ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо празнува днес! 91 години традиция и любов!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:35 / 25.07.2017Коментари (32)6181
© Plovdiv24.bg
Локомотив Пловдив отбелязва днес 91-ата годишнина от своето създаване.

Ето какво гласи съобщението в официалния сайт на клуба, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Уважаеми локомотивци, днес отборът на нашите сърца празнува. Днес отборът на Локомотив Пловдив отбелязва 91 години от своето създаване! 91 години традиция и любов!

На 25 юли 1926г. на тържествено обединително събрание, провело се в едно от духовните средища на Пловдив - читалище "Иван Вазов", двата спортни клуба "Караджа" и "Атлетик" се слели в един под името "Спортклуб". За клубни цветове се избрали червеният, черният и белият, а като официален патронен празник на новооснования клуб бил определен Петровден.

Датата 25 юли 1926г. била утвърдена като дата на основаване на Спортклуб, а впоследствие годината 1926-та щяла да бъде вписана и в неговата емблема. Съдбовна дата, която е отправна точка за редица паметни мигове за "черно-бялата" общност. През годините Локомотив Пловдив става нарицателен с неистовата подкрепа на многобройната си и вярна публика, която не престава да поддържа клуба през годините независимо от неговите резултати.

Локомотив е историята. Помни с гордост славната история на Локомотив.

Локомотив е настоящето. Бъди горд локомотивец и носи емблемата с чест.

Локомотив е бъдещето. Защото Локомотив е вечен и ще продължи да топли сърцата на безбройните си фенове.

Ръководството на Локомотив поздравява всички привърженици и служетели в клуба по повод 91-годишнината на клуба!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОКОМОТИВЦИ!

Още по темата: общо новини по темата: 158
26.07.2018
25.07.2018
25.07.2018
02.07.2018
01.07.2018
29.06.2018
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ми като пише че Локо е история,тая част от историята има ли я-През 2001 г.собственикът на "Велбъжд" Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на "Велбъжд" в "Локомотив". Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в "А" група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив."Ъ?
+2
 
 
Така става като фенове на Пловдивския "любимец" си пишат сами историята на чаша бира в маалата. Първо нищо общо между Спортклуб и стария Локомотив от 1936, после никаква връзка (поне не и юридическа) между стария локомотив и днешния.
0
 
 
Едни същества, с неотшумели анални болки от Хамуд,Камбуров и Умарбаев, играещи тези дни с Маритимо евротурнири, имат такъв комплекс от ЛОКОМОТИВ,че не могат да се радват на своите успехи, а висят под статиите за Пловдивскич Любимец и сипят селяния...Повече мразите, отколкото обичате, жълтури...
-3
 
 
Честито на всички Пловдивчани, вече сме на 91 и е редно да отпразнуваме тази важна дата, благодарение на която се слага началото на владеенето ни на Пловдив и любовта на Пловдивчани , получили названието- Пловдивския Любимец!!! Само ЛОКО...
-3
 
 
Само Локо!Селяни - яжте ла*на!Пак ще ви праскаме!
-1
 
 
Чета подмятания на фенове на един отбор, създаден преди 10 - на години. Тези фенове безсрамно си присвояват историята не само на закрития през 2010г ботев, но и на сдружението между Спартак, ботев и Академик, наречено Тракия и просъществувало 20-30 години. И тези момчета имат безочието да се правят на историци. Честито на всички локомотивци! Нека Пловдивският любимец продължи да ни радва още дълги години!
+1
 
 
Наскоро македонските медии публикуваха "рисунка" отпреди 2300 години с изображение на Александър Велики, на която пишеше "Александар, Цар Македонски и предедо на Самоил, Царот на Македонците"... Та и нашите локомотивски столипиновци в скоро време ще измислят своя нова рождена дата... "Алал ви вера", како що зборуват македонските цигани...
0
 
 
Какво е общото между Спортклуб и локуу те нали са 1936 как така сега се наследници на СК същото и е със ЦСКА нямат нищо общо със АС.
+2
 
 
При локуту се забелязва много бързо стареене.....ама не се радвайте на измислената си история буфери,нали знаете преждевременното остаряване до какво води?
+3
 
 
Честита измислена годишнина. Как бързо минават при вас годините.Сякаш вчера празнувахте 60 години. И хайде догодина Стогодишнина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: