ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започнаха празниците "Светлина и Надежда"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:28 / 04.12.2017Коментари (0)3405
"Светлина и Надежда за всички" е магията, която завладя Стария Пловдив от първия ден на декември. На 1 декември почетният консул на Армения, директорът на ОИ "Старинен Пловдив" и председателят на Общински съвет Савина Петкова запалиха светлините на елхата на Лапидариума и дадоха старт на почти едномесечната празнична програма. На 3 декември, неделя, емоцията на предпразничната подготовка беше концентрирана в Арменския комплекс в Стария град .

Близо 180 деца и родители се събраха в двора на арменската църква "Сурп Кеворк ", по покана на фондация АРАКС, за да украсяват елхата там. След неделната служба малките палавници получиха благословията на арх. Исаак Бохосян - предводител на арменската епархия на ААСЦ в България . Благият свещеник от храма и владиката приветстваха гостите, пожелаха им здраве, радост и весели празници и с това започна обличането на празничното дръвче с разноцветни топки, гирлянди, ангелчета и еленчета. Децата едно през друго, със смях и светнали от радост очи слагаха играчка след играчка докато дървото заблестя във всички цветове на дъгата, заблестяха златистите му драперии подобно на светлината в детските души.

Една след друга следваха забавните коледни игри, един истински празничен спектакъл с десетки еленчета, принцеси и други приказни герои, оживeли около елхата.

Глъчката стихна за малко в залата на Арменски културен дом -Сърах, където председателката на фондация АРАКС - Мариам Гарабедян привества гостите. Тя и съпредседателите на фондацията с радост и заслужена гордост представиха двамата нови стипендианти на АРАКС. Средствата, които тази организация дари за развитието и образованието на даровитите деца, станаха 6000 лева.

Всички усилия са оправдани, когато каузата е толкова амбициозна и благородна, вече имаме шестима достойни продължители на голямата идея, нашите стипендианти -нашето лице и бъдеще.

Освен представянето на поредния стипендиант, Коледното празненство ежегодно е времето за презентиране на нова книга, още една от традициите на тази фондация. Книжката тази година е "Забележителностите на Армения" в картинки за оцветяване с двуезичен текст. В същото време почетният консул на Армения г-н Ехиязар Узунян и директорът на Арменски културно информационен център Пловдив д-р Ахавни Кеворкян презентираха новата книга на Благотворителния базар на дипломатите в гр. София, където дадоха своя принос за благотворителната инициатива.

С това деловата част беше изчерпана, а малки и големи продължиха забавленията, разказвайки на щурите и забавни зимни истории, чрез игрите си заедно.

Лакомствата и творчеството са неизменна част от празниците на фондация Аракс. Тази част от програмата бе организирана от Мери Сарисян и Сърпухи Каприелян - част от екипа на фондацията, които сътвориха истинска феерия от пъстроцветни меденки, ухаещи на джинджифил и канела и белоснежни ангелчета с талантливите и вдъхновени хлапета .

За нашите приятели в празничния ден пяха чаровните Симона Пачаджян и Даниела Дердерян от ВФ "Сирун". Времето, прекарано сред приятели, изпълнено с любими занимания и забавни игри много бързо минава, но оставя прекрасни спомени. И този празник бе забележителен пример как добрината, обичта и приятелството са заразителни и правят чудеса. Нека е с Вас божията благословия, малки и големи приятели. 



Още по темата: общо новини по темата: 92
29.01.2018 »
09.01.2018 »
09.01.2018 »
05.01.2018 »
05.01.2018 »
04.01.2018 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: