев няма загуба извън Пловдив. На какво се дължи това?
- Не мога да коментирам какво е било през есента. Отскоро съм в Ботев, но мога съвсем спокойно да кажа, че в тези пет мача, които изиграхме през пролетта, показахме добър облик. Вече приличаме на отбор, показваме на моменти красив футбол. Ако играем агресивно и смело, мисля, че няма да имаме никакъв проблем срещу който и да е отбор в шампионата.

Има доста спекулации за финансовото състояние на Ботев. Има ли някакви забавяния на заплатите?
- Честно да ви кажа, няма никакъв проблем при нас. Всичко се плаща навреме. На никого не се дължи и една стотинка. Всичко е платено. Не знам откъде постоянно идват тези спекулации. Все пак живеем в България и тези приказки са напълно нормални. Но това не влияе по никакъв начин на футболистите.

Би ли направил съпоставка между феновете на Левски и Ботев? И двете агитки са много темпераментни.
- Футболът се играе за феновете. Най-хубавото нещо е да играеш за отбор, който притежава голяма публика. Надявам се в неделя стадионът да е пълен, за да се получи добра атмосфера. Двата отбора ще дадат всичко от себе си, за да могат да подарят красива игра на хората. Но не се наемам да правя сравнение между феновете на Левски и Ботев.

Още по темата: общо новини по темата: 18
23.03.2017
23.03.2017
20.03.2017
20.03.2017
20.03.2017
19.03.2017
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 18.03.2017 г.
0
 
 
Левски срещу Ботев - 15 срещу 11, предполагам, че даже и 11 няма да сме дълго време. Скритите асове на Левски ще се развихрят и ще летят жълти и червени картони, ще има абсурдни отсъждания и те винаги ще бъдат в полза на сините. Мачът не е игран, но вече е свирен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: