ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (21)
10 млн. евро приход за Пловдив от световното по гребане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 29.01.2018Коментари (3)4812
© Plovdiv24.bg
Екип на Световната федерация по гребане FISA е на двудневна инспекция на гребния канал в Пловдив, където от 8 до 16 септември тази година ще се проведе най-голямото състезание в календара на гребния спорт за 2018 година. Досега страната ни е организирала европейски първенства по гребане, както и световни първенства за младежи, така че състезание от този ранг се организира за първи път у нас.

Инспекторите на FISA са в Пловдив на 29 и 30 януари. Те са Светла Оцетова - технически директор на Световната федерация по гребане и технически делегат за световното първенство, Камерън Алън - организационен мениджър на FISA и технически делегат за първенството и Бернт Шумахер - технически делегат на FISA.

През двата дни на своята работа в Пловдив представителите на Световната федерация по гребане ще поставят пред организационния комитет 128 въпроса, свързани със състоянието на гребния канал и организационната подготовка на Световното първенство.

Според Иван Попов - председател на Организационния комитет на първенството, Гребният канал е на 90 процента готов за голямото състезание.

"Досега Организационният комитет няма опит в провеждането на състезания за хора със специални потребности. Ние обаче вече имаме на финалния комплекс асансьор за хора, които са трудно подвижни. Имаме и изграден и подход към плаца, по който те да се придвижват. Остава само да отделим един пристан специално за тези състезатели. Градът също има известна готовност. На античния театър има асансьор за инвалиди. Имаме да уточним дали в хотелите ще има достатъчно специално оборудвани стаи", каза Иван Попов.

Той е на мнение, че тази инспекция от страна на FISA ще бъде единствена, защото техническите делегати ще получат задоволителни отговори на всички свои 128 въпроси, ще обходят гребния канал и лично ще се уверят в неговата готовност да посрещне голямото състезание.

До момента има постъпили 1200 заявки за участие в Световното първенство по гребане в Пловдив. Те са от отбори, които са сигурни, че ще участват във всички дисциплини с пълен брой лодки и състезатели. Окончателните екипи на останалите отбори за световното първенство в Пловдив ще бъдат формирани след регатата в Люцерн в края на месец юни.

За българското гребане това световно първенство е възможност да премери сили със световния елит.

"Голямото състезание ще донесе добър приход за Пловдив. Не сме в състояние да го измерим до стотинка. Но приходите от предното световно първенство в Ротердам са 20 милиона евро. Мисля, че половината от тази сума може да дойде и остане в града ни, ако предложим достатъчно разнообразни условия за отдих, храна и туризъм на гостите ни", коментира г-н Попов.

Още по темата: общо новини по темата: 41
18.08.2021
16.08.2021
16.08.2021
15.08.2021
14.08.2021
13.08.2021
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво!От тях 9 в джоба на батките,а последния-за кметя.
-1
 
 
разшерете алеите за спортуване около гребната.Толкова много желаещи да спортуват във тез тесни импровезирани леи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
Юношите на Локо с победа и равен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: