ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кой крив, кой прав? Кучешка площадка нажежи страстите в Пловдив!
Автор: Васил Динев 17:24 / 31.07.2017Коментари (9)10913
Пловдивчанка поиска да вземе отношение по повод материалите на Plovdiv24.bg Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения! и Материал в Plovdiv24.bg подпали форума, ето продължението!:

Проблемът всъщност е много по-сериозен и дълбок. И двете страни са прави сами за себе си. Свръхзагрижени родители има, и то много. Причина да пазят децата си от кучетата по всяка вероятност има. Разбирам ги - всеки иска да пази най-милото си. Аз съм стопанин на две изключително интелигенти и добри кучета. Единственото, което могат да направят на едно дете, е да му завъртят радостно опашка и да пожелаят да го подушат. 

Живея в непосредствена близост до въпросната поляна и мога да кажа много неща, които очаквах до момента да са споменати в иначе многото компетентни коментари. Разхождам кучетата си или в оградените за това места (визирам снимки на въпросната кучешка клетка на бул. "Дунав"), или обикалям квартала. И в двата случая не съм спокойна. В началото на лятото звънях многократно на отдел "Екология", район "Северен" по следните въпроси:

- Тревата беше висока приблизително метър. Гъмжеше от всякакъв вид насекоми - комари, кърлежи и т.н. На никого не му е приятно да разхожда домашния си любимец в такива условия. Те са опасни не само за кучетата, но и за стопаните им. Единствените по-изчистени места са тези в близост до детските площадки. Логично е да се набиваме на очи. В отговор на молбата ми да се окоси от отдел "Екология" ми съобщиха, че район "Северен" разполага само с една косачка. Що за чудо е това?!?! Един месец по-късно окосиха и оставиха всички възможни осили, който са страшно опасни за кучетата по тревните площи.

- Въпросната клетка е всичко друго, но не и нормално място за разходка на домашните ни любимци. Вратата са държи на една панта и е наполовина паднала. Оградата също се държи на магия. Има адски много дупки по нея, които са предпоставка някое куче да избяга. Напомням, че клетката е на един метър от доста натоварено кръстовище и има опасност за инциденти.

В тази клетка се разхождат някои по-агресивни кучета, които няма да как общуват с други. Това е нова предпоставка собствениците на домашни любимци да търсят друга опция за разходка. При едно от обажданията ми в отдел "Екология" помолих въпросната клетка да се стегне и по възможност до нея да се изгради нова такава. По този начин всички кучета ще могат да се разхождат спокойно в загражденията. Така е изградена клетката в парк "Рибница" до зала "Строител". Отговор на това запитване получих, но за съжаление отрицателен. 

Преди около месец разбрах, че на въпросната поляна, която в момента е ябълката на раздора, се изгражда ново заграждение за домашни любимци. Проектът е бил спрян, защото щяла да пречи на децата. Предполагам тази жалба е подадена именно от тези родители, които в момента недоволстват за това, че кучетата ни се разхождат свободно покрай децата им. 

Кажете ми сега - кой крив и кой прав. Кучкарите нямат условия за нормални разходки в квартала и с това пречат на останалите. Не трябва ли общината да се замисли какви мерки може да предприеме, за да предотврати подобно нажежаване на обстановката?!



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз нямам куче и никога не съм имала. Майка ми ме учеше да обичам живтните и да се отнаям с любов към тях и така няма да ме хапят.Моите деца са научени по същия начин, страх ги е от по големите кучета, но като не им обръщат внимание се размнават без проблем. Та съветвам родителие да научат децата си , че кучето е приятел на човека и да обичат животните въобще, иначе ще им е травма за цял живот.
0
 
 
140 подписа против изграждането на нова площадка от майки, твърдящи, че ги е страх за децата им. Makes fuckin' sense! Защо го направихте, щом не искате кръвожадните ни питбОли да изяждат рожбите ви?!
0
 
 
Шматката чопли семки и плюе като козбунарски добитък,сменя памперса на детето си докато пуши и го хвърля в храстите,защото на село така правят,но кучетата и пречат и са мръсни...
+2
 
 
Мразя хората ,които мразят животни това са лоши злобни, мъртви души
+2
 
 
Който не обича животните, не обича и хората. Знайте това, загрижените. Загриженият родител си мисля, че първото, което трябва да възпита в децата си е уважение и любов към всяко живо същество. От малки ги стресират с какво ли не и после се чешат умно по главите с въпроса от къде пък тази агресия?
+4
 
 
Най-накрая едно нормално обяснение. Но на всички, които не харесват животни, ще им се стори поредното тъпо оправдание. В парка до нас има и кучешка площадка, и детска, и свободно място с пейки. Всяка сутрин ходя с детето и кучето и виждам как от общината чистят. Всичко чистят, освен кучешката площадка. Има 3 кучета, които не се разбират с други и стопаните им съвестно ги пускат само в клетката, защото нямат избор и стоят в мизерията. А другите, няма и къде да отидат. Нека има санкции за всички - за майките, които хвърлят фасове и салфетки из целия парк, както и за стопаните, които не чистят след кучетата си. Ако има контрол за всички както и място за всички - супер. Дотогава, ние с кучетата и децата ще се чудим къде да идем без да мрънка някой
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: