ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Откриха нова детска градина в община "Марица", обещаха още
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 01.11.2017Коментари (0)8165
"Следващата година ще построя детски градини в селата Строево и Калековец, а през 2019 г. - още две". Това заяви при откриването на новата детска градина "Синчец" в с. Скутаре кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

"Това, което някои обещаваха, че ще направят за 30 години - ние го свършихме за по-малко от четири", каза той пред десетките жители, дошли да разгледат новото бижу, чието строителство в селото са очаквали 35 години.

Иванов припомни, че по време на неговото кметуване, за по-малко от 4 години, са изградени 6 нови и са реновирани 7 стари забавачки. "Всяка следваща детска градина, която строи община Марица е все по-хубава. Сега с. Скутаре има най-красивата.", отбеляза кметът.

"Докато с вашата благословия съм начело на общината, ще продължавам да строя нови детски градини, за да ги има младите хора", обеща Иванов. Той получи специални благодарности от свещеника отец Страхил, от директорката на новата забавачка Маргарита Солина, от кмета на с. Скутаре Стоян Добрев и от родителите на децата, за великолепната нова придобивка. 

"Аз оценявам поднесените благодарности, но те са преди всичко за нашите деца и за младите хора в селото - без тях нямаше да има детска градина.", отвърна кметът. Той поздрави всички педагози в община Марица за Деня на будителите и подари лаптоп на учителите в ДГ "Синчец" с пожелание да им помага в грижите за малчуганите.

"35 години ни крепеше надеждата за нова забавачка до пролетта на 2016 г. , когато бе направена първата копка на тази разкошна сграда.", каза директорката Маргарита Солина.
В знак на благодарност затова, че кметът на община Марица Димитър Иванов е сбъднал мечтите на хората в селото, тя му подари специално стъклокерамично пано.

След водосвет за здраве, отслужен от отец Страхил, и прекрасна програма, изнесена от децата, кметът на община Марица Димитър Иванов, председателят на ОбС Марица Гергана Трендафилова, кметът на с. Скутаре Стоян Добрев и зам.-кметовете Гергана Тютюкова, Петър Минков и Петко Чочев прерязаха лентата на новата забавачка.

Детска градина "Синчец"е с разгърната застроена площ от 917 кв. м. и се помещава в 2 изцяло нови корпуса, свързани помежду си с топла връзка. Инвестицията е 1 200 000 лева собствени средства от общинския бюджет. 

Двете сгради са предназначени за 4 групи, като има възможностда бъде разкрита и яслена.

4 нови детски площадки, изпълнени изцяло по европейски стандарти, са разположени на над 2000 кв. м. Те са с противоударна настилка и с комбинирани детски съоръжения. В единия край на двора е изградено специално хълмче, затревено с чимове, на което децата да се катерят и да играят. До отварянето на градината 80-те хлапета от забавачката бяха настанени в 2 остарели бараки в селото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: