ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Защо Стивън Падок уби 59 и рани 527 души в Лас Вегас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 03.10.2017Коментари (1)6239
©
Полицията в Лас Вегас се опитва да установи мотивите за масовото убийство, при което 59 души загинаха на концерт на кънтри музика, а 527 души бяха ранени. Стрелецът - 64-годишният Стивън Падок откри огън с автоматично оръжие от 32-ия етаж на хотел "Мандалей Бей" по участниците във фестивала в неделя вечерта.

В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей" са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на около 120 км от Лас Вегас, предаде Франс прес.

Според следователите Падок е действал сам. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че оръжията, намерени в хотелската стая, вероятно са били пренесени в повече от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници. В колата на стрелеца е намерен амониев нитрат, който може да се използва за изработка на взривни вещества.

В дома на нападателя в Мъскийт освен 19-те огнестрелни оръжия са намерени и хиляди патрони, както и взривни вещества.

Засега обаче полицията не може да изясни причините, накарали мъжа да открие огън. Следователите не са открили никакви свидетелства за негови връзки с терористи, макар че Ислямска държава пое отговорност за нападението и твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изявлението си го нарича "Абу Абделбер Американеца".

ФБР отхвърли версията за джихадистки атентат. "На този етап не сме установили никаква връзка с международна терористична организация", заяви агентът от ФБР Арън Рауз.

В момента не се отдава предпочитание на нито една версия. Следователите не са открили никакви текстове или послания, заяви Ломбардо, който нарече извършителя "вълк единак".

От полицията изразиха предположение, че стрелецът е бил психически болен, но не са открити никакви потвърждения за това.

Междувременно медиите започнаха да назовават първите имена на жертви, сред които са 29-годишният Сони Мелтън от щата Тенеси, чиято съпруга потвърди смъртта на съпруга си в социалните мрежи. Сред жертвите са още полицай, учител, медицински служител, поне двама канадци.

Кой е стрелецът?

Стрелецът е 64-годишният бял мъж Стивън Падок. Досега той не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Полицейски шериф описа Падок като озлобен човек, който се е стремил да убива колкото се може повече хора. Братът на Стивън Падок Ерик каза пред CNN, че е шокиран от постъпката му.

"Той никога не е бил фанатик на тема оръжия. Това, че е успял да се сдобие с такова оръжие... Откъде, по дяволите, е взел автоматичните пушки?", каза Ерик Падок.

Ерик Падок каза, че Стивън е бил заможен, не е имал определени религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил почитател на оръжията".

По-късно той разказа още, че техният баща е бил в списъка на най-опасните престъпници, издирвани от ФБР. В документ от 1969 г. се казва, че според ФБР бащата Падок е планирал банков обир, както и че е бил склонен към самоубийство.

По информация на телевизия NBC Стивън Падок неотдавна е извършил няколко трансакции, свързани с хазартния бизнес, за десетки хиляди долара. Засега не е ясно дали това е печалба или загуба, съобщи телевизията, позовавайки се на полицията, пише dnes.bg.

По думите на брата Стивън Падок живеел от получаваните от него наеми на жилища, пише Би Би Си.

През 2012 г. Стивън Падок съдил хотел в Лас Вегас, тъй като твърдял, че паднал, спъвайки се на пода. Делото приключило през 2014 г. с взаимно споразумение между двете страни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Повече от явно е, че е изпушил от техния начин на живот - бачкане до дупка, филми на Холивуд, които са предимно трилъри, екшъни все за някакво отмъщение, насилие с една дума...Обаче тенденцията е да го припишат на нещо наследствено като склонност към насилие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: