ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин към полицаите: Глобявайте, за да не събирате колегите си от пътя
Автор: Васил Динев 10:45 / 14.05.2017Коментари (69)53160
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин поиска да даде своя коментар пред Plovdiv24.bg за трагичния инцидент по бул."Санкт Петербург":

Полицай бе убит на пътя от бясно фучащ джип. Джип, летящ по булевард, находящ се на 50-ина метра от събитие, на което има хиляди деца. Джип, който не "могъл да спре" близо 100 метра след удар. Не мога да си представя мъката на семейството на убитият млад човек, на неговите роднини и приятели. Знам, че едва ли ще им помогна с думите "съчувствам Ви напълно", но наистина Ви съчувствам.

Защо се стигна до там? Всички си задават въпроса. Прочетох някакви безумни коментари как, видите ли, виновни били самите полицаи, че се криели като шумкари и "изскачали" на пътя. Дали е редно или не - това не оправдава по никакъв, повтарям, НИКАКЪВ начин поведението на пътя на виновният водач. Опитайте се да си представите ситуация, в която малко дете изскочи от събора, или кривне с колелото си от велоалеята...

Какъв "човек" трябва да си да караш с такава скорост? Нека всеки отговори за себе си, за да не злоупотребявам с речника си, опитвайки се да дам оценка на въпросният хомо сапиенс, нахождал се зад волана на джипа. Тъжната вест е, че хиляди подобни "човеци" вилнеят из града ни - не е като да са единични случаи, нали?

Дами и господа полицаи, "бийте гъзенце, да не биете гъзище"!

Излезте на пътя, глобявайте за ВСЯКО нарушение, дори и за недаване на мигач при престрояване. Шийте, за да не ви шият после вас. Глобявайте, за да не събирате колегите си от пътя. Защото Ганьо ще разбере само от едно - бъркане в джоба. Ганьо бленува за "силна ръка", нека я получи. Глобявайте неправилно спрелите, глобявайте дори за прословутият аспирин с изтекъл срок на годност в аптечката. Няма друга рецепта, дами и господа в сини униформи, разберете го. Вашите колеги на запад така са укротили ганьовците в собствените си страни - с глоби, постоянни и много. Защото не си правете илюзии, че тукашните ганьовци са нещо повече/по-малко от западните ганьовци. И там, и тук това е най-лесният начин да вкарате чобаните в норма.

И една вметка... Ако в контекста на трагичното събитие пловдивските полицаи излязат на протест, настоявайки за: а) отпадане на давност на глобите, б) слагане на камери навсякъде и в) ескалиращи глоби за еднакви нарушения, то полицаите могат да очакват подкрепа от семейството ми, включително и в самия протест. И не само от моето, повярвайте ми. Защото така е редно, и така е правилно.



Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не искам да прозвуча грубо, но всичко е верижна катастрофа в поведението на всеки жив българин, ще си изпочупите пръстите да се сочите кой е виновен. Виновни сме всички, че нямаме управници, че ни увеличават битовите разходи, че ни намаляват заплатите и пенсиите, че се борим за оцеляване като помияри за парче хляб, че нямаме образователна система, че лекарите са повече търговци от колкото лекари и разбира се грам не спазват хипократовата клетва и крачат по тази земя убивайки хора поради нечовешко отношение заради причината наречена пари. Поповете са другата измет Зганска дето трябва да бъдат внезапно освободени от длъжност, това е бизнес, аз не съм стъпвал в църква от 20 години заради смрадта дето работи там наречена поп - божии служител, дрън-дрън, пиле с броколи, пълнена пуйка по американски за 4-ти юли, караща ЕС КЛАСА на стойност един апартамент 100 кв. в центъра на София. Това Поп ли е - Иисус - какво е направил, като видял в какво са направили храма божии, обърнал е всичките сергии и парични печалби извън църквата. Покварата на парите всичко идва от там. Докато оня с Джипа има много поквара в джоба, ще кара като луд и ще плаща на покварени душици за да не влезе в затвора и така и ще стане, само гледайте, Виновен и затворен няма да има - тая система е като Швейцарско Сирене. Даже май швейцарското сирене няма толкова дупки за да избягаш от отговорност и да не лежиш ! НАЙ-ОТГОВОРНО, моля всички млади, умни и все още човечни българи да напуснат възможно най-бързо страната, това не е предложение, това е евакуация. Лекари = невежи | Полиция = корумпирана | Съд = корумпиран | Управници+Президент = корумпиран | Бедна страна = глупав народ и силен вятър спиране нямат ! ! ! КОЯ Е ТАЗИ ЕПОХА В КОЯТО "ГЛУПЦИ" ВОДЯТ СЛЕПЦИТЕ ? - не знам кой го е казал, но определено тази епоха е трайно настъпила в България !
-2
 
 
Това писание е пълен булшит! Дисциплината се унаследява! На 99% в семейството. В следващите поколения се превръща буквално в генна мутация! В БГ няма оправия, просто защото ние не вземаме масово децата си в ръце! И такова е положението в целият балкански юг. Само не ме контрирайте с видиш ли те гърците... Защото по островите карат дори без регистрационни номера! Имайте на предвид, че глобите у нас са на нивата на Чехия, Унгария, Словакия. А като пътно поведение разликата е огромна в техен плюс! Защо ли? А като изключим Унгария при другите полицейското присъствие е по-слабо от у нас! И апропо, с тези средновековни методи за спиране на ППС, бих казал, че и българската полиция си е бая в киреча - никъде в цивилизацията няма отдавна такива практики ала на пусия! Много здраве на съвестният гражданин, но така няма да стане! Иска се ВЪЗПИТАНИЕ! Уважение към обществото. Дамата с т. нар. джип е много, много виновна! Но според мен и полицейското поведение търпи критики - не може просто ей така да развъртиш палката, в едната лента на дори и не регламентиран, високоскоростен булевард! Тъжно и мъчно. Българска трагедия!
-3
 
 
Направо предлагам полицаите да излезат и да застрелят всеки шофьор, който видят ... престъпници гадни, автомобили ще ми карат. Ще може детето да играе най-накрая в бързата лента на магистралата, завалийката
+1
 
 
Този, който е писал това май не е наясно как стоят нещата в България.
+2
 
 
Гърбици на всеки булевард и всяка отсечка, където има условия за развиване на висока скорост. Там няма наши и ваши, всеки ще намали.
+4
 
 
Уважение към полицията, дисциплина и контрол и много моля , който не може да кара или е решил да нарушава правилата за движение да използва градски транспорт! В града ни се кара безобразно! Не проумявам какво ни се случва!
+6
 
 
Гледах докуменален филм за пътните нарушения в САЩ. За неплатени глоби, минаване на червено, ПТП и т.н. . ЗАТВОР! Дадоха затворените нарушители в затворнически оранжеви дрехи и с вериги на единия крак, закопчани един за друг, как чистят магистралата. За тежко ПТП наказанието беше "Лишаване от правоуправление за срок от 99 години!". Губернаторът на щата го преизбраха за още един мандат, че спестявал пари на данъкоплатците.
+1
 
 
Дори някои млади полицай да се надъхат ентусиазмът ще им секне в момента, когато спрат пиян и шмъркан "баровец" с Мерцедес фучащ в 5 сутринта от чалготеката и същият започне да ги нарежда с дежурното, " Ти найш ли кои съм аз" и "Чаай да звънна един телефон... е на говори " От другата страна ще му обяснят кои е въпросният/обикновено абсолютно никои, но познат на началника/ и закона спира тук. Рибата се вмирисва от към главата изхвърлете дъртите кадри и сложете нови, колкото и тъпо да звучи да си полицай в днешно време си е бизнес, а в бизнеса оцеляват разумните. Минимални заплати и получава толкова колкото е свършил, написал е глоби на 30 автомобила днес, значи е докарал около 1000 лв , 10% от постъпленията са за него. Няма корупция има ред... точка, но никои няма интерес това да стане, все пак "шефове" стават само "кадърни кадри" в повечето случай бивши членове на ДС, които по-цял ден си чоплят носовете!!!
-1
 
 
Съгласен съм само с последният параграф, другото е измислени "факти" относно инцидента и бръщолевене. ВСИЧКИ участници в движението трябва да действат адекватно, но може винаги този с колата да е виновен, полицаи, пешеходци, колоездачи, мотористи, все най-уязвимите най-много глупости правят.
+1
 
 
Точно и ясно.В написаното няма една излишна дума. Ако наистина полицията се вземе в ръце и въдворява ред,ще бъде уважавана институция,а не като сега - презирани от всички.Видяхме с бъркане в носа и "кво праим ся" до къде сме - стотици избити по пътищата от богоизбрани селяндури с "жипове". И защо?За 20-30 лева.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: