ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Таксиджия дава медицинска бележка вместо касов бон (ВИДЕО)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 29.11.2017Коментари (0)7065
©
Да получиш медицинска бележка вместо касов бон от... такси! Да, от онези бележки, които личният лекар издава, за да извинят отсъствията си учениците. Оказва се, че коли без регистрация като такси, а просто боядисани в жълто, въртят нелегалния си бизнес необезпокоявани.

На подобно "такси" попада Сденка, служител в социалното министерство на Словакия. "Той ми даде това. Колегите ми казаха, че това е бележка, ако си в болница", разказва Сденка Рихтер пред "Нова тв".

Идва у нас на конференция. Каца на Терминал 1 с полет от Братислава. "Когато пристигнах, един таксиметров шофьор беше вътре и ме попита дали имам нужда от такси. Аз казах "да, трябва ми". Каза ми, че ще струва 20 лв.", добавя Сденка Рихтер.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, шофьорът грабва багажа на жената и я води към колата си, паркирана в съседна улица. Далеч от стоянката на такситата. "Таксито" е без табела, без тарифи и без касов апарат. Просто кола, боядисана в жълто.

Идва и краят на кошмарното пътуване, но вместо касов бон, Сденка получава медицинска бележка, на която пише, че е платила 10 евро.

Кой дава медицинска бележка, вместо касов бон. Екип на Нова тв реши да провери. Отиваме на Терминал 1. В салона за пристигащи. Трима мъже се оглеждат и ослушват и не след дълго ни набелязват като жертва. И в нашия случай "таксито" е паркирано в съседна улица.

Автомобилът отново няма табела, няма тарифи, няма и касов апарат. Пак просто кола, боядисана в жълто. За разстояние от 5 км от летището до хотел в "Младост" сметката е солена. За справка: с легално такси щяхме да платим от 5 до 8 лева. При всички случаи - в пъти по-малко от това, което плащаме ние - 30 лева.

Няколко часа по-късно търсим отново мнимия таксиметров шофьор. Този път, за да ни закара от хотела, в който сме се настанили до центъра на София. Сменяме скритата камера с явна. Кой е човекът, който монтира "помпи" на такситата?

Кой допуска шофьорите на такситата менте да ловят необезпокоявани пътниците? От Летище София обясняват, че имат договор само с една таксиметрова компания. Пишело го и в сайта, и на информационните табели. Другото било в ръцете на полицията. Сденка не е пуснала жалба, но ако се наложи да се върне в България, ще внимава къде и при кого се качва.

Статистиката на МВР казва, че за последната една година заловените "копърки" са стотици. Толкова били и съставените актове. Но разчитали основно на сигналите на гражданите. Как се монтират "помпите" в такситата?

"Официалните таксита издават фискален бон. Когато таксито е с жълт цвят, става сложно и трябва да се борим срещу тези явления с помощта на полицията. Ако този водач го е чакала полицията на последната спирка, е можело да му бъде наложена глоба между 12 000 и 14 000 лева. Единственият начин да се хване такъв шофьор е чрез таен клиент, в съвместна операция на ДАИ и полицията", коментира за "Здравей, България" Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите шофьори.

Веднага след излъчването на репортажа на Вероника Димитрова от икономическа полиция започнаха проверка. Собственикът на автомобила ще бъде издирен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: