ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте ги: Ето какви ги вършат богаташите в палатите си край Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:37 / 19.06.2017Коментари (16)74141
©
Две комисии от община "Родопи" обхождат палатите в Родопската яка и проверяват кои от тях не са декларирани. Собствениците им съзнателно бавели Акт 16, за да избегнат плащането на данъци. Ревизорите влязоха най-напред в баровското село Белащица. Там едните ще описват недекларираните къщи, а другите - съдовете за боклук.

"Собствениците на много от новопостроените вили не са се регистрирали, за да не дължат налози. Използват врътката, че нямат документ за въвеждане в експлоатация на сградите, тъй като им предстоят довършителни дейности. В същото време обаче обитават имотите си. Ако отричат, ще проверим консумацията им на електричество и вода", коментира кметът на "Родопи" Пламен Спасов.

Според него заради неизрядните данъкоплатци в Белащица има криза с контейнерите за боклук. Количеството им е било съобразено с декларираните жилищни сгради, а реално били двойно повече и казаните преливали, пише "24 часа". По тази причина администрацията е затрупана с жалби от местните.

"Добросъвестните жители на селото плащат такса смет и носят тарикатите на гърба си. На тази практика ще се сложи край", категоричен е Спасов. Той добави, че на притежателите на недекларирани къщи ще бъде налагана глоба до 5000 лева. Законът му дава и право да им спре тока, водата и газта. Кметът възнамерява да публикува и имената на нарушителите на сайта на "Родопи". В селото вече са разлепени обяви за акцията срещу некоректните данъкоплатци.

След Белащица комисиите ще погнат Марково и Браниполе, където в последните години има бум на строителство на палати на богаташи. От началото на 2017-а досега са издадени над 550 разрешителни. Според общинските експерти на 2 г. в "Родопи" изникват толкова къщи, колкото за голямо село. Общината се нарежда на второ място след столицата по строителство на жилищни сгради.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 21.06.2017 г.
0
 
 
Това лов за вещици ли е? Или помпане на мускули в администрацията? Това би трябвало да са рутинни проверки, Г-н Кмете. Освен омраза между имащи и нямащи, друго май няма да провокирате. На мен ми взимате еднакъв данък ( 94-98лв) от акт 14 с идиотското обяснение, че имало прозорци ( били минали и видяли). Врати нямаше! Не сме се оплаквали, защото обичаме да допринасяме за общото, а и данъците са кокошкарски ( 100 лв за 110кв м застроена площ и 240 разгъната). Даже и боклук нямаме, щото почти не ползваме вилата. Бъдете професионални и последователни, а не лаладжии за ден-два и после... голямо нищо. Така ще привлечете и добри данъкоплатци и дарители, а не смешни измекяри, дето си пускат обратните води по улиците.
0
 
 
Това с протакането на получаването на АКТ 16 изобщо не е местен, а си е национален проблем. Много хотели и производствени помешения си работят безпрепятствено и с АКТ 15. Докато държавата не измисли някакъв начин да събира някакви данъци и след АКТ 15, така ще е. Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава.
0
 
 
Вкъщи кой каквото иска да прави,стига да не пречи на останалите...
+2
 
 
помияри нещастни....ето това е разликата м/у долния богат българин и другите богати долници....ми излагал си там нещо си с къщата,крал си пари и си я построил,ми плащай си данъцити ве...уруд.
+1
 
 
Такива богаташи са правили къщите си с 99% мръсни пари - това кога ще се провери ! 99% от тези са чисти престъпници !
+1
 
 
"Законът му дава и право да им спре тока, водата и газта". КОМЕНТАР: Ама те и газоснабдяване ли имат, бедните милионри?
+2
 
 
Сигурна съм, че нищо няма да им се случи.Нека като ги глобят да си довършат новината- с колко и кого са глобили.
+2
 
 
Ако имате път към Гърция, разгледайте внимателно къщичките им- от години си живеят в тях, а покривите им сякаш все още не са довършени и стърчат някакви арматурни железа от последната плоча.Попитайте се защо!Елементарно- за да не плащат данъци за довършени жилищни сгради.
+2
 
 
Тъпото е , че едни плащат по 800лв. данък смет на година , а другите се правят на тарикати.. на всичкото отгоре "златното" казанче като изгние няма кой да го подмени, защото в община "Родопи" не са отпуснали средства за казани... и накрая си принуден да си носиш боклука в колата до Пловдив..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: