ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (19)
Най-добрите картоиграчи се пуснаха в 50-годишен турнир в Белозем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:55 / 15.01.2018Коментари (0)3112
Около 50 участници, разпределени в 24 двойки, от които само една жена, премериха уменията и късмета си в 42-ия турнир по бридж-белот в Белозем.

Създател, организатор и съдия на състезанието е Миньо Минев - Киното. Началото е поставено през далечната 1977 година и оттогава турнирът печели все повече почитатели и участници с всяка изминала година.

"Бридж-белотът е игра на карти. За негова родина се смята Франция. Правилата на бридж-белота са смесица от тези на британския бридж и френския белот. Традиционно се играе от четирима, но са възможни и игри от трима или двама човека. Белотът може да се играе и като отборен турнир", обясни един от участниците.

Турнирът има строги правила на участие, а за да се запази спортно-приятелският дух на събитието за тези, които само наблюдават играта, е важно да пазят тишина или казано накратко - кибиците мълчат.

Съзтезателната програма започна в ранни зори и продължи около 12 часа с 1 час за почивка. Наградният фонд за победителите бе предметни награди, а за последно класиралите се наградата е закачлива - метли, "за да пометат залата", шегуват се зевзеците.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров също взе участие в мероприятието. Негов партньор бе председателят на ОбС-Раковски Георги Лесов. Въпреки силния старт и оспорваната игра общинарите не успяха да се класират сред призьорите.

Сходна бе съдбата и на кметът на Белозем Иван Тачев. Това е 30-ото му участие и по неговите думи "най-слабото му представяне до момента". "Малко точки ме спасиха от метенето на залата", ожали се Тачев.

"Жителите на Белозем винаги са търсили начини да направят живота си по-колоритен и богат на събития. Мераклиите са много, а играта е емоционална и създава нови спомени и приятелства", сподели кметът Гуджеров.

За общинския градоначалник бридж-блотът е релакс в свободното време. Той даде много добра оценка за организацията на турнира в Белозем и сподели удовлетворението си от многото участници в него и спортсменска игра.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: