ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дъщерята на Че Гевара посети община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 20.11.2017Коментари (8)6038
Делегация от Република Куба посети днес Община Пловдив за среща със заместник-кмета по общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците Розалин Петков. Гостите от Кубинския институт за приятелство с народите (ИКАП) са на официална визита в България за участие в Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа, която се състоя в София от 17 до 19 ноември.

След приключване на международната конференция, Елио Сотеро Гамес Неира - вицепрезидент на ИКАП, Гладис Елена Аилион Олива - директор на Департамент Европа, Ибис Алвиса Гонсалес - координатор на групата от страните от Централна и Източна Европа, дъщерята на Че Гевара д-р Алейда Гевара Марч, педиатър, водени от Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе - извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в Република България пристигнаха в Пловдив, за да разгледат забележителностите и да се срещнат с пловдивската общественост. Придружаващ делегацията бе и председателя на Асоциацията за приятелство "България - Куба", Тамара Такова - дългогодишен университетски преподавател по испански език, завършила образованието си в Куба, която лично превеждаше на гостите.

"За мен винаги е голямо удоволствие да посещавам Пловдив" отбеляза Н.Пр. посланикът на Куба, който разказа, че при встъпването си в длъжност е получил съвет от кубинския министър на икономиката, който е завършил образованието си в България, да посещава Пловдив задължително и в четирите сезона, защото градът има уникална красота през различните годишни времена. Повечето от членовете на делегацията са посещавали Пловдив и преди години. Дъщерята на Че Гевара д-р Алейда Гевара Марч е идвала в България три пъти, била е и в Пловдив и пази скъпи спомени от качването си на паметника Альоша и от посрещането.

"Днес Пловдив е много променен. Още по-красив е! С нетърпение очаквам да разгледам Стария град, ако остане време ще видим Колодрума и Гребния канал" каза д-р Алейда Гевара Марч, която прояви специален интерес и зададе множество въпроси на заместник-кмета относно системата, начина на организация и финансиране на здравеопазването в България. Заместник-кметът Розалин Петков разказа на гостите за града и важните места, които обезателно трябва да бъдат видени, както и за предстоящото голямо събитие "Пловдив - Европейска столица на културата" през 2019 година. 

Кубинските гости заявиха своето голямо удовлетворение от организацията и посрещането си в България и изказаха сърдечни благодарности към българския народ за подкрепата през всички изминали години. "Обичаме българския народ и му се възхищаваме" каза Елио Сотеро Гамес Неира, вицепрезидент на ИКАП, който работи неуморно за приятелство и солидарност с Куба.

По време на срещата беше обсъдена идеята за провеждане на Ден на Куба в Пловдив, в който ще бъде представена кубинската култура чрез прожекция на филм, демонстрация на традиционна кухня, кубинска музика, занаяти и други. Гостите получиха от заместник-кмета Розалин Петков традиционни български сувенири и рекламни материали за Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
George Petra Kov изпусна момента! Можеше и да се докоснеш до тази светиня, ама си много далече рџ?†рџ?‹
0
 
 
Никой не може да избира или променя родителите си. Това че, Че Гевара е терорист и убиец не означава, че дъщеря му трябва да се навре в миша дупка. Каква вина има тя за действията на татко си ?
на 20.11.2017 г.
0
 
 
Дъщерята на масовият убиец и псохопат Ч. Гевара, платен от москва да върши безобразия до към 54та в Куба, а после като му рязнали кинтите, се замъкнал в Южна Америка да безчинства, но му светили маслото о време. И т'ва прасе било педиатър?! А да сте чували за масовите болести от недояждане на кубинските деца? Ходила на Альоша... Боже, прибери си... Ти знаеш к'во.
0
 
 
Още някое детенце на терорист,убиец и изнасилвач да поканите?!?Аз пък пускам фЪнелки с лика на чичко Адолф - с какво е по-лош от този или от мумията в Русия,дето се кичат на язовир *Копринка* русосифилистиците?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: