ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът се включи в инициатива на Българския червен кръст
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 12.05.2017Коментари (1)2279
"Кмет да тръгне, в дома ти да влезе, да донесе храна. Това е много благородно дело," тези думи изрече Димитър Стоянов при вида на кмета Иван Тотев пред прага на жилището си, който носеше чанти, пълни с храна. Пловдивският градоначалник се включи в инициативата на Българския червен кръст за предоставяне на хранителни продукти от първа необходимост по домовете в Комплекса на слепите на улица "Ландос" в район "Източен".

"Това е едно прекрасно начинание на Българския червен кръст. Разбира се, е и благородна задача - да подкрепяме и да сме солидарни с хората с 90 и повече процента увреждане," посочи кметът Иван Тотев. Той сподели, че е приятно изненадан от факта, че гражданите, с които се срещна днес, въпреки че имат увредено зрение, са с висок, позитивен дух и са добри и съвестни пловдивчани.

"Общо 50 кг хранителни продукти на човек се осигуряват по програмата, като това е един постоянен процес, който реализираме в общо 6 пункта в града", обясни Таня Георгиева, директор на БЧК - Пловдив.

Така днес 85 крайнонуждаещи граждани, живеещи в комплекса, получиха по 13 кг брашно, 10 кг захар, 6 кг ориз, 5 кг макаронени изделия, 4 кг конфитюр, 3 кутии компот, 10 броя консерви с говеждо месо, картофено пюре, вафли.

Една от тях Елена Дулчева благодари от сърце на кмета и представителите на БЧК. Жената сподели, че хранителните пакети ще ѝ бъдат от полза, особено брашното, тъй като има домашна пекарна за хляб. Освен да разкаже за някои свои междусъседски тревоги, не пропусна да похвали кмета Иван Тотев за добре поддържания център на града.

Освен хранителни продукти по програмата представителите на Българския червен кръст осигуряват консултации особено по отношение на неспиращите телефонни измами - как да се реагира и какво да се направи, ако някой човек с увреждане стане техен обект.

Предвижда се и провеждане на кампания за разяснение на приемане на балансиран и здравословен режим на хранене, управление на семейния бюджет и други услуги, финансирани от Европейския съюз. По време на срещите си с крайнонуждаещи се граждани доброволците от БЧК ще засегнат и темата за защита при бедствия като земетресения например.

Реализацията на проекта е по оперативна програма на Министерство на труда и социалната политика за храна и/или основно материално подпомагане, фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, операция 2 "Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти", 2016 BG05FMOP001-2.002.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на кмета така се прави.Само можем да му пожелаем повече подобни инициативи и в другите райони успех.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: