ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Асеновградчани възобновяват протестите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 29.07.2017Коментари (1)3754
© Plovdiv24.bg
Ново начало на протестните действия в Асеновград. Публичното недоволство ще бъде възобновено още утре - в неделния късен следобед. Точно в 18 ч. асеновградчани се събират в парка на улица "Свобода", намиращ се зад спирката за Смолян и наречен "Кметската градинка". Демонстрациите ще преминат през главната улица "Шести януари", която е и международен път, и ще завършат на площада пред сградата на Общината. Мястото за начало на протеста този път е друго. Променено е, тъй като паркът, от който стартираха демонстрациите досега, е разкопан, а това е най-близкото широко отворено пространство. Градската управа е уведомена за възобновяването на протестните действия.

Исканията на недоволстващите остават същите. В неделния протест асеновградчани ще се съберат, за да извикат силно "Искаме държава, искаме сигурност!" и за да покажат, че настояват да има равни права и задължения за всички.

"Държавата в лицето на Валери Симеонов не дойде, за да ни се отчете за направеното за нас, гражданите, през тези две седмици отсрочка, в която спряхме гражданските си протести. А като мотив изтъкна, че не сме го поканили", коментират недоволните. В подробен анализ, представен от асеновградчани, се обобщават изпълнените и неосъществените обещания. Като реализирани такива се посочват осигуряване на охрана за отбора по кану-каяк, психологическа помощ за пострадалите деца, налагане на забрана за къпането в язовир "40-те извора", стартиране на процедура за запълване на незаетите полицейски щатове в РУ на МВР в Асеновград, извършване на проверки на регистрациите в ромската махала на града и други.

В графа "Неизпълнени обещания" асеновградчани поставят недовършеното и проточващо се на този етап разследване по побоя на ромите над българските деца, както и изграждането на Полицейска приемна, вместо участък в ромския квартал "Лозница". "Нека спрем да повтаряме, че никой нищо не прави в тази държава. Знаем колко е несправедливо да полагаме усилия и никой да не ги оценява. Трябва да признаем, че институциите работят по поетите ангажименти, за което им благодарим!

Преди месец можеше да спрем до тук и да продължим да си живеем в блажена заблуда, че Държавата ще се погрижи. Умря тая. Вече ни е ясно, че ако утре някой нападне нас, децата ни или семействата ни, на силите на реда можем да разчитаме само в случай, че минават оттам случайно и не бързат за по-спешно произшествие в рамките на непосилните над 700 кв. км, които обслужват. И не защото не им се работи на полицаите /макар че сигурно има и такива/ - те просто нямат нормални условия да си вършат работата. Кой ли е отговорен за това? Последен въпрос и млъкваме: Още ли вярвате, че Държавата се грижи за вас?", питат асеновградчани в заключение на направения подробен анализ на случаващото се в града и страната.

Източник: actualno.com



Още по темата: общо новини по темата: 152
14.11.2019 »
02.01.2018 »
18.12.2017 »
29.11.2017 »
13.11.2017 »
03.11.2017 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пуделчето няма да дойде. То е пуделче и си стои при стопанина, заедно с другите пудели. Не го и чакайте. Видяха се колко са патриоти и че са обединени идиоти, които се подиграха с електората си, кротко клякайки като послушковци, защото има кинти. Утре пак сме с Асеновград!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: