ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Номинираха Стратегията за развитие на образованието в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 06.10.2017Коментари (0)2143
©
Стратегията за развитие на образованието в Община Пловдив за периода 2017-2022 г. е номинирана в категория "Обучения" в конкурса "Новатори в образованието". Освен журито с председател Доц. д-р Наталия Футекова - Основател на ERP Academy, публиката също ще има възможност да избере един от кандидатите във всички категории, който ще получи "Награда на публиката". Гласуването за нея е във Фейсбук страницата на класацията, а Стратегията за развитие на образованието в Пловдив може да подкрепите тук.

През 2017 г. Община Пловдив разработи нова Стратегията за развитие на образованието в общината за периода 2017-2022 г. Документът има за цел да изгради съвременна визия за образованието в Пловдив и съдържа конкретни цели, области за въздействие, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех, които отговарят на нуждите и възможностите на местните власти, население и бизнес. 

Стратегията е за период от пет години - от 2017 до 2022. В нея са обхванати всички образователни нива - от детски градини, през общообразователни и професионални училища, до университети. Заложените мерки за всеки един от етапите на образование се допълват в изграждането на цялостна визия за развитие на образованието в Пловдив.
Крайна цел на стратегията е всеки млад човек в града да е усвоил на основно ниво ключовите компетенции за успех в ХХI век. 

А дългосрочната визия за образованието в Пловдив е то да осигурява подкрепяща среда и възможности за развитие на потенциала на всяко дете и млад човек, така че градът да привлича, развива и задържа ефективни специалисти за индустрии и стопанства с висока добавена стойност и уникални таланти за богат и привлекателен културен и интелектуален живот.

Документът включва конкретни мерки и дейности по пет основни приоритета: осигуряване на условия за повишаване на качеството на образование и подкрепа на децата, учениците и студентите; поддържане и развиване на материалната и техническа база в училищата и детските градини; подкрепа за изграждането на ключови педагогически кадри; кариерна ориентация и подготовка за професионална реализация на учениците и студентите; координация и ефективно сътрудничество между различните институции и заинтересовани страни в системата на образованието.

В работната група по стратегията участваха активно зам.-кметът Стефан Стоянов, експерти от местната администрация, директори, учители, университетски преподаватели, представители на местния бизнес и неправителствения сектор. Основен партньор на Община Пловдив в създаването на стратегията беше и фондация "Заедно в час". Стратегията в нейния обхват, конкретика на предложените мерки и включени заинтересовани лица до момента е единствен подобен пример в България.

В допълнение Община Пловдив реализира редица други успешни практики в образованието на регионално ниво като въвеждане на "Монтесори педагогика" в детските градини, осигуряване на подкрепа за иновативните училища, техническа помощ на учебния процес и на бакалавърска програма "Софтуерно инженерство", дигитализация на общинските училища и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: