ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Канят пловдивчани на пикник край Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 02.09.2017Коментари (2)3184
© Plovdiv24.bg
За трета поредна година ще бъдем заедно на празника по повод избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г., който вече традиционно Фондация "Пловдив 2019" посвещава на най-младата публика, съобщават организаторите. Тази година инициативата започва още в уикенда на 2 и 3 септември, когато деца, семейства и приятели са добре дошли да се включат в акция по облагородяване и почистване на крайречното пространство, и продължава на 5 септември с празничен пикник на алеята на бул. "Марица", съпътстван от игри, творчески ателиета, музика и филми на открито.

Специална велокарта, подготвена по проект на "Пловдив 2019", ще води всички желаещи да се включат във вело маратон през най-важните точки от програмата на Европейската столица на културата и ще указва как да ползвате зеления маршрут с велосипеда си, за да се присъедините към празничния пикник.

Защо на реката? Река Марица заедно с остров Адата е един от водещите проекти в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Проектът цели със средствата на изкуството и културата да постигне пълноценно завръщане на реката в градското ежедневие и преоткриването й като приятно място за спорт, отдих и забавление.

На 2-ри и 3-ти септември, от 10:00 до 15:00 часа, всички желаещи могат да се присъединят като доброволци в почистването и обновяването на зелените площи в района (бул. "Марица" № 53A/районът на крайречната алея между бул. Руски и Пешеходен мост, от страна на район "Северен"). Експерти от Регионален природонаучен музей Пловдив ще разкажат защо реката е толкова специална за градското биоразнообразие, а заедно с Българско дружество за защита на птиците ще бъдат монтирани къщички за птици. 

Със съдействието на район "Северен" и ОП "Градини и паркове" ще бъдат засадени нови растения и билки, за да стане пространството около реката още по-зелено. За всички любители на майсторенето са предвидени работилници за поправка и боядисване на пейките и катерушките в района.

На 5-ти септември от 17:00 до 22:00 часа на същото място Фондация "Пловдив 2019" кани гражданите на Пловдив на пикник, подходящ за всички възрасти и със специално подготвени за деца занимания и изненади - игри на открито, еко работилници, сладолед, захарен памук и хвърчила край реката. Всеки е добре дошъл с одеяло, настолни игри, федербал, домашна храна, напитки и усмивки!

Ето и пълната програма за 5-ти септември:

Пикник край реката | 17:00-21:00
Творчески занимания и игри от Ателие Трион, Био Игри, Асоциация "Голям брат, голяма сестра", BG Бъди активен, също - йога на смеха за деца, велосипеди под наем за малки и големи и много други.

Маратон с бягане | от 17:00
Пробег на една от най-дългите пешеходни улици в Европа. Начало -Военен клуб, на пл. Централен, финал - Пешеходен мост

Bike Together | от 17:00
Сборен пункт - на реката. Намерете картата предварително в електронен вариант на уебсайта на Фондация "Пловдив 2019" и в оригинал - на пикника на 5-ти септември.

Картата обозначава мрежа от велосипедни маршрути, следващи велосипедните алеи, които водят през културни и природни забележителности на град Пловдив. Основни спирки по маршрута са водещите проекти в програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019, знакови архитектурни и културни забележителности, както и новите Pop-Up работилници за велосипеди, създадени от Destructive Creation. По-подробна информация за всяка точка по маршрута е описана в самата карта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На гурме с кърлежи и комари....? Ай сикана бе майна, тези селяни от общината са изтрещяли - напълно!
0
 
 
Европейска столица.Факт.Пловдив и пловдивчани са уникални.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: