ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Петима от Локо свидетелстват в съда за черно тото, антимафиоти ровили в жилищата им
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 04.05.2017Коментари (5)5533
© Plovdiv24.bg
Трима настоящи и двама бивши футболисти на Локомотив Пловдив ще свидетелстват на 19 май пред съда по делото за черно тото. Това са капитанът Мартин Камбуров, играещият помощник-треньор Александър Тунчев, Кирил Котев, бившият капитан Здравко Лазаров - Електричката и Йордан Тодоров.

Обвиняеми са бившият треньор на Любимец Красимир Мечев и помощникът му Анатоли Тонов заради работата им през сезон 2013-2014, когато отборът играе в "А" група. Според прокуратурата целта им е била клубът да губи мачове, а треньорите чрез залагания на резултати да печелят от хазартни игри.

Това става ясно от обвинителния акт срещу Мечев и Тонов, който е подписан от спец-прокурор Детелина Ганчева. Делото е вече в спецсъда и ще се решава от съдия Иво Хинов, пише novsport.com.

В началото на разследването прокуратурата повдигнала обвинения на още двама - на президента на Любимец Атанас Сталев и на шофьора му Павел Костадинов. Делото срещу тях обаче е прекратено през ноември м.г. по липса на доказателства за извършено престъпление.

Разследването за т.нар. черно тото започва през 2014 г. в ГДБОП след сигнали на БФС, които съдържат информация за измами при залагания. В книжата имало и рапорти на съдии и доклади на делегати.

От спецобвинението казват, че нагласените мачове на Любимец са над 10. В обвинителния акт под съмнение са поставени срещи на отбора с Левски, Нефтохимик, Черноморец (Бургас), Пирин (Гоце Делчев), Лудогорец, Литекс, Черно море, Берое, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

Всички те са играни в пролетния полусезон на първенството през 2014 г.

За да хванат хазартните далавери, спецполицаите слагат бръмбари в съблекалните на няколко стадиона.

Освен на този в Любимец, подслушвателни устройства има и в Пловдив и София. Според защитата на подсъдимите в СРС-тата се чувал само шум от течаща вода от душовете в съблекалните.

По време на разследването показания дават най-вече футболисти. Сред по-известните имена са играчите от Локомотив (Пловдив) - Кирил Котев, Здравко Лазаров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев и Мартин Камбуров. Точно те ще свидетелстват и пред съда на 19 май.

Антимафиоти ровят за доказателства в две от колите на Мартин Камбуров - беемве и фолксваген голф. Претърсван е и апартаментът му в Пловдив. Разследващите влизат и в жилищата на Кирил Котев и Александър Тунчев. Те обаче не са подведени под наказателна отговорност.

Още по темата: общо новини по темата: 22
13.05.2020
17.07.2019
10.05.2019
21.02.2019
19.02.2019
25.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лакърдий и Локуми с една ума Жълтини...Няма доказателства голямо лацане само,Прокуратурата да привика цялото БФС и всички Футболни Съдий на детектор на лъжата!!!
0
 
 
Според мен трябва около 90 % от футболистите, треньорите, президентите на отбори, членове на БФС и съдийската комисия също да бъдат привлечени като свидетели. Тогава ще има театър сълза и смях.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 04.05.2017 г.
-2
 
 
язък , ше ни приберат най-добрите футболисти и догодина в Б група
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: