ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (18)
Голям празник във фамилията на най-известния пловдивски физиотерапевт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 14.09.2017Коментари (5)20682
Израства шести клон във вековното дърво на фамилия Райчеви. Това е малкият Павел, внук на прочутия със златните си ръце и широко сърце Паско Райчев, помогнал на хиляди, не само у нас, но и по Европа, да върнат усмиката на лицата си.

За близо 45 години практика като физиотерапевт, или чакръкчия, както отколе народът нарича хората с неговите умения, Паско Райчев изправя на крака хората, в буквалния смисъл на думата.

Синът на известния бай Тодор-Чакръкчията от Хасково, пуска корени в Пловдив, след като в началото на 70-те години на миналия век Никола Миланов, началник на АФД "Тракия" му предлага да се заеме с възстановяването спортистите на дружеството.

Тогава отклонява поканата от "Левски-Спартак" и остава под тепетата, слушайки съвета на баща си: "Смятам, че е по-добре да си на час, отколкото на пет часа път от мен!" - съветва го бай Тодор.

Той е учил занаята от баща си Райчо. Той пък прихваща умението от дядо Кольо, преселил се от Дедеагач в Хасково. Така семейната традиция в чакръкчийството вече надахвърля 160 години!

Бай Тодор дава много съвети на Паско. Един от тях винаги се върти в главата му: "Не надскачай сянката си - няма да успееш! Ако опиташ още веднъж да го сториш, потънал си и никога няма да се съвземеш!"...

Паско поема ръководството на възстановителния център в "Тракия" откъдето минават десетките елитни спортисти, донесли много слава на България. Като се започне от Лиляна Томова - първата българка, европейска шампионка в атлетиката и се стигне до десетките медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенсва.

Пред кабинета му продължават да стоят и футболисти от цяла България. От средата на 70-те години Паско е близо и до пловдивския хандбал, с много ангажименти около националните отбори за младежи, мъже и жени. Особено, когато треньори там са Павел Дженев и Симеон Пишманов. Затова най-честите сбирки, устройвани от Паско в уютния му дом, са точно с хора от средите на спорта.

След като преди години Паско и съпругата му д-р Нели Райчева предадоха "златото" си - щерката Ася, на футболиста Стефан Учиков, на 10 септември 2017 г. съдбата им върна "диамант" - чаровната Александра, станала съпруга на сина им Тодор, сега кинезитерапевт в Хисаря. Тържеството мина в Пловдиския новотел. Синът и снахата дариха Паско с прекрасния внук Павел, мъжагата, който ще продържи традициите в рода.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Паско, да ти е жив и здрав внука. Да ти носи много радост и да следва пътя на дядо си.
0
 
 
Честито Жив и Здрав,аз съм ползвал услугите на Паско да се радва на внуци и правнуци!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
0
 
 
ХА!ДНЕС СЛЕД ОБЯД БЯХ ПРИ БАТ ПАСКО, ЧЕ СИ ПРЕЦАКАХ КРЪСТА С ТАЗИ КЪЩА...ПРИЕ МЕ, ПОНАТИСНА МЕ И МЕ ПОИЗПРАВИ!В СЪБОТА МИ КАЗА ПАК ДА ОТИДА ДА МЕ ВИДИ КАК СЪМ...ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ БАТ ПАСКО И МНОГО ЩАСТИЕ ЗА ТЕБ И СЕМЕЙСТВОТО!
+2
 
 
Да са живи из здрави всички до един.....прекрасно семейство и млади и стари!Много усмивки ,прекрасни моменти и нека започнатото от дедите да пребъде!...На малкият Павел да расте все така обичан,много весели игри и безгрижно детство!
+3
 
 
Нека да е жив и здрав и има още много внуци и правнуци!!!Очарован съм от носията!Явно,че е истински родолюбец!!!Успех и занапред !!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: