ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Прегазилата полицай в Пловдив: Не знаех, че книжката ми е отнета!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 26.06.2017Коментари (60)45328
41-годишната Катя Лерца, която премаза и уби на място на 13 май т.г. пътния полицай Делян Палазов в Пловдив, не знаела, че книжката й е отнета. Тя все още не била получила заповедта, с която свидетелството й за управление било взето след кървавата катастрофа на бул. "Санкт Петербург" от средата на май. Това заявила в своя защита самата Катя Лерца, след като бе пипната в неделя да шофира необезпокоявано из улиците на Пловдив.

В неделната вечер на 25 юни Катя Лерца, която карала спортен модел "Пежо", била спряна за проверка от полицаи. Те я пипнали да шофира без книжка след Бетонния мост в посока "Кючук Париж", близо до магазин "Билла", като веднага я отвели в Първо районно управление на полицията. Там Катя Лерца била тествана с дрегер, а резултатът й бил отрицателен. Именно пред колегите на загиналия полицай Палазов Катя Лерца се оправдала, че продължава да шофира, защото нямала представа, че книжката й била отнета. Тази й информация тепърва ще се проверява и ако се установи, че някой не си е свършил работата, ще има наказания, се заканиха разследващи.

След като била отведена в Първо районно да дава обяснения, Катя Лерца била пусната да се прибира у дома. Тя не била арестувана. Бил й съставен само акт за установяване на административно нарушение - шофиране без книжка. Каква ще бъде стойността на наложената й глоба с последващото наказателно постановление на този етап от разследването не е ясно, уточниха от полицията. Въпреки промените в Закона за движение по пътищата, според които регистрационните табели на возило с шофьор без книжка се свалят, това с пежото на Катя Лерца не било сторено.

След зверската катастрофа от 13 май тя бе арестувана и остана зад решетките само няколко дни, след което бе освободена с парична гаранция от 10 000 лева. Тогава Катя Лерца караше джип, който с дясната си предна част ударил пътния полицай Делян Палазов. Той охранявал събора в парк "Лаута" и задно с негов колега трябвало да се грижат за регулирането на трафика и безопасността. От този удар униформеният бил изхвърлен в спрян за проверка наблизо камион, след което тялото му паднало на около 20 метра от мястото на сблъсъка на асфалта. Загинал на място от тежките травми. Автотехническа експертиза ще установява каква е била скоростта на джипа "Киа Спортидж", каран от Лерца във фаталния съботен следобед.

Книжката на шофьорката Катя Лерца, която прегази и уби на място пътния полицай Делян Палазов, е била отнета още на 15 май с постановление на наблюдаващия прокурор. Законовият срок на разследването за катастрофата на бул. "Санкт Петербург" е двумесечен и той все още не е изтекъл, каза зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева. Тя уточни, че повдигнатото обвинение на Катя Лерца е за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нарушаване правилата за движение по пътищата. Законът предвижда затвор от 2 до 6 години, ако шофьорката бъде призната за виновна от съда.




Източник: Агенция "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Автотехническа експертиза ще установява каква е била скоростта на джипа "Киа Спортидж", каран от Лерца във фаталния съботен следобед на 15 май..." ?!?!?!??!!? На 26/06 (6 седмици след инцидента) още никой не е установил това?!??!? Без да съм баба Ванга мога да кажа, че всичко ще се замаже и на госпожата ще й се размине...
0
 
 
Номера от селски вечеринки! Като не знае, да пита! То е лесно! Вместо да се прави на луда, да се засрами и да се покае за действията си! Наглост и безочие!
0
 
 
Нека ваички пе*ераски полицаичета подскачат по платното за двийение пак после да не ги бласкат. Да ги мачкат като гниди щом нямат инстинкт за самосахранение. А тая в зандана
+1
 
 
Да бе няма проблем... Ше ти дадат и златен талон... Да може си ги блъскаш без проблем
+1
 
 
КАТ Пловдив са супер ефективни ... успешно намалиха скоростта на минимум 2 автомобила и няколко часа на булеварда е имало легнал полицай. 2017 година -супер модерни, супер резултати.... после не им стигала живата сила....все ще им е малко с тия супер гениални мениджъри
+4
 
 
Тая е пълен боклук верно. Блъска и убива човек с бясна скорост. После вместо да приберат нея и взимат само книжката... И сега знае, че няма книжка в чантата и с цялото си безочие говори че не знаела, че няма книжка... Има ли държава???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български национален отбор по футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
Зима 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: