ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев на четвъртфинал за Купата след драма със 7 гола и продължения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 24.10.2017Коментари (45)13659
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) продължи победния си ход в турнира за Купата на България и вече е на четвъртфинал. Това стана факт, след като жълто-черните победиха изключително трудно и драматично втородивизионния Царско село с 4:3 след продължения.

Мачът се игра на стадион "Славия" в София и в редовното време приключи 2:2.

Йордан Минев (31), Фернандо Виана (90+1, 98) и Стивън Петков (115) вкараха за Ботев, а Георги Минчев (34), Реян Даскалов (62) и Светослав Диков (93) бяха точни за домакините.

Пловдивчани стигнаха до първото си положение още в 12-ата минута, когато добра двойна комбинация между Лазар Марин и Тодор Неделев завърши с удар на капитана покрай вратата.

Двадесет минути след това Ботев поведе в резултата. Тодор Неделев проби по дясното крило и пусна пас към свободния Йордан Минев, който с диагонален шут от 5-6 метра прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата за 0:1.

Само 3 минути след попадението обаче домакините се върнаха в мача с изравнителен гол. Негов автор бе Георги Минчев, който засече с глава от малкия пеналт центриране от крилото.

Царско село стигна до пълен обрат в резултата в 62-ата минута. След центриране от Фаул защитана на Ботев по елементарен начин изпусна капитана Раян Даскалов, който овладя с тяло и с бомбен шут от упор простреля вратаря Даниел Кайзер за 2:1.

След гола "канарчетата" упражниха тотален натиск и действията се развиваха предимно пред вратата на Царско село.

В 79-ата минута футболисти на домакините изчистваха на два пъти топката от гол линията след последователни удари на Радослав Терзиев с глава и на Стивън Петков.

Малко по-късно след удар на Лазар Марин с левия крак защитник на Царско село отби топката с ръка, но съдията Петър Доровски не се престраши да отсъди дузпа.

В 84-ата минута след центриране от дясно Лъчезар Балтанов засече с глава, но топката рикошира в напречната греда.

Така се стигна до 91-ата минута, когато Фернандо Виана изстреля истинска бомба от 20-ина метра, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратаря за 2:2.

Още 3 минути след началото на първото продължение възпитаниците на треньора Никола Спасов отново излязоха напред в резултата. Голмайсторът на Втора лига Светослав Диков отбеляза с прецизен удар от границата на наказателното поле за 3:2.

В 98-ата минута Фернандо Виана изравни с второто си попадение в мача. Бразилецът засече от 5 метра с глава брилянтен пас на Стивън Петков с левия крак.

Пет минути преди края на второто продължение Стивън Петков с глава след центриране от фаул на Тодор Неделев донесе победата за Ботев - 3:4.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Йордан Минев, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес (58- Лъчезар Балтанов), Фелипе Близола (66- Стивън Петков), Тодор Неделев, Дуде Ндонгала (46- Крум Стоянов), Фернандо Виана.



Още по темата: общо новини по темата: 76
23.05.2018
12.05.2018
10.05.2018
09.05.2018
03.05.2018
01.05.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
За мача-за пореден път се доказа ,че ни трябват задължително поне един централен защитник и дефанзивен халф!Терзиев,Серкан,Кр.Димитров получиха достатъчно шансове за изява.Крум Стоянов- без коментар.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-2
 
 
Мача е спор между двете околовръстни .... и победиха Доматевци, Честито жълтури
на 25.10.2017 г.
+1
 
 
В този отбор има футболисти които няма да ги вземат и в Царско село за което треньора обаче няма никаква вина. Крум Стоянов си беше най-слабия и в локото тъй че няма какво да се изумяваме,че водейки си топката понякога излиза в тъч заедно с нея.Кайзер дойде от аматьорския футбол в Полша и тук наистина се питам донякъде вратаря Киров какво видя в него като и китаеца е класа над него. Време е да започнат да се дават повече минути на кристиян Димитров и си мисля че момчето дава всичко от себе си за да заслужи доверието на треньора.
0
 
 
Противник не се подценява ,а срещата завършва когато съдията свири последният съдийски сигнал.Това е ахилесова пета за отбора от много години.Оплаквачките на ракиджийницата престанете с това тото.Най-малко вие можете да говорите за уредени мачове.Чукнете в гугъла ,,кучката на мафията '' и ще се убедите.
0
 
 
Защо се получава такава огромна разлика между защита и офанзивни футболисти,бе майна?Днес сами си направихме мача труден!Без нов централен защитник ще берем ядове!
+10
 
 
Излезнахме сухи от дъжда и калта на Овча Купел.Не знам защо играчите ни не са си взели поука от Руската Рулетка от мача ни срещу Витоша Бистрица спечелен с хепиенд в 92 минута.Канари,не разбрахте ли,че гостуванията ни не са приятни следобедни разходки!Този път ще си позволя персонални оценки.Пореден отчайващо слаб мач на Серкан,слаб мач и за Марин!Терзиев.....отново асистенция на противников играч!Крайно неориентиран и внасящ смут в защитният ни вал!Огромно Благодаря на Стивън!Дано играчите ни да се възстановят за гостуването ни в Благоевград!
+9
 
 
Имате много класни футболисти като Балтанов , Стивън Петков , Тошко Неделев и Виана. С тези футболисти можете да стигнете далеч.
+7
 
 
Кой е домъкнал тоя некадърник Крум Стоянов? За времето през което игра имаше само едно точно подаване-когато подаде топката с ръце на противников играч да изпълни тъч! Тоя тотално опрапасти всяка една топка! Какъв треньор трябва да си, за да го използваш този некадърник!
+9
 
 
В момента сме с класи над циганите от Лаут-джамия! Канари Напред !!! Започнахме защитата на купата на БГ за новия сезон , купата отново ще бъде жълто-черна !!! Железни Тошко , Стивън и Виана !!!
+5
 
 
Гледайте внимателно репортажа.....и трите гола на Царско село са след груби грешки на Терзиев!Неправилно пласиране,непокриване на зоната,при втория гол го надиграха елементарно,а за третия даде извеждащото подаване!Как да печелиш с такъв ценрален защитник?Ами единствено,като вкарваш по 4-5 гола!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: