ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сложиха камери в три детски ясли в Пловдив!
Автор: Васил Динев 10:17 / 05.09.2017Коментари (12)17011
Първите три детски ясли в Пловдив с видеонаблюдение са в "Централен". Идеята е на Георги Стаменов, кмет на района и цели повишаване сигурността за децата и техните родители. За реализацията Стаменов привлича частен партньор, а Общината поема разходите за монтажа.

Вчера бяха монтирани общо 21 камери за видеонаблюдение в три от общо четирите детски ясли на територията на района: "Вълшебно детство", "Детска ясла на мечтите" и "Приказен свят". Камерите са монтирани с цел наблюдение на случващото се в детските ясли и контрол на поведението на работещите и посетителите. 

Директорът на всяка детска ясла има достъп до монитора, който предава на живо видео от камерите в детските заведения. Техниката на стойност 3560 лв. дава възможност случващото се в детските заведения да бъде не само наблюдавано, но и преглеждано с минала дата.

"Бих желал всеки родител да бъде спокоен за сигурността на своето дете, което прекарва цял ден в детската ясла. Същевременно това е жест и към служителите на яслите, които поемат отговорност за децата докато родителите им са на работа", коментира Георги Стаменов

При приключване на монтажа на техниката той лично посети детските ясли в района. "Родителите веднага забелязаха монтираните камери. Реакцията им е позитивна. За мен и колегите ми придобивката може да бъде само от полза и улеснение в работата.", споделя Румяна Петрова, директор на "Детска ясла на мечтите".

При монтажа на камерите районната администрация се съобразява с правилата за лично пространство и етика: камерите са разположени в коридори, стълбища, приемни. Няма монтирано видеонаблюдение в спални и игрални помещения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Виолета Станковска, и защо да напусне? Те да не са престъпници, това е нарушение на човешките права!!! е*ахти и демокрацията, то е по-лошо и от тоталитарния режим, тогава не ни наблюдавафа така и толкова, като роби!!!!!
0
 
 
Виолета Станковска, и защо да напусне? Те да не са престъпници, това е нарушение на човешките права!!! е*ахти и демокрацията, то е по-лошо и от тоталитарния режим, тогава не ни наблюдавафа така и толкова, като роби!!!!!
0
 
 
Виолета Станковска, ще си позволя да цитирам Таня Нисхто нкма за криене, а ако искате да наблудавате, какво правкт дезата Ви си ги гледаите в касхти! В банки, магазини с камерите наблудават не магазинерките, а клиентите сресхту посегателства, мислк цхе има разлика...
0
 
 
Аз съм против камерите въобще! Все пак човек има някакво достжйнство и лична свобода!!! На детето ми несъм и няма и да купя часовник тип myki...!!! Купил съм му телефон, като искам ще му се обадя или той ще ми звънне!!! За тоалетните знам, че не се слагат, просто искам да видя докъде ще стигне глупостта им!!!
0
 
 
Ама спокойно може да унижаваме касиерката в супера, в стопчето, бармана, във всеки частен сектор общо взето. Както и да следим децата си с часовник тип myki... Камери не се слагат в тоалетните и в помещения където се преобличате. Педофилите има от къде да си намират материал в нета, не се притеснявайте.
0
 
 
Като иска родителя постоянно да вижда детето си във всеки един момент, да си го гледа той, така ще е постоянно пред очите му!!! Малоумници! Нас едно време като сме ходили на детски градини и не са ни ноблюдавали с камери да не би да не сме станали хора???!!! Не е нужно да унижаваме хората които по цял ден се грижат за децата ни!!!
0
 
 
Мили родители камери където и да сложат не забравяйте че Вие познавате най-добре детето си и всички в системата на детските ясли и градини са във ваш интерес и помощ
0
 
 
Когато се отнася до толкова малки деца,нередното е много-много, но в БГ всичко се изяснява след няколко години и после се вайкаме,защо така стана.Един родител да не е съгласен,детето му да не бъде филмирано по цял ден и няма да монтират камери.ПОмислете малко за видео-материала и как той може да попадне в ръцете на изроди и да се използва за гнусни цели.
0
 
 
Що не сложат камери и в общината и в др.държавни институции и на големи екрани отвън на сградата да ги дават на живо, да ги видим колко и какво работят?! А и в тоалетните да сложат...! Малоумници!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: