ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (19)
Неприятно! Една от основните волейболистки на Марица отпадна за битката срещу Енисей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 07.11.2017Коментари (0)3305
© Plovdiv24.bg
Милена Димова (в средата) няма да може да играе срещу руския Енисей довечера
За първия мач помежду си от третия кръг в женската Шампионска лига по волейбол отборите на Марица (Пловдив) и Енисей (Красноярск) се лишиха от услугите на по една своя основна волейболистка заради травми.

Централната блокировачка на българските шампионки Милена Димова получи болки в кръста по време на тренировка във Финландия и не влезе в игра на мача реванш с местния ЛП Сало (Сало). Тя не попадна в групата на Жълто-сините и за гостуването на Берое (Стара Загора) от първия кръг в Националната волейболна лига. Надеждите болката да отшуми напълно за двубоя с Енисей не се оправдаха и Димова отново не попадна сред 14-те волейболистки на треньора Иван Петков за важното домакинство.

Вместо нея, в групата за мача довечера място намери Мирела Шахпазова, с която наличните разпределителки в състава стават три.

Бронзовият медалист от руската Суперлига за 2017 година пък пристигна в Пловдив с 12 състезателки от общо 13-те, които треньорът Александр Кошкин има на разположение през този сезон. Също заради травма, срещу Марица в зала Колодрума няма да се изправи посрещачката Виктория Русакова, картотекирана в ЦЕВ с предишната си фамилия Чаплина.

Русакова е европейски шампион с националния отбор на Русия за 2013 година и двукратен финалист за Купата на ЦЕВ с отбора на Уралочка-НТМК (Екатеринбург) през 2009 и 2014 година.

Въпреки отсъствието на Русакова, звездната селекция на Енисей остава впечатляваща. В състава на Александр Кошкин личат имената на три руски националки - Мария Фролова, Светлана Крючкова и Екатерина Ефимова, и две украински националки - Олександра Перетятько и Инна Молодцова, от последното Европейско първенство преди малко повече от месец. Основен реализатор на руския тим е 23-годишният диагонал Наталя Малъйх, която въпреки крехката си възраст вече има две европейски титли със Сборная през 2013 и 2015 година и бе обявена за MVP на евротурнирите за Купата на претендентите през 2014 година и за Купата на ЦЕВ през 2016 година.

Първи съдия на двубоя довечер в зала Колодрума ще бъде сръбкинята Станислава Симич, а втори рефер - турчинът Озан Чаъ Саръкая. Делегат на ЦЕВ е черногорката Анка Иванович. Срещата на днешния 7 ноември е с начален час 18:00.

Кметът на Пловдив Иван Тотев, в компанията на мениджъра на Марица Борис Халачев, вчера призова своите съграждани да напълнят зала Колодрума в подкрепа на пловдивския тим, тъй като публиката може да се окаже важен фактор в отстраняването на силния съперник за историческо влизане в групите на Шампионската лига.

Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Хегемонът продължава да изумява! Подобри собствения си национален рекорд!
Хегемон и при подрастващите! Няма кой да бие в България отбора на Марица!
Титлата е много близо! Марица играе днес втори финал срещу ЦСКА
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: