ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Гергов със скандално интервю 40 минути след оставката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:27 / 23.04.2017Коментари (9)28147
© 24 часа
Започва да се сваля маската на новия председател на партията. Няма да й спестя нищо в тези дни. Това заяви Георги Гергов в предаването "Беновска пита" по "Канал 3". Доста сериозен сценарий и активно мероприятие - така определи скандала около него Георги Гергов. Той дава интервюто в събота, 40 минути след като подаде оставка от Изпълнителното бюро на БСП и напусна заседанието на червения пленум на "Позитано" 20. Оставката му бе поискана от Нинова заради срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на Гергов в ЦУМ.

"Случващото се е активно мероприятие срещу новия кабинет на Бойко Борисов и срещу главния прокурор, категоричен бе Гергов. Партиен човек съм, не мога да вляза в тяхната игра и затова веднага си подадох оставката", каза Гергов. 

Запитан кои са хората, които задкулисно стоят зад цялата сцена, той посочи името на Румен Овчаров.

"Когато Нинова ме извика, той беше вътре при нея в този момент. Аз поисках срещата в петък и тя ми определи 14,30 час, защото в 14 ч бил Овчаров. След това му звъннах и му казах: Румене, добър сценарий сте направили", разказа Гергов.

Хладен и добре премерен ход е това, добре преценена операция, каза Гергов. И запитан какво иска Овчаров, попита: Овчаров има ли дела?"

"Изгорях от партията заради едно кафе. А ако се знае колко много кафета са пити в колко много офиси, тогава партията ще остане без хора", заяви Гергов. Това, че съм загубил една битка не значи, че съм загубил войната. Аз мога да бягам на дълги разстояния, допълни той.

"Ако това е капана - аз всеки ден пия кафе с някой. С Цацаров се познаваме от много години - когато той още не е бил съдия, а аз бях в ТКЗС-то или кмет в Садово. Пловдив не е кой знае колко голям град и доста се знаем. А в крайна сметка едно кафе нищо не значи. Главният прокурор може да се среща с всеки и е длъжен да го прави. А това, че има друг сценарий и го употребяват. Ние наляхме вода в "Да, България" и Прокопиев", каза Гергов.

"За много неща нямам отговор, отговори той на въпрос дали не е битка между американци и руснаци, тъй като той е руски консул. Не съм бил сътрудник на ФСБ, каза Гергов. Съзнато не знам да имам картонче или друго. Ако неосъзнато имам нещо, това е друго", допълни той.

"Със Сашо се знаем от много години, още от "Мултигруп". Знам цялата история отдавна. Но не допусках, че той ще употреби мен по този начин, допълни Гергов. Какво може да иска главният прокурор от Сашо Дончев? Ако аз съм бизнесмен, а ти главен прокурор, кой ще иска срещата, обърна се той към Беновска. И допълни: Няма посредници, ние се разбрахме да пием кафе. Не е вярно, че главния прокурор е заплашвал Сашо Дончев", категоричен бе Гергов.

"Беше един много нормален разговор. Аз въобще не съм участвал в разговора, само го слушах. Нали, не ме изкараха от стаята. Това беше кафе. Разбрахме, че пием кафе. Нищо повече. А вече накрая листът, който се извади, те бяха три листа, беше ясни желания, които да се изпълнят и тогава ясно му отговори главния прокурор, че това не става", разказа Гергов.

Как ще докладвам на Нинова?! Аз нямам началник, само жената и Господ, допълни Гергов.

"Аз Корнелия я познавам. Тя задна скорост няма и сблъсъкът тепърва ще се състои. Натам, накъдето е подкарала партията, не е на добре", каза Гергов. И цитира неин приближен, когато казал: Не мога да вардя Корнелия от нея си. "Тя е амбициозен човек, с цели, има какво да крие и замазва, тя е от дълго време във властта", допълни Гергов. Той още преди 2 месеца усетил, че нещо се случва, затова подал оставка, но Нинова не му я приела.

Гергов разказа, че в нощта на конгреса той и Красимир Янков са поискали от Нинова зам.-председателски постове в БСП срещу подкрепа за нея като лидер. Янков поискал да е зам.-шеф по организационна политика, Гергов - по коалиционна политика.

Гергов разказа още, че Бойко Борисов се е обадил на него, за да предложи Нинова да е председател на Народното събрание. Помоли ме да й предам, казах й, веднага го докладвахме на ИБ и тя каза: "Аз в тази игра няма да вляза", разказа Гергов.



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е ако приемем, че единия е злобар, с какво другия е по-добър! Селски манталитет...
+4
 
 
Май излиза вярно това, което е казал за Нинова. Дано да продължава тя все така докато бъде изцяло срината и ликвидирана тази вредна за народа партия БСП!
+1
 
 
Всичко , което казва Гергов е ала-бала. Главното в случая е следното: един олигарх организира среща между главния прокурор и друг олигарх . Във всяка нормална държава след такава среща главния прокурор си отива.
+3
 
 
Ама много се смях на: "Ние се разбрахме да пием кафе..ние само пием кафе.." И там си говорите за поп-фолк певици, за мачове, за семействата си, НО НИКОГА ЗА ПОЛИТИКА И БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ ????????"
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.04.2017 г.
+5
 
 
Това е България - цирк от комунисти.
+1
 
 
След такова признание, има само един ход - ветериняря и рибата - на съд!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: