ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невероятно красивото момиче, учило в Пловдив, убито от ревност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:01 / 26.06.2017Коментари (12)50174
29-годишен наркоман уби от ревност брутално приятелката си в петък в София - първо я смаза от бой с винкел, после я души, а накрая заби нож в гърлото ѝ и опита да го пререже. След това отиде на парти. Пред полицаите Стефан Станев обяснил, че клал с ножа Виола Николова "за да я избави от мъките". Преди да го задържат в събота в Созопол, убиецът качил стопаджии и край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал.

Станев и приятелката му Виола Николова живеели заедно в нов блок в столичния кв. "Света Троица" от 2-3 месеца. В началото се разбирали добре, но в последно време съседи почнали да чуват караници. Комшиите се оплаквали и че Станев не се съобразявал с нормалните часове за почивка, а надувал музиката.

Заради изцепките му, когато в петък около 5 часа сутринта съседите чули викове и скандали от апартамента на двойката, те не подали сигнал в полицията. Според данните на разследването именно по това време Станев е убил приятелката си. Удрял я е многократно с винкел по цялото тяло, след това я душил. "Самият той е споделил, че за да спре страданията ѝ, е забил нож в областта на врата, има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", обясни градският прокурор на София Емилия Русинова. Било е почти като опит да ѝ се отреже главата, добави прокурорката.

Малко след убийството Станев се обадил на своя приятелка. Тя и гаджето ѝ му били близки, дори преди време живеел с тях. Точно те впоследствие подали сигнала за зверското убийство. Станев извикал познатата си, уж да го закара до някъде. Двамата се качили в апартамента му, а той почнал да говори неадекватно и несвързано. Момичето попитало къде е новото му гадже, а Станев с жест показал, че я е заклал, и сложил пръст на устата ѝ, за да мълчи. Тя обаче не повярвала на обясненията му.

"Дай да видя къде е, след като твърдиш, че си я заклал", казало момичето, а Станев я завел в стаята, където бил трупът. Николова била завита с одеяло, наоколо имало кръв, а върху тялото имало плюшена играчка, подобна на котенцето от "Алиса в страната на чудесата".

"Момичето някак си е успяло да се овладее и запази самообладание, за да си тръгне невредимо от дома му", обясни Русинова.

Преди да си тръгне обаче, тя успяла да види двата ножа на убийството. По тях още личали следите от кръвта на Николова, макар Станев да опитал да ги изчисти, пише "24 часа". Свидетелката не съобщила веднага в полицията, защото се притеснила. Първо звъннала на гаджето си, което било в провинцията по това време. Младежът също бил близък с убиеца.

Двамата обсъдили какво да правят, след като момчето се прибрало, и звъннали на Станев, който дори отишъл при тях. Казали му, че ако не се предаде сам, то те ще съобщят в полицията. Станев вече бил по-спокоен. Казал, че нищо толкова страшно не се е случило и че отива на парти. Искал да се види и с дъщеря си от предишен брак и щял да се предаде в полицията най-рано в понеделник.

След посещението при приятелите си Станев тръгнал към морето. На стоп качил 35-годишната Венера Лазарова и 8 години по-младия Звездимир Ташев. "В началото е бил любезен към тях, дори ги е питал каква музика слушат", обясни Русинова. Около 3,30 ч в нощта срещу събота обаче Станев спрял джипа си "Волво ХС 90" край ямболското с. Зимница, уж да се облекчи в храстите край магистралата.

Вместо това извадил метален бокс, измъкнал Ташев от седалката до шофьора и почнал да го удря. От побоя се спукала околоочната ябълка на пострадалия, Лазарова успяла да вземе багажа и избягала, а Станев задигнал портмонето на Ташев, в което имало 175 лв. През това време приятелите му от София правели множество опити да се свържат с него, но Стефан не вдигал телефона си. Накрая двойката отишла в събота около 15 часа в столичното 3-о РУ и съобщила за убийството. Полицаите изпратили екип в апартамента и намерили трупа на Николова. Веднага започнало издирване. Оказало се, че Станев бил търсен и за грабежа край Ямбол.

Акцията за издирването на Станев се координирала от главния секретар на МВР. Много бързо 29-годишният мъж бил задържан в Созопол. "Той въобще не съжалява за убийството. Даже си мисли, че е направил добро дело", разказа шефът на СДВР Ивайло Иванов. Той посочи, че мотивът за зверството е подозирана от Станев изневяра на Николова.

"Той смята, че ѝ е помогнал да спре с тези пороци", обясни Иванов. "Въобще не е личало да е изпитвал угризения, бил е във видимо добро настроение", добави той. При обиска на Станев у него са открити амфетамини. В дома му също имало хапчета. Оказало се, че още от ученическите си години Станев е имал проблеми с дрогата. 29-годишният мъж дори се е лекувал от зависимостите си преди време. Той не е имал криминални регистрации, приятелката му също. Ще се проверява дали и тя не е била надрусана.

От полицията обясниха, че няма данни Станев да е работил. Джипът му бил купен от майка му. Криминалистите предполагат, че родителите му са го издържали. Приятелката му Виола е родом от Лом. Момичето е учило в Пловдив в частно висше училище.

Станев е задържан за 72 часа, а от прокуратурата ще искат постоянен арест от съда в сряда. Той може да получи доживотен затвор за убийството на приятелката си. Отделно ще го съдят в Ямбол за грабежа на Ташев.



Още по темата: общо новини по темата: 16
23.01.2019 »
09.12.2017 »
05.11.2017 »
03.11.2017 »
03.11.2017 »
12.10.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тарсят адидас батки и си намират маистора.
+3
 
 
Тоя е луд, а лудите в България се пускат на свобода, защото не могат да носят отговорност за действията си. Това ще бъде крайното решение на съда.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 27.06.2017 г.
+4
 
 
Красотата е на лице,но явно сивото вещество е било на (-)за да се хване с такъв боклук!
+2
 
 
Жалко за жената и дано жестокият убиец бъде наказан подобаващо от Закона! Но се питам друго. Как пък досега не прочетох нито една новина за много красива жена, заколена или залята с киселина от някой НЕБОГАТ мъж!? Законът на живота гласи: "С какъвто се събереш, от такъв си патиш!".
+2
 
 
Не убивайте красивото,то ни е нужно...
0
 
 
А ти ПАТОК си голяма работа! Най-накрая блесна и то... Само с едно изречение.
+3
 
 
защо го наричате приятел ???това е мъчител и едва ли за първи път му се случва ...и не помни ...
+2
 
 
Лошите момчета са екстра :D мацката се е кефила - джипове, амфетки ... накрая всичко си идва по местата и бонус -2 ма такива по улиците
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: