ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Зашито в джоба на дете записващо устройство предизвика скандал в ясла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 18.05.2017Коментари (38)8326
©
Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика скандал в детска ясла "Иглика" във Варна, в който бе намесена и полицията. На 17 май в 11 часа детегледачка открила предмета у малкия Виктор. Директорката алармирала Общината, а оттам и полицията. Служители на Трето РУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка, пише "Труд".

"Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки", възмутена бе майката на Виктор - Мария Бадинова.

Пред "Труд" тя обясни, че ден по-рано зашила устройството в панталона на сина си. Вечерта прослушала записа и чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. Решила да повтори акцията, за да провери дали лошото отношение към детето й е прецедент или практика.

"Надявам се записът да даде основание на полицията да разследва истинските виновници", каза Бадинова. Тя подаде и жалба в Общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си.

"Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява", коментира Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция "Здравеопазване", която отговаря за яслите.

Скандалът в "Иглика" е втори за последния месец. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Двете бяха уличени, че крещят на хлапетата, след като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън. Полицейската проверка по случая с Виктор ще приключи до месец.



Още по темата: общо новини по темата: 1
01.12.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.05.2017 г.
0
 
 
В чужбина през последните години, за този проблем се говори доста. В повечето детски градини има инсталирани камери и родителите във всяка минута могат да го видят онлайн какво прави. Градините, където няма камери си слагат, защото това е основно изискване на родителите. Ако стане някой инцидент и някоя лелка нашляпа някое дете, все някой родител щеще видял какво става и ще подаде сигнал. Направете го! Не е скъпо това, всеки магазин днес притежава същите тези камери и собственика от телефона си проверя какво е положението. Много удобно и евтино. Изисквайте го от детските градини.
0
 
 
Добре, че възпитателките не са викнали спецчастите и сапьорите да се "разберат" с малкия нарушител на закона
0
 
 
И каква е точно според вас картинката, че тази от записите не ми харесва.
0
 
 
Мили загрижени родители,моля организирайте се помежду си и си гледайте децата сами,тогава ще ви се изясни картинката и няма да имате претенции,повярвайте ми.
Aнонимен
на 19.05.2017 г.
-1
 
 
големи лигли сте сякаш не си биете децата в къщи.тръгнали под вола теле да търсят. я се вижте вие и децата ви какво възпитание имате. недейте да обвинявате само учителите. вие също не сте стока.
+1
 
 
Как става така, че на тия директорки и лелки все доказателствата за нарушенията са им проблем, а не самите нарушения. Искат да премахнат доказателствата, но за нарушенията и дума не се отваря...
0
 
 
Точно така! А не една дрисла леличка в детска градина да ми казва тука ако не ти спи детето на обяд ще му нахвърляме шамарите! рџ?ірџ?ірџ?і е как така ще стане че нещо неразбрах
0
 
 
Докато персоналът в яслите е представен от застаряващи мед.сестри, чиято специалност изобщо не изисква познание на детската психика в тази ранна възраст, да не говорим за търпение...така ще е!
0
 
 
май е крайно време варненци да се организираме с протест и искания като на софиянци за камерите някак си не е честно там да се наложи това а другаде не ....
-1
 
 
Сега времето е топло и прозорците са отворени. Не ви трябват ,,бръмбари,,. Просто минете покрай случайно избрана ясла към обяд,когато прибират децата за храна и сън и ще чуете виковете и крясъците на персонала и неистовия плач и писъци на децата. Потресаващо е!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: