ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ще продължи ли Ботев добрата си серия в Лига Европа?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 13.07.2017Коментари (1)3192
© Plovdiv24.bg
Ще се превърне ли Израел в Стена на плача или Стена на радостта за Ботев? Пловдивчани гостуват днес от 21:00 часа на местния Бейтар Йерусалим в първи мач от втория кръг на Лига Европа, като двубоят ще се проведе в Петах Тиква. Канарчетата отиват с една основна цел - да вкарат поне гол на своя съперник. Това ще съхрани шансовете им за реванша в Бургас, който е на 20 юли от 20:30 часа.

Ботев ще разчита много в предни позиции на скоростта на Косоко и изобретателността и далечните шутове на Тодор Неделев. Пловдивчани минаха лесно през албанския Партизани в първия кръг. Още при гостуването си в Тирана те изиграха двубоя по учебник и победиха с 3:1. Сега Ботев ще опита поне в известна степен да повтори успешното си представяне. Пловдивчани няма да се затворят в глуха защита, а ще опитат да разгърнат офанзивния си стил и в Израел, пише "Тема спорт". Разбира се, с оглед съперника канарчетата ще действат с една идея по-прибрано, отколкото в Тирана. Но те няма да изневерят на традиционния си в исторически план атакуващ подход.

Срещу канарчетата обаче излиза доста по-качествен и солиден отбор от Партизани. Бейтар завърши 3-ти в местния елит през миналия сезон. Тимът разчита на силната си атака, която се отличава със скоростта и сработеността си. Основна заплаха представлява централният нападател Итай Шехтер, но Езра, Веред и Сабо също са опитни футболисти, които във всеки момент могат да нанесат удар. На пейката ще остане ветеранът Йоси Бенаюн (37 г.), известен с престоите си в Ливърпул, Челси и Арсенал. Той ще влезе в заключителните 25-30 минути. Бенаюн се включи като резерва с гол и 2 асистенции в първия кръг на ЛЕ срещу Вашаш (4:3 и 3:0). Бейтар, типично за израелските отбори, не е добър 6 защита. Именно ариергардът е слабото звено на йерусалимци и Ботев ще опита да се възползва от това.

Пловдивчани от своя страна имат само един по-сериозен проблем и това е отсъствието на капитана Балтанов. По всяка вероятност ще настъпи корекция на схемата на игра - от 4-1-4-1 срещу Партизани, сега по-скоро ще бъде използвана 4-2-3-1. Заместник на Балтанов се очертава да е Серкан Юсеин (21 г.), като той ще действа пред защитата, заедно с 19-годишното откритие Яя Меледже. Николай Киров по всяка вероятност ще направи и една промяна в предни позиции - Крум Стоянов се очаква да стартира по лявото крило за сметка на Тони Тасев.

Тимът ще играе в нетрадиционния светлосин екип, който е резервният му през този сезон.

През изминалия сезон съперникът Бейтар игра в плейофите на Лига Европа, но отпадна на последното стъпало преди групите от славния френски Сент Етиен. Йерусалимци имат 4 победи в последните си 5 домакинства на международната сцена.

Ботев пък участва във втория кръг на ЛЕ и при предишното си класиране - през 2014/15 г. Тогава обаче бе спрян от австрийския Санкт Пъолтен след загуба с 0:2 в гостуването.

Сега канарчетата са пределно амбицирани да прескочат второто европрепятствие. Пловдивчани имат достатъчно състезатели с опит и самочувствие в отбора, които биха могли да изиграят ключова роля в двубоите с Бейтар. В отбора разчитат много на Йордан Минев, Тодор Неделев, Омар Косоко, Виктор Генев и Иван Чворович. Жълто-черните отработваха през последните дни няколко заучени положения от статични ситуации, чрез които ще опитат да изненадат отбраната на Бейтар.

Букмейкърите изглеждат сигурни в победата на Бейтар днес, тъй като ставките, предлагани за победа на израелците, варират между 1,25 и 1,40.
Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.07.2017 г.
+1
 
 
Каквото стане - това ще е. Гледам - евреите с почти 30 млн. бюджет, ние с 2-3 млн. Важно е да се представим достойно, да излезем с чест от мача - за което не се съмнявам в нашите момчета. От друга страна - това са мачове за израстване на нашите футболисти. Нищо чудно да вземем точка или три. Само дано не ги прибере много отзад Белия - това не е нашата игра.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: