ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Работата по "Асеновградско" внезапно спря! Защо няма да е готово скоро?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:23 / 17.01.2018Коментари (28)35228
© Plovdiv24.bg
Най-важният обект в Пловдивска област - разширението на Асеновградско шосе, е спрян. "Отпреди Нова година по трасето не се работи", потвърди пред "24 часа" инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител.

"Нещо не е наред. До началото на декември всеки ден виждахме огромна техника и хора, включително и в събота и неделя. Повече от 20 дни там нищо не се прави", алармираха асеновградчани, които всекидневно пътуват до Пловдив и обратно.

Строежът лично се наблюдава и следи от областния управител Здравко Димитров. При една от последните му инспекции на 7 декември м.г. той увери, че при добро време работата по новото платно ще приключи и движението ще бъде прехвърлено на него. А строителите щели да започнат рехабилитация на съществуващото платно. Това обаче не така.

"Източното платно наистина е направено, остава да бъде положен износващият слой, но това ще стане, когато изградим двете кръгови колела - на разклона за с. Долни Воден и на околовръстното за Асеновград към завод "Калцит", както и отводнителните системи", обясни инж. Паун Иванов. По думите му строежът е спрян, защото чакат АПИ официално да им възложи двете допълнителни кръстовища.

Според запознати работата по обект № 1 в Пловдивска област ще се забави, защото тепърва трябва да започне проектиране на локалните платна, които бяха изпуснати. Това е възложено на общините Асеновград, Куклен и "Родопи".

"Мисля, че заданието вече е направено. Трите общини отделихме по някой лев за него. Ние платихме около 20 000 лева. Кой колкото може", каза кметът на "Родопи" Пламен Панчев. Той допълни, че пари за отчуждение нямат, но се надявал държавата да отпусне.

Предстои проектът да мине през експертния съвет на АПИ и да се обяви парцеларен план. След това трябва да бъдат извършени отчуждителни процедури и преправяне на самия п

© Plovdiv24.bg
роект за разширението на пътя Пловдив-Асеноград, в който да бъдат включени локалните платна и отводняването. После идват процедурите по обществени поръчки за тези дейности, които отнемат време. Строители с опит смятат, че това ще забави работата значително. Някои допускат, че до края на годината може и да не приключи целият обект.

"Може отчуждаването да стане и бързо, и бавно. Зависи от процедурите. Има ново техническо решение. Не бива, ако искаме пътят да стане хубав, да бързаме с пускането на новото платно. А и в студените дни не може да се полага износващият слой", смята инж. Паун Иванов. Той припомни, че крайният срок за целия обект е през септември, но се надява да приключат по-рано.

За известно забавяне на работата по обекта потвърди и областният управител Здравко Димитров. "Другата седмица ще направя оперативка с кметове, представители на АПИ, "Напоителни системи" и на всеки ще дам конкретни задачи със срокове", добави той.

 

Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е най-глупавия обект на Пловдив !
0
 
 
Кмет на община "Родопи" все още е Пламен Спасов (а не Пламен Панчев от "Сиенит").
+1
 
 
Щото сме в България и ни управлява тиква!
+1
 
 
Нищо ново, все някой не си е свършил работата.
-3
 
 
Искам сега дежурните тролове като Филипсбуш и Ботевиста да дойдат и да обяснят колко мъдри и кадърни са настоящата общинска управа, кмета, и вся остальная сволочь....
Сподели какво ново....
на 18.01.2018 г.
+2
 
 
Иначе се снимаха с големите чертежи всяка Събота и Неделя, само отчитат дейност и мислят как да си напълнят гушите още и още... Жалко, че процентово хората в България, които се връзват на всички тези театри са твърде много, при тях и след 100 години комунистическите приоми ще работят ! Вместо да се измете тази шлака и да тръгнем към белите страни, ние копаме дъното !
+2
 
 
"Изпуснати" рџ?‚ Нещастници некадърни, не се наядохте !
+2
 
 
Защото всичката им работа е такава, полвинчата!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: