ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (18)
Пловдив изживя най-енергичния и активен ден
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 18.09.2017Коментари (0)1613
Пловдив изживя вчера най-енергичния ден, който бе част от инициативата "Живей Активно"!

Преди старта на програмата пред Народната библиотека "Иван Вазов" златното момиче Любомира Казанова, световната шампионка по бокс Венелина Поптолева, златната олимпийска медалистка Терза Маринова и единственият гимнастик в историята, взел участие в Олимпийски игри шест пъти - Йордан Йовчев, поведоха ентусиастите на велосипеди.

Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Пеещите фонтани заедно с Екстрем спорт. Тереза Маринова, Лазар Радков и Plovdiv Run раздвижиха всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен маратон на стадион Пловдив.

Пред Общината заместник-кметът Георги Титюков, двукратният златен олимпийски медалист Николай Бухалов, волейболните асове Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката и баскетболният треньор Тити Папазов поведоха пешеходен поход към голямата сцена на пл. Централен.

Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани в Пловдив, чиято начална точка бе пред кучешката площадка, изградена от PURINA и Община Пловдив.

В празника се включиха и волейболните шампиони на България при жените от ВК "Марица", легендарните Пенка Стоянова, Милко Казанов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова и множество други. В откриването взе участие и Саня Армутлиева, защото музика е част от активния съвременен начин на живот и зарежда с енергия.

Пред Младежкия Център на Гребна база Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов организираха турнири по волейбол и футбол за непрофесионалисти. На баскетболното игрище заедно с Тити Папазов и Цонка Вайсилова се проведе баскетболен турнир по забивки. Популярният фитнес инструктор Лазар Радков даде съвети за здрав дух и здраво тяло, а Тереза Маринова организира лекоатлетически предизвикателства.

На тенис клуб "Локомотив" децата получиха съвети от професионалните треньори на клуба. В Цар Симеоновата градина с Екопак децата станаха Еко герои, а Любомира Казанова потопи присъстващите в грацията на художествената гимнастика на детската площадка.

Точно в 13:00 ч. на Гребния канал се проведе уникално водно състезание - перлата в короната на тазгодишното издание на Живей Активно! Пловдив. В драконовата надпревара взеха участие множество именити спортисти, които заедно със зам.-кмета на Община Пловдив Георги Титюков и главния секретар на Министерство на младежта и спорта Асен Марков показаха, че гребането е достъпен спорт, който сплотява екипа и възпитава отбиред дух.

Безапелационен победител стана отборът на VenciVenc', Тереза Маринова, Любомира Казанова, Владимир Николов, Тити Папазов и Георги Титюков. За да отпразнува победата, Тити скочи от лодката, тя се обърна и всички негови съотборници се разхладиха във водите на Гребния канал.

Активният ден завърши с много музика и усмивки, защото музиката не само зарежда с енергия и емоции, но и сплотява хората. На сцената пред Военния клуб излязоха DARA, Кристиан Костов и Pavell & VenciVenc', които закриха подобаващо последното издание на Живей Активно! за тази година. На финала на големия празник в традиционната томбола бяха раздадени велосипеди, спортни раници и много други награди на най-активните късметлии, за да продължат активния си начин на живот през цялата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: