ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МУ Пловдив с много големи планове, ще се случи ли промяната?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 17.01.2018Коментари (0)4670
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Експонати за Музей на медицината започнаха да събират в Медицинския университет в Пловдив. Идеята е той да се помещава в нова сграда на библиотеката. "Моя голяма мечта е да направим нова библиотека. Това е нещо, без което не може един университет. Това ще бъде една съвременна библиотека, отговаряща на съвременните изисквания - с електронни листове, с отдалечен достъп. В тази библиотека предвиждаме да имаме и Музей на медицината", заяви ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. Вече са събрани и първите експонати.

"Колегите приеха идеята много ентусиазирано, защото историята - това е пряката ни връзка с нашата памет и с артефактите на времето. Те възпитават, а и един медик трябва да знае какво е било по-рано", каза още проф. Костянев.

Вече са създадени контакти и Исторически музей-Пловдив и така ще може да бъде създаден един модерен Музей на медицината, който датира още от хилядолетията. В него ще бъдат поместени и археологически експонати.

"Мисля, че и в тази насока ще постигнем добри резултати и разбира се, най-важното е непрекъснато да подобряваме качеството на преподаването, защото това е всъщност основната ни цел", заяви ректорът на Медицински университет-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Ръководството на Университета е амбицирано тази година да смени целия ландшафт. "През 2018 година се надявам да започнем строителството на нов учебен корпус, да направим ремонт на старите сгради на болниците, които изглеждат по не най-красивия начин. Дай Боже да започнем да строим и комплекса, наречен Бърза помощ, където ще има още един учебен корпус, където ще бъде и така нареченият Диагностичен лечебен център", добави проф. Костянев.

Той се надява, че през 2019 година всичко ще изглежда по съвсем различен начин. МУ-Пловдив има няколко много сериозни постижения през последната година. Едното от тях е, че завърши изграждането на Студентски административно-информационен комплекс, така че входът на болниците и университетът имат вече модерен вид. Друго знаково събитие през 2017 година, което касае научната и образователната част, е завършването на Симулационния тренировъчен център, който е гордостта на Университета.

"Идеята е догодина да сертифицираме този център. Той е един от най-добрите в Южна Европа и с него ставаме технологични лидери в областта на техническото образование, на виртуалния свят, защото живеем в дигитално време, работим с дигитално поколение и това са неизбежни стъпки", каза още ректорът на МУ-Пловдив.

Той подчерта, че в момента в България няма друг подобен център и заяви, че ръководството се опитва да изгради стройна система, борд с международно участие и да започне да експлоатира максимално това, защото е една много сериозна инвестиция.

"Искаме да бъдем полезни за студентите и на специализиращите лекари. Интересът е огромен, вече има листа на чакащи за различните курсове. Най-важното е, че с него се надяваме да намалим процента на медицинските грешки, защото студентите и специализантите ще могат да тренират най-трудните хирургични манипулации. Непрекъснато се стремим да обновяваме техническия парк на лабораториите. Навсякъде имаме смарт телевизори, навсякъде се използва електронно обучение", съобщи още проф. Костянев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: