ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски за черното тото: Ако знае Мартин, ще знаят 5 човека, все някой ще изпее песента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:15 / 23.04.2017Коментари (7)5387
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде специално интервю за БНТ, в което говори за изминалите буреносни дни в клуба. Той разкри, че е дал над 3 милиона собствени средства. Крушарски бе категоричен, че целта пред Локомотив е участие в европейските клубни турнири.

Г-н Крушарски, десет много буреносни дни в Локомотив (Пловдив). Как излиза клубът от тях?
- Клубът излиза с чест от тях. Вече нещата се нареждат. Вече има старши треньор (б.р. Войн Войнов) - доста улегнал и добър мой приятел. Мисля, че до края Локомотив ще вдигне парата и ще тръгне смело по релсите.

Загубата от Левски ли отприщи тази вълна при Вас?
- Преди 3-4 дена имаше един тежък разговор по отношение на тази тема. Тук въпросът не е на пари. Имаше едно отпускане, едно лежерно отношение. Изпусната е дисциплината.

Кой изпусна тази дисциплина в Локомотив (Пловдив)?
- Ако в моята фирма има проблеми, значи виновен съм аз. Единственият човек, който държи дисциплината, е треньорът. Защото при всяко идване на треньора, той казва "Аз нося отговорност." Да, обаче каква отговорност? Когато стане напечено, отговорността е на този, който плаща. Така че мисля, че момчетата не са се стиковали с треньора, нещо дребно е станало. Те са тънкообидни и работата е тръгнала назад.

Заговори се за това, че играчите на Локомотив са играли симулативно в мача срещу Левски. Имате ли някакво съмнение във вашите футболисти?
- Не. Пак казвам, кормчията е този, който управлява схемата. Ако треньорът си е на място, какво значи играчи? Играчът да не е богопомазан. Ако треньорът реши, може да го сложи на пейката, после зад пейката и после извън портала. Ще му поема разходите до края, да си замине с чест и да има ред.

Сега Войн Войнов поема тима на Локомотив (Пловдив). Какви са очакванията към него?
- Ние си говорихме с него. Той го каза на момчетата, че държи да върнем публиката, държи да заиграят мъжки футбол. Защото той каза, че няма добра загуба. Има загуба и победа. Мисля, че той е доста голям психолог и бързо ще надъха момчетата да показват това, което могат. Нашият отбор има кадри, които много малко отбори имат.

От какво зависи оставането на Войн Войнов за следващия сезон?
- Той прие предложението ми да изкара до края на сезона. Имаме една друга голяма перспектива с него. Направили сме си план и дой държи да си го изпълни.

Тоест Локомотив през следващия сезон със сигурност ще има нов треньор?
- Да, да. Не е сигурно, но ако Войнов каже, че продължаваме това, което сме се разбрали, продължаваме с това, което сме се разбрали.

Един от тези кадри, за които говорите - Мартин Камбуров, няколко дни пропусна тренировките на Локомотив (Пловдив). В крайна сментка каква бе причината да се стигне до там?
- С него говорихме надълго и нашироко. Той е прав донякъде. И e прав, и не е прав. Той се е засегнал от приказките, които казах, че са сготвени. И той се е помислил за готвач. Но Мартин не е готвач. Тук готвач е старши треньорът и винаги е бил той. На него съм му казал моето мнение, той го е приел и се съобразява с него. Вчера срещата я предизвика Христо Бонев - той говори с Мартин. След това Войнов говори с него и последният бях аз. Ние с него се разбрахме за три минути. Не може да се прехвърля вината, без да се знае каква е причината.

Заговори се за тото скандал около Локомотив (Пловдив). Има ли нещо такова в дъното на разрива между Мартин Камбуров и клуба?
- Няколко разговора имах с Мартин на тази тема. Не виждам един човек, който е постигнал много, да се занимава с глупости на тази възраст. Не е нужно да казвам, че той се кълне в това, което е. Защото един християнин, когато се кълне, значи има нещо наум. Няма как да стане. Ако знае Мартин, ще знаят пет човека. Все някой ще изпее песента. Така че това черно тото искам да спре да се спекулира за Локомотив. Защото Локомотив е набеден и се кара по-стари заслуги.

Скъпо удоволствие ли е издръжката на Локомотив (Пловдив) за Вас?
- Това е хоби, което е свързано и с бизнес. Аз казах, че във футбола, ако всичко е сложено в правилна посока, може да се печели. Не искам да обвинявам никой от моите колеги. Домусчиев показа, че прави пари. Е, той прави пари с пари. Така че аз влагам във футбола 5 години, но след 3-ата година трябва да почна да вадя пари.

Колко лични финанси дадохте до момента за клуба?
- Над 3 милиона.

И под каква форма?
- Едните са под формата на заем. Другите ги опростих. Трета сума съм дал, за да се изплатят задължения към данъчни. Четвъртата сума е дадена за изплащане към футболисти. Просто тази година Локомотив излезе на печалба, за да може, ако се класираме за Лига Европа, да нямаме спънки.

Имате ли амбиции да играете в Европа?
- Естествено. Човек, ако няма цел, няма смисъл да се занимава с нищо. Това трябва да ни е постоянна величина. Ние гоним целта. Мисля, че ако Войнов ги надъха, пак можем да объркаме сметките на някой. Аз съм им обещал една добра премия, така че мисля, че финансовата част ще ги заинтригува и ще тръгнат да отрежем още някоя друга глава.

Доскоро заплатите не бяха платени. Защо се получи това и предполагам създаде някакво напрежение в отбора?
- Имат една заплата закъснение. Разбрахме се с футболисите.

Къде ще видим Локомотив в края на този сезон?
- Желанието на Войнов е поне две места напред.

А Вашето?
- Аз казах 8 победи, но сега останаха 6. Ще се опитаме поне 5 да вземем.

Доволен ли сте от модела, който изградихте в клуба?
- Още не. Още малко трябва.

Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крушарски колкото по-бързо разкараш тези,които освободиха без пари 4 ма талантливи футболисти.Не знаем кой ги е пуснал,обаче никой не пое отговорнос за това престъпление.
+2
 
 
Дай пари за млади талантливи футболисти и тогава след пет години можеш да спечелиш, с Бонев, Камбуров и другите пенсионери догодина изпадаме.....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.04.2017 г.
-3
 
 
Наивник или малоумник - все е вярно! Тоя камбоджанец луди ви направи - и теб и треньори и директори и футболисти - ти още му вярваш. Ами, за туй сте на това дередже - защото не се сещаш, а и никой не смее да ти го каже! Поздрави, г-н Крушарски.
0
 
 
В Сопот се родихте, в Коматево ще умрете!
на 23.04.2017 г.
+1
 
 
НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ, ЧЕ НА МЕН ОТБОР КРЪСТИХА, КРЪСТИХА МАЙКО ОПЕТНИХА, ИМЕТО МОЕ БЪЛГАРСКО. С ЖЪЛТО МИ ЛИЦЕ НАМАЗАХА, НАМАЗАХА МАЙКО ОМАСКАРИХА. ЗA ВСИЧКИ МАЙКО СЕ БОРИХ, А НЕ ЗА ГРУПА ПАЗВАНТИ, ЛИКЪТ МИ НА СТАРИ ЧАРШАФИ, ПО РЪЖДИВИ ОГРАДИ ДА КИЧАТ. ЗА ТОВА ЛИ ЖИВОТА СИ ДАДОХ, ГАВРА В ЖЪЛТО ДА ТЪРПЯ,НА ТУРЦИ ДА МЕ ПРОДАДАТ, В ГРОБА ПОКОЙ ДА НЯМАМ, И ДЕСЕТ ПЪТИ ДА СЕ ЗАВЪРТЯ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: