ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Пловдивското дете-чудо, което нямаше маратонки, а вече печели медал след медал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 26.07.2017Коментари (4)13325
© Plovdiv24.bg
Лили Георгиева със своята треньора Радмила Станкович
Лиляна Георгиева е един от светлите лъчи на българската лека атлетика. 17-годишното момиче, което е наричано "детето-чудо", спечели сребърен медал в бягането на 1500 метра на Европейското първенство до 20 години, въпреки че се състезаваше с няколко години по-възрастни съпернички.

За Георгиева се заговори още преди 3 години, когато тя постигна първите си национални рекорди, въпреки че нямаше пари да си купи шпайкове за бягане. Талантът ни е израснала в детски дом за лишени от родителски грижи, където среща и своята треньорка Радмила Станкович, която е неизменно с нея и е като нейна майка.

Пред NOVA двете говориха за големите успехи, пътя до тях и какво предстои на талантливата ни лекоатлетка.

"Завърнах се от Европейското в Гросето, направих 14-и и 15-и национален рекорд за България и завювах второ място на Европейско първенство до 20 години. Състезавах се с няколко години по-големи атлетки от мен, но успях да се преборя с тях", заяви Георгиева.

"По средата на летния сезон имах контузия, но това премина добре и се възстанових. Сега всичко е наред, имам абсолютно всичко, обгрижена съм, абсолютно всичко ми е осигурено, нещата са добре. Всеки един атлет мечтае за Олимпийски игри, това е върховото нещо, което един атлет мечтае."

А пречи ли ѝ това, че живее в дом за деца? "Не ми пречи, това ме мотивира да имам аз и моите деца много по-добър живот. Нищо не ми липсва, всичко ми е осигурено от директорката, грижат се много добре за мен и всичко е перфектно. Имам 7 Балкански титли, медал от Европейски младежки фестивал, където направих нов национален рекорд на 800 метра. Сега завърших 10-и клас, ще започна 11-и. Нещата са така в спортното, че съчетавам успешно нещата."

Възхитена от Лили е нейната треньорка:

"То е очевидно това, тя го върши с огромно удоволствие, много е красиво нейното бягане. Всеки, който гледа нейните финали и полуфинали на Европейското видя красотата на нейното бягане".

"Навсякъде състоянието е едно и също, не можем да се оплачем, на Лили просто ѝ липсват зимата тренировки на закрито, но се справяме, не можем да се оплачем, че сме по-зле от другите".

"Сега ѝ предстои да си почине, ще отиде на море с децата от дома. Тя вече има 15 национални рекорда, в широк диапазон от 800 до 5000 метра. Постиженията ѝ зависят и от нейните съпернички."

"Министър Кралев обръща най-голямо внимание на състезателите, на техните треньори. Поканили са Лили Георгиева и Александра Начева, която в Кения взе сребърен медал на троен скок."

"Да, това е фрапантното, че още в първия миг Лили показа, че може да бъде чудо. Тя успя да се пребори с трите англичанки, с много силни резултати. И трите бяха с по-силни резултати, просто накрая третата и четвъртата плакаха, че това детенце ги е победило."

А има ли постижения, които Лили идол в спорта? "Лиляна Томова. Искам да имам нейните постижения на 800 метра. Искам да го постигна, след това да го задмина."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
спонсор мазе ...снукара.....лодките....маратон пловдив.....
0
 
 
БРААВООО,ПОБЕДА СЛЕД ПОБЕДА ВИ ЖЕЛАЕМрџЏ†рџЏ†
0
 
 
Браво и на треньорката посветила се на атлетиката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: